Moja Crvena Zvezda
Анализе

Енигма Звездине деце: Најурена, побегла, неталентована, шампиони Европе…

00062620

Звездина школа… Да ли постоји синтагма коју смо сви који навијамо за Црвену звезду чули више пута у последњих неколико година? Мислим да не.

Звездина школа у центру пажње је кад траје сезона, када неко суперталентован оде у иностранство са 16 или 17 година, када неко ко није био довољно добар за Звезду направи велику ствар у репрезентацији или новом клубу… Шта је заправо проблем? Да ли је крив само клуб, који им не пружа адекватне услове? Да ли су криви ти дечаци, који желе да дођу до новца и славе пречицом? Можда менаџери који им воде каријере и заправо се питају више од њих? Да ли су криви родитељи који не желе да чекају, који своје неиспуњене жеље желе да испуне преко своје деце, желећи преко њих да дођу до богатства и брзог новца?

Свега има у одређеној мери, али је чињеница да некада није било тако. Истина, није било ни менаџера, али није било ни проблема у клубу каквих сада има. Али, зар нема менаџера и у другим клубовима, а деца су и даље ту?

Почнимо ову причу од омладинске репрезентације Србије, нових шампиона Европе. Меч против Португала обележили су Митровић и Рајковић, али су у регуларном делу меча Голубовић и Ђурђевић својом акцијом донели вођство нашем тиму. За оне који не знају, ова два момка за Звезду нису били довољно талентовани. Да ли сте запазили момка са бројем 18 на дресу, који је господарио средином терена са својим саиграчима у претходних 20-ак дана у Литванији? Да, то је исти онај момак који је зимус полагао возачки испит када је требало кренути на припреме Црвене звезде. То је Немања Максимовић.

Зашто они нису ту и зашто ће други зарадити на њима, а да ови момци у Звезди нису заслужили ни припреме или шансе у пријатељским утакмицама? Ако одласци у Парму или Базел, у ситуацији када клуб жели да задржи играче и нуди им пристојне понуде за наставак сарадње јасно говоре да они не желе да заиграју у Звезди, шта је у питању са момцима који заврше са својих 17 година у Раду, ОФК Београду или Спартаку?

Звезда је последњу велику генерацију из свог погона имала у момцима рођеним 1984. године, који су заједно добили шансу код Зорана Филиповића. Те сезоне, Звезда је била у дебелом минусу на табели, али је након тога доминирала српским фудбалом, играла важну улогу у Европи и добијала великане. Ти момци напунили су клупску касу, а репрезентацију учинили респектабилном у једном тренутку. Од тада, од Звездине деце ни трага ни гласа, као ни од трофеја.

Звезда је овог лета платила дебело повратак свог детета, Александра Ковачевића из Суботице. А да ли је постојао другачији сценарио? Када ствари стоје овако, врло тешко.

Сетите се Ђурђевића, Голубовића, Чаушића, Мркеле, Прша, Станојевића, Митровића, Деспотовића… Они су данас у Бенфици, Раду, Шерифу, Спартаку, ОФК-у, Турској, а да нису добили шансу у Звезди. Помагаће другим клубовима и пунити њихове касе, а Звезда од тога неће добити ништа. Нико од тих момака није био у првом плану.

Славко Перовић пре неколико дана изјавио да Звезда не чека своју децу и не поштује их, па је логичније да буду у Раду или ОФК-у са 17 и 18 година него на Маракани. И то је апсолутно тачно. Звезда, тачније Са Пинту, из само себи знаних разлога у Новом Саду гурнуо је у ватру дечаке од 16,17,18 година, који су декласирани од Војводине. Након тога, говорило се да ће они добити шансу у наредној сезони. Уместо тога, на старту исте дочекали смо да браћа Срнићи и Жуле Стојковић изаберу Чукарички пре Звезде, а да осим Вукана Савићевић, који је због Даудине (не)дисциплине случајно добио шансу (и случајно показао шта зна) и Михајловића који шансу добија у финишу меча, и то не увек, нико више није у плану.

Шта је у питању?

Одговор је пред вама.

savicevic_vukanДомаћи играчи лимитирани квалитетом су један од разлога. Ако један Љубо Ненадић или Марко Мирић, уз дужно поштовање свих њихових квалитета, нису могли да дођу до стартних једанаест у крагујевачком Радничком, који је једва изборио опстанак у елитном рангу такмичења, а са Звездом путују на Исланд и у Украјину на утакмице Лиге Европе, а талентовани дечаци попут Чикића, Ахчина, Грујића, Стојковића и осталих седе у Београду и ради са Асамоом и момцима који тренирају са Звездом, каква је то порука за њих? Њихови вршњаци Ђурђевић, Полетановић, Радоја, Косовић, Митровић, Нинковић, Аксентијевић, играју Супер лигу већ неко време, на мети су бројних европских клубова и имају континуитет, а они не добијају шансу ни да седе на клупи, да осете атмосферу евро-утакмице, зашто би остајали на Маракани?

Да се разумемо, исти ти Чикићи, Стојковићи, Ахчини и остали би у Раду или ОФК Београду добили прилику да играју већ сутра. Овако, чекаће да оду тај несрећни Мирић и Ненадић, онда ће доћи неки Рељић и Мијовић и тако у круг. Они ће чекати своју шансу, бити „неискусни“, „недовољно физички јаки“, итд, а време ће пролазити. А момци који се баве фудбалом и желе да од њега живе желе да у деветнаестој и двадесетој години играју фудбал, а не да га гледају са клупе или трибина. Звезда је тако изгубила и Коларова, Матића, који се лоше кретао, Ђуричића, којем није понуђен уговор, итд… Звезда је тако изгубила читаве генерације.

Друга ствар су дискутабилни странци. Додуше, неки су се показали на другом месту, неки не, али су, док су били у Звезди (или су и даље у Звезди) губили време, празнили Звездину касу и кидали живце навијачима.

Да ли је Михајловић могао да добије шансу уместо Бабаља у његових 15 улазака по 10 минута? Или Ожеговић уместо Асамое? Шта је Звезда добила након свега? Тужбе незадовољних играча, тужбе незадовољне деце, нагомилавање дугова и – неуспехе. Потрошене су године, потрошен је новац на скупе странце и сумњиве домаће играче, потрошени су живци Звездаша, потрошена су Звездина деца.

Ето зашто је логично да Чаушић оде у Раду са 19 година. Зато што је тамо одиграо шест месеци, 15 утакмица, показао колико вреди, донео свом клубу милион евра, себи „јак“ уговор и афирмацију. Где би био да је остао у Звезди? Вероватно са Чикићем и осталима на трибинама, док би странци заузимали њихова места, играли кад им се хоће и касније тужили Звезду. Већ виђен сценарио…

Господин Човић недавно је изјавио поводом одлазака Мијаиловића и Пантића да је једино чиме су били незадовољни третман према њима, алудирајући на исплаћивање плата Дауди, односно неплаћање осталим играчима. И то је суштина и једна тужна истина.

cileТрећа ствар, колико ће напредовати Звездина деца ако будемо гледали оно што гледамо претходне две сезоне? О чему је реч.

Прошле и претпрошле године, на почетку сезоне, штопере су играли Мијаиловић, везиста и Крнета, који је са 20 година гурнут у ватру и разапет након неколико грешака. У тандему са њим(а), Максимовић, такође млад, без искуства у Европи. Ове године поново је Крнета послат да након практично пропуштене сезоне води Звездину одбрану у Европи. Да поред себе има искусног играча, не би било проблема. Овако, послат је да са Лазићем који дебитује у сениорском тиму и који тренутно има више европских мечева него првенствених, вади кестење из ватре. Када дођу киксеви, лако је осути по њима дрвље и камење. Запитајте се и изгуглајте, ко у свету има два штопере чији је просек година двадесет.

Позиције у тиму су посебна прича. Звезда је дошла у ситуацију да након повреде Лазовића и незаинтересованости Дауде мора Касалицу да пошаље у шпиц напада, а да на крилу остане без иједног играча. Тачније, има их, али су остали у Београду. Вукан Савићевић, уз Нинковића и Павловског будућност српског фудбала на позицији „класичне десетке“ приморан је да одигра на позицији крила. И што је фасцинантно, био је на њој најбољи играч утакмице и стрелац! Како би тек било пустити га да игра у континуитету на својој позицији.  Иста ситуација је и са Мијаиловићем који је гуран на позицију штопера због недостатка истих, Ожеговићем који је у оно мало мечева у првом тиму играо крило, итд…

Момак који читаво детињство проведе у Звезди, који годинама свакодневно путује од куће до Маракане, носи на грудима свети грб и изгара за њега, који викендом гледа утакмице својих старијих колега, пакао Маракане, подршку, љубав према клубу и сања да буде део тога, може бити само индиспониран када дође тренутак за то, а онда схвати да није у првом плану, већ да је након толико година у Звезди шансу пре њега добио просечни ЈСЛ играч, неко ко је његов вршњак доведен из другог клуба и одмах дошао у први план или странац који вероватно неће показати ништа.

Суштина је да Звезда може да задржи своју децу ако буде радила паметно. Не рачунајући примере Симића, Јанковића и њима сличних који нису желели да остану у клубу, они који воле Звезду и желе да играју у њој, који су потписали или продужили уговоре морају имати третман какав заслужује Звездино дете. Како су то могли Јанковић, Баста, Перовић, Мрђа, могу и ови момци. Треба им пружити шансу да играју, у Звезди или на позајмици, треба им пружити подршку након грешака, треба бити стрпљив и не гурати их у ватру пре времена и непедагошки, како не би изгорели и прерано били потрошени. Треба их форсирати на њиховим позицијама, а не шетати, стварати им притисак и дисконтинуитет, треба им давати шансу и доказати да се у њих верује, а не њихово место попуњавати онима који не могу повећати квалитет.

У супротном, свакога дана читаћемо како Звездина деца одлазе, а након одређеног времена како дижу пехаре, постају шампиони Европе и остварују милионске трансфере…

Какво је ваше мишљење?

Повезане вести

109 comments

marko сеп 6, 2014 at 15:04

Reply
zoran сеп 6, 2014 at 23:32

Da bi neko znao da pripremi klince u omladinskoj skoli mora prvo da bude sa iskustvom i fudbalskim i trenerskim nije samo dovoljno dati pare i polagati za licencu, i sta to je trener, od toga nema nista. Direktor omladinske skole zvezde nestrucan fudbalski neobrazovan nema nikakvog iskustva a za trenere postavio totalno anonimne klince i totalno fudbalski neiskusne, i sta tu ocekivati,koji uspeh nema tu nista struka je bitna a ne tasna masna kako radi Vasiljevic.

Reply
Novak авг 25, 2013 at 00:54

Izgleda da je neko procitao moj tekst i doveo Predraga Rajkovica u Zvezdu. ❗ 😀

Reply
Milan авг 4, 2013 at 11:21

Bravo za tekst

Ovo je glavni razlog finansijskog i rezultatskog sunovrata FKCZ. Svi ovih godina Partizan i Zvezda imaju talentovane klince u svojim mladjim kategorijama, medjutim Partizan ih je forsirao, osvajao trofeje i zaradjivao na njima, a Zvezda ih je otpisivala i kupovala raznorazne fudbalere svi znamo kakvog kvaliteta.

Treba ce Zvezdi nekoliko uspesnih generacija da bi se povadila, jer ima los koeficijent za evropska takmicenja , tako da i ukoliko osvoji titulu LS ili LE moze biti samo san.

Reply
Anka авг 4, 2013 at 10:10

Nisam procitala tekst, sem uvodnog dela, ne zameri. Ova nasa enigma je pre svega za ginisovu knjigu rekorda, kojom brzinom nasa deca ne omirisu seniorski dres i odu u inostranstvo. Volela bih da neko od vas napravi paralelu , koliko je do sad nase dece od 16-19 godina napustilo klub a koliko njih je istinski uspelo kao fudbaler. I tu paralelu postaviti sa onima koji su iz omladinskog pogona presli u seniorski tim i zavrsili na kraju u jednom od renomiranih klubova kao standardni igraci! Videce se zestoka zloupotreba dece, pranje novca preko njihove grbace, ispiranje mozga roditeljima da imaju njihova deca koristi ako potpisu sa menadzerima, i posto poto napustiti klub za sitne pare! Ali nije niko od njih kriv, vec klub i sistem rada! Tacnije nacin zadrzavanja dece. Svako dete koje udje u Zvezdin klub njegov roditelj treba da potpise predugovor koji ide u korist kluba. Zastupnik Zvezda i samo se ona dalje pita za njegov razvoj i sva pravna pitanja kao igraca kluba, roditelj se obavezuje da njegovo dete mora da potpise prvi profesionalni ugovor sa maticnim klubom na 5+5 (prica koja se decenijama vrti u krug kako ne mogu klubovi da zadrze igrace vec odlaze sa 21godinom i manje, ovo je resenje. Pod ovakvim ugovorom 5+5 tesko koji ce klub brze bolje otimati nasu decu a i Zvezda ce moci mnogo vise da trazi za odredjenog igraca a ne kao do sad dicimo se ako nekog fudbalera prodamo za 3 milion eura). Mladje kategorije da se preurede, kakve lige kakvi bakraci za petlice, mladje petlice i mladje kadete. Deca u tom uzrastu treba da se atletski razvijaju i uce tehnici, mi godinama nemamo tehnicare. Dzaba nekom talenat, ako nema kvalitetan trening gde ce svoje urodjeno umece da isfiluje! Znaci za uzrast do 14 godina treba stvoriti akademiju, sa najkvalitetnijim pedagozima-trenerima, a za ove starije omladinski pogon u kome se uce takticke zamisli i igraju prve utakmice! Sve ostalo je pijaca. Ovo sto danas imamo je bruka i sramota!

Reply
gledalac авг 4, 2013 at 18:23

Svaka cast.
Mislim da ti je i ideja sa 5+5 ugovorima sjajna (tesko ostvariva iz prostog razloga sto nece svi klubovi usvojiti to pravilo pa ce nam deca, odnosno „roditelji“, odlaziti u Partizan koga bas briga da li ce prodati dete od 17 godina, jer oni rade po principu ‘neko ce nam ostati“, mnogo je primera kod Partizana gde su odlazili mladji nego iz Zvezde), zasto je sjajna, pa zato sto zbog takvog pravila/ ugovora, „roditelji“ nece moci da ucenjuju klub, a opet nece hteti da im dete igra za manji klub jer tu nema reklamu, a mi smo idealan „izlog“, a ne znamo to da iskoristimo. Mada da ne gresim dusu kada bi se taj sistem 5+5 uveo, morali bi da budemo finansijski mnogo odgovorniji prema toj deci, odnosno kao klub stabilniji (ne sme da se desi da je dete u klubu 5 godina, a da mu se ne isplacuje nista ili da ima lose uslove, na sta se danas vade, znaci ne dati im povoda da se zale i onda mozemo da radimo sta hocemo, to opet znaci moramo poci od „sebe“, od kluba). Govorio sam i ja o ideji te akademije, cak i skole (kao prave obrazovne ustanove) i internata za tu decu koja bi svake godine u letnjem periodu imala „selekciju“ koja bi bila otvorena za svu decu iz Srbije, bez obzira na talenat (ovo kazem zbog toga sto je nekim roditeljima, a i deci potrebno to u zivotu, „bio sam na probi u Zvezdi“, radi samopouzdanja koje ce im kasnije mnogo znaciti u zivotu, a i ti roditelji ce ispuniti neki svoj san, da ne kazem kompleks kojim bi gusili svoju decu, ovako kad vide javno da ne mogu i da ima boljih nema ljutnje niti pritiska na dete).
Ali za sve ovo sto sam naveo ipak treba jedno zdravo drustvo i stabilna drzava, koja nazalost nismo i to je cinjenica. E sad, ako nam to uvek bude opravdanje i ako nikada ne pokusamo, cak i uprkos „zlom“ vremenu, nikada nam nece ni biti bolje i tesko cemo nesto promeniti. Napominjao sam ovih dana da ce nas skupo kostati zlato na EP za mlade (gledano kroz srpski fudbal), jer je taj uspeh kupio jos sigurno 5 godina rada ovim losim, pogresnim i zlim ljudima u FSS (citaj Tomislav Karadzic), koji ce se „kriti“ iza ovog uspeha, kao iz Kineskog zida, nazalost. A sva ta deca, koja su i najzasluznija za taj uspeh, e pa oni ce otici koliko sutra iz naseg fudbala, jer su oni u direktnom kontaktu sa doticnima videli sa kime imaju posla i da ovde ‘leba nema.
Migrenu dobijam svaki put kada se nacne ova tema, jer mi je nemoguce da niko ne vidi sta se radi i da niko NECE da vidi kako se sta radi i da ne pokusavamo (a naravno ni oni) nista kako bi nesto promenili! A resenja ima, pa neka se samo proceslja ovaj portal, pored svih ostalih i moze da se nadje racionalno resenje, neka „zlatna sredina“, ali „lesinarima“ su ipak milije pare i licni interes i reklama, nego briga navijaca i ljubitelja fudbala.

Reply
Anka авг 5, 2013 at 09:41

Bravo, citas mi misli, sve ono o akademii i internatu sam i ja pisala pre godinu i po dana. Slazem se u nekim stvarima. Ali za ovo sto smo ja i ti napisali treba i hrabrost. Jer zahteva totalni zaokret politike kluba tj. za 360 stepeni. Iskreno, mislim da moze da se napravi. Stvar je realnosti. Covic je jednom prilikom rekao ne moze neko da zaradjuje po 500.000 evra u Srbiji a da pri tome obican gradjanin ne sastavlja ni 300 evra, uuu i manje od toga ja sam jos odvalila cifru. A sto se tice price o otimacini klinaca roditelji nece da pristanu na na takve stvari, onda mogu reci da neki roditelji, a ima takvih lece kompleks svog zivotnoh neuspeha i oni su ti koji hoce da zarade preko grbace svog deteta. Ako je tako onda smo mi porazavajuce drustvo i treba stvarno da se zapitamo kuda idemo.. Evo i druge ideje, da ne bi odlazila u Partizan i bilo koji drugi klub, deci se sad naplacuju clanarine na mesecnom nivou, sigurno od 2500 dinara i vise. Koliko istinski dece Zvezda ima u svom pogonu, ako bi ta clanarina bila manja. Recimo 1000 dinara, veruj mi takva bi jagma bila za upisom dece u Zvezdinu skolu fudbala da ne bi imao gde da ih primis. Smatram da model razvoja akademije moze da se ododradi postepeno:
1. sagledati sve vrline i mane postojece skole i dosadasnjeg nacina rada u prethodnih 15 godina. Pogotovo troskovi koji su nepotrebni i naci sistem eliminacije istih.
2. uzeti u obzir materijalno stanje roditelja, i smanjenje clanarine kako bi sto vise dece pridobio u svoj omladinski pogon (ovim bi imao siri teren za potragom telanata).
3. vazna karika, rad trenera mladjih kategorija i konstantno pracenje njihovog rada sa decom. Jako je bitno ko tu decu vodi i na koji nacin.
4. skaut tim, iskljucivo licencirani od strane Zvezde, koji ce sirom sveta pratiti mladje kategorije. Ovo kazem jer mi je nedopustivo da u 21. veku se fokusiramo samo na Srbiju, a da ne razmisljamo o dijaspori ali i strancima (citaj reprezentacije i prvenstva za mladje uzraste, odakle za male pare dovedes klinca i na kraju ti se isplati visestruko)
5. mozda najbitniji segment, sto si i sam pomenuo SISTEM FINANSIRANJA I STVARANJE OBRTNIH SREDSTAVA ZA DALJI RAZVOJ AKADEMIJE. Mislim da u ovom moze dosta Covic da pomogne, jer odlicno za kako je razvijao FMP i stvorio bukvalno kosarkasku akademiju sa sve internatom a vidim da ce prosiriti i na fakultetsko obrazovanje. Ono od cega se pocinje, jeste da Zvezda prvo treba da nadje prostor gde ce izgraditi jedno 5 +2 terena (2 vestacka trava) uz mogucnost daljeg razvoja istog (to je projekat na duge staze). U BGU pa i Uzoj Srbiji mozes naci toliko neiskoriscenih parcela da ti neke opstine mogu dati za dzabe. Sistem finansiranja – stipendiranja najbolje dece, mislim da je totalno pogresno da neko klincu od 12-14 pa i 17 godina daje 500 evra, van pameti u zemilji u kojoj svaka 3-4 porodica sastavlja kraj sa krajem. Znaci, treba gledati sve ako je problem stanovanje obezbediti mu uslove stanovanja, ako su materijalni izdaci obezbediti mu materijalna sredstva. Po meni klincima ne treba vise 150 eura, a kasnije za omladinski pogon podici na 300 eura ovo je realno sve preko je zloupotreba i kluba i dece. Nedopustivo je da pacurliji nakarikas platu-stipendiju sta god a onda ne isplacujes, totalno pogresno. Znaci mora se naci neki realni balans. Obrtna sredstva – moze kroz marketing, odvajanje odredjenih sredstava od prodatih igraca i ulagati u omladinsku skolu. Zasto ne bi Zvezda imala za pocetak jedan Balon teren koji bi iznajmljivala rekreativcima, ne mora to da bude na atraktivnoj lokaciji, pa kladim se da bi imala zaradu samo takvu.
Slozices se da je sve stvar sistema, nacina razmiljanja i postavljenih ciljeva do kojih treba doci. Istina ima nesto i u novcu, napraviti kvalitetan pul sponzora. Ali i promeniti zakon o sportu koji takodje neke stvari sprecava da bi se krenulo dalje. U nasoj zemlji ljudi jos neshvataju da fudbal odavno postao vise od igre i ulazna vrata za investitore. Jos kad pocnem da slusam o fudbalskim centrima muka me spopada. I tome pet dana i pet noci mogu da pricam i za to imam resenje da se uradi na najbolji moguci nacin samo nemamo prave ljude ni u savezu ni u Ministarstvu kako bi se realizovalo..

Reply
Novak авг 4, 2013 at 22:47

Iz Zvezdine skole a da je Zvezda imala korist su: Dusan Basta, Bosko Jankovic, Stankovic, Vidic i ne znam da li jos neko uspeo ako zna neko nek dopise.

Reply
Novak авг 4, 2013 at 03:36

Citajuci prethodne komentare video sam da su svi „ZA“ da se forsijau Zvezdina deca tako i treba. Citajuci jedan kometar kaze „Nema niko petlju te klince da pusti sada da igraju nego se posto poto juri titula. Zato oni igraju u Radu, Spartaku… koji nemaju takve ambicije i onda odu u Tursku i to im je uglavnom vrhunac“ Da li znas zasto im je to vrhunac? Zato sto ta deca nemaju strpljenja kao i njihovi roditelji svi zele samo pare pare je***e ih pare.
Oni zele sa 19-20godina da igraju u Realu, pa ne moze, moras prvo mnoogo pasulja da pojedes da bi igrao u Realu ili Barseloni. Mamic je sa Dinamom CUDO napravio. U proteklih 10godina doneo je prihod klubu od 140mil evra.
Nasa deca odlaze u inostransvo sa 17,18,19,20godina. I to u neke supa*ke timove i onda ih nema nigde. Mozemo nabrojati na jednoj ruci ko je uspeo?
Filip Djuricic i Nemanja Matic(ali tek ove godine i on se potucao po klupi Celsija, Vitesea). Uros Cosic koji je bio stub odbrane u omladinskoj skoli nema ga ni na mapi. Igra u Peskari( tj ne znam dal igra ili je na klupi ali je u tom timu). Jagos Vukovic takodje. Golubovic Petar je bio nas igrac pa je otisao u OFK, sta to OFK ima sto mi nemamo? Basta je otisao iz Zvezda sa 24 godine igra u Udinezeu malo ga povrede zezaju ali je odlican, Bisevac sa 25 igra u Lionu solidno. Evo jedan problematican Slobodan Rajkovic otisao mlad sa 18 i nista, tuce se po Hamburgu sramota. Da vas podsetim i za Aleksica iz Vojvodine otisao u Djenovu i puko ne cuje se a veliki talenat. Ako se setim jos kojih primera napisacu.

Evo ako vidi neko iz uprave kluba kako bi mozda trebala da izgleda 11 startnih igraca Crvene Zvezde:
Golman – Predrag Rajkovic (Jagodina)
Levi Bek – Mladenovic ili El Monir (Jagodina)
Stoperi – Martinovic i Jaksic ili Krneta
Desni Bek – Lazic ili Golubovi (OFK)
Zadnji vezni – Kovacevic
Vezni – Savicevic i Ninkovic
Levo krilo – Kasalica ili Milunovic
Desno krilo – Lazovic ili Vesovic
Napadac – Mihajlovic ili Ozegovic

U proslom komentaru sam samo neke nabrajao koje treba izbaciti tu jos spadaju i MILIJAS BAJKOVIC NENADIC MIRIC DAUDA ASAMOA. Pecnik je sad sad dobar videcemo kasnije. Aruha jos ne znamo kakav tako da vreme ce pokazati. Igram Football Manager i to uvek sa Crvenom Zvezdom i uvek forsiram svoju decu. Ko igra razumece me. Imamo problem sa trenerom nisam to jos procitao nigde. Slavisa Stojanovic nikad cuo. Jos pre 2-3 sam video da ce Marko Nikolic biti odlican trener kao i Aleksandar Stanojevic. Mozemo mi cigani da pricamo sve najruznije o Stanojevicu ali on je pravi trener kad je otisao iz Partizana ja sam mislio da nam je svanulo pevao sam.
Da se vratim na Marka Nikolica njega je Zvezda trebala da angazuje a ne Stojanovica. Stojadinovic Kokeza Antic to treba oterati, Dzaja i Covic ostaju i dovesti Cvetkovica kao Potpredsednika i Dostanica u Omladinsku skolu.

SVE NAJBOLJE CRVENOJ ZVEZDI SA SVOJOM DECOM

Reply
M.V.P . авг 4, 2013 at 10:57

Rajkovica mozemo da sanjamo posle onakve igre na EP ide taj u Evropu….

Reply
gledalac авг 4, 2013 at 18:30

Iz celog ovog teksta, koji je na mestima sjajan i sa kojim se slazem nekih 80%, ti si samo video ime RAJKOVIC, odnosno od „drveta, nisi video sumu (problema)“. Zato nam i jeste ovako, zato sto smo kratkovidi.

Reply
Novak авг 4, 2013 at 22:31

Brate kako sam ja to kratkovid pojasni mi 😀 Nisam te razuemo.

Reply
gledalac авг 5, 2013 at 00:32

Mislio sam na M. V. P.-ja, a ne tebe 🙂

Novak авг 4, 2013 at 22:30

Da je pametan ne bi otisao, otici ce negde i pu*iti klupu bolje da dodje u neki tim iz Srbije jos 3-4 godine i onda da se proda da je pametan, videcemo sta ce vreme da pokaze 🙂

Reply
Novak авг 4, 2013 at 01:40

Svaka cast ko je ovo pisao. Imamo mi svoje filijale kao sto je Soport i Obilic pa tu moze cak da se stavi i Rad. Stojic je Zvezdas i uvek po 200-300 hiljada evra spusti cenu Zvezdi nego Partizanu. Prijatelj je sa mojim starim i uvek kaze to. I da ce Zvezdina deca za 2-3godina ponovo doci u prvi plan. Dzaja je tu i tako ce biti.
Oterati sledece igrace: Daudu, Bajkovica(Pijanica) Asamou i Nenadica.
Da dodju omladinci: Pavlovski, Lukovic, i Rajkovic
Iz omladinaca u prvi tim: Jaksic Karklajic i Cikic.

ZVEZDA TREBA DA POSTUJE SVOJU DECU I DECA CE NJIH

Reply
Drazoni авг 4, 2013 at 01:16

Nama fali jedna filijala kao sto je „onima“ Teleoptik!! Mi nismo Rad ili OFK da mozemo forsirati klince jer oni nemaju imperativ juriti vrh tabele! Njima je zadovoljstvo ako sa klincima budu medju prvih pet,a mi ne mozemo tako jer bi bas zbog jurnjave za titulu odbacili te klince kao nedovoljno dobre! Upravo zato treba filijala da se iz nje iskristalizuje tko je materijal za prvi tim a tko ne a i da ti igraci igraju pravi takmicarski fudbal vikendom..a ne da sede na tribinama!

Reply
милпар авг 3, 2013 at 23:51

Ковач право у центар! Свака част, мајсторе, одличан текст!

Reply
Dusan авг 3, 2013 at 22:54

Šteta druže što će ovaj tekst ostati samo samo još jedna gorka pilula istine koja će najviše boleti nas navijače. Šteta je i što će ovako dobar tekst i rezime poslednjih 10 generacija ostati samo jedna veb strana i što neće naići na razumevanje od strane ljudi koji imaju uticaja. Svaka čast za tekst, ali samo si me pogodio u srce da mi dodje da umrem od muke…

Reply
nellle авг 3, 2013 at 22:25

Izgubljena ZVEZDINA generacija 95. (opravdano pobegli iz kluba : Suljagic (golman – Studgart), Simic (Bazel), Jankovic (Parma), Sakic (Cukaricki), Maksimovic ( bez kluba – Omladinska reprezentacija), Milutinovic ( negde u Spaniji)
Ostali neutesni „OPTIMISTI“ : Karaklajic (krilo), Jovanovic(bek), Jaksic (bek), Stojkovic (vezni) – Pokusao da ode i Karaklajic ali ima ugovor ostali ga nece ni docekati, a koliko ja znam SVI odlaze do decembra.
Da bi Stojadinovic , na knferenciji za stampu, golobradog Arauha(18) predstavio kao Zvezdinu (skupo placenu) investiciju za gore unistenu besplatnu CZV buducnost. Cak je doveo i mladjanog Jokica, inace njegovog igraca, zamislite iz Partizana. koji je poslw dva dana i bez priprema vec u 22 igraca. „Pojacanja“ prvog tima necu ni da pominjem.
Ali citam naslovnu stranu ZVEZDA SRBIJA, kaze Ninkovic “ Dosao sam po titulu“ Mislim da za istu treba da se potrci a ne da se dodje ……. MOLIM VAS DAJTE SANSU NASOJ DECI |||||

Reply
Jedan klinac авг 3, 2013 at 21:11

Zdravo ljudi, ja sam jedan obican klinac iz Beograda, tu, sa Vozdovca… Zvezdu sam ucen da volim i postujem od malih nogu, a otac me je prvi put vodio na utakmicu kada sam imao 5 godina. Tada je bila 2001. godina i cini mi se da sam gledao Zvezdu protiv Ofk-e, nisam siguran, secam se samo da su bili plavi dresovi, slagacu vas. U svakom slucaju, tada se secam da sam gledao Vidica, Bastu, Jankovica, Kovacevica, Spalevica, Mrdju i slicne. Tada sam prvi put video Zvezdu uzivo i osetio cari stadiona. Sledecih 7-8 godina, otac i ja smo stalno isli na stadion… Gledao sam i evropske i prvenstvene utakmice. Kad god je otac imao para i vremena, vodio me je. Nakon toga su pocela velika sranja sto se tice fudbala, a i pocelo je Zvezdino rusenje. Ja sam jednostavno prestao da idem na utakmice, otac je prestao da me vodi, porazi su se nizali, od titule nista, a Zvezda igra sve gore i gore. NIkada nisam imao talenta da igram fudbal, vise volim kosarku, sviram i slicno, ali uvek sam pratio Zvezdu, tv, radio, portal, kad god sam bio u prilici da odgledam-odslusam, ja sam to i cinio. Od 2011 pricam sa ocem stalno kako sanse treba da dobijaju mladi igraci, 93-4-5… Tada je sansu dobio FIlip Jankovic i to je bilo sjajno i posle toga je stalo. Ti momci, mojih godina, sto imaju po 16-17-18 godina, ako sad ne dobiju sanse, nece nikad. Ja ne verujem ni u Arauha ni u Daudu ni u Asamou, gledao sam i pratio kada su najavljivani i nikad nisam verovao da ce oni nesto mnogo doneti Zvezdi… Jedini strani igrac u zadnje 3-4 godine kojeg sam jako cenio je bio Kadu. Borha je isto bio dobar, ali Kadu je pravio razliku. Ako se vec dovode stranci, treba dovesti stranca koji pravi razliku na terenu! Jer mi njega placamo skupo, on mora da bude bar za klasu kvalitetniji nego nasi fudbaleri koje imamo. Oni, umesto sto su ove pare od prodaje Milivojevica, raskida ugovora i slicno ulozili u Arauha, Martinovica, Omegu, su trebali da te pare daju mladima. Slazem se da treba da bude jedan stoper iskusan, ok, dovoljni su Omega i Martinovic jer su provereni, arauho je suvisan… I onda neka bude tandem omega i lazic ili martinovic i krneta, na primer. A ne da mi dajemo tolike pare za igrace, koji ne pokazuju mnogo… Ovaj Dauda nam je oterao i Mudrinskog i druge igrace, jer je on dobio novac, a oni nisu. Zvezdina deca ne dobijaju novac, a neki tamo camuga dobija. Kako je to moguce? Zasto je to tako? Da se te pare, koje se daju Daudi godisnje, podele mladim igracima za premije, oni bi mnogo vise grizli, nego sto se on trudi, a on se ne trudi.
Da se ja nesto pitam i da mogu da promenim, ja bih stavio u pogon sledece igrace:
Golmani: Kirovski i Vesic (Bajkovica prodati u Tursku ili negde, da covek zaradi neke dobre pare, on je odlican golman, ali treba sansu pruziti mladima)
Odbrana: Martinovic, Omega, Lazic, Krneta, Vesovic, Mijailovic + 2 beka koja su isto Zvezdina deca(Ovaj Mladenovic nema veze sa zivotom, ako se ja pitam)
Sredina: Kovacevic, Ninkovic, Pecnik, Lazovic, Savicevic, Ahcin, Karaklajic i Cikic
Napad: Mihajlovic, Ozegovic, Milunovic i Rakic

Ovaj Milijas, igracina je bio, veliki respekt za njega i lepo je sve to sto se on vratio, ali on covek ne moze da potrci… Ono je bilo smesno-tuzno sto je on prikazao na utakmici protiv Cernomoreca. On da je nesto vredeo, igrao bi u Totenhemu, Arsenalu, a ne u Vulvsima.. A ni tamo se nesto nije pokazao.. On je mlad covek koji ima pare i treba da jebe picke i da pusi i pije i uziva u zivotu, a ne da igra fudbal… Jer on ne moze ni da potrci… Jeste da ima najbolji sut i centarsut u ligi, ali da bi mogao to da iskoristi, morao bi da potrci i da ima malo loptu u svom posedu…

Dakle sansu pruziti mladim igracima uz par ‘matorih’ koji ce im pomoci da postanu veliki igraci. Dakle u prvi tim:
Vesic(posto je Kirovski vec na pozajmici)-Vesovic(koji je igrac za sredinu terena, ali je primoran da igra beka), Lazic, Martinovic, Mijailovic- Kovacevic, Ninkovic, Savicevic, Pecnik- Mihajlovic i Ozegovic

Pa da vidimo sta mozemo sa tim timom da uradimo! Ako nista drugo, makar imamo 8 igraca koji bi sigurno poginu za Zvezdin grb, jer znaju sta to znaci!

DO TITULE OVE GODINE, KUPIO SEZONSKU!!!

Reply
gledalac авг 4, 2013 at 18:36

Cini mi se da smo tad pobedili OFK 2:1, VIdic igrao kao car, nikada necu zaboraviti kontru OFK-a 2 na 1, a Vidic zalama levog igraca (sa loptom) i petom zaustavlja pas prema desnom igracu, iznosi loptu i mi dajemo gol, a ja srednja skola (kraj), a ti 5 godina 😀
Tekst si napisao kao „matori“ (sigurno ima i ocevih reci tu, kad vec svakodnevno razgovarate, tako i treba). 😀

Reply
Jedan klinac авг 6, 2013 at 15:02

Sve sam sam napisao, sve su moje reci, cale ni ne zna da sam pisao ovde uopste… Ja vise pravim vesti nego on, ali on vise zna o fudbalu… 🙂
Ja se stvarno nadam da ce biti bolje, optimizam, ali se plasim da cu se razocarati…

Reply
Ognjen авг 3, 2013 at 18:51

Majstore svaka cast na tekstu, stavi svih nas zvezdasa si stavio u tekst i naveo sve kljucne probleme, Bravo….

Reply
raca авг 3, 2013 at 17:22

Sve ovo sto smo imali prilike da procitamo je istina.Mislim da je prilika da se gurnu nasa deca u vatru bila zimus na polusezoni. Deca bi dobila sansu i iskustvo , dogurali bi se do kvalifikacija za ligu evrope a letos dovesti 3,4 stvarna pojacanja i to bi bilo ful.Moramo da priznamo da i mi navijaci stvaramo bezpotrebni pritisak i na upravu i na igrace.

Reply
MaX авг 3, 2013 at 16:42

Sramota svima je omladinska skola uzor i nosiocipe ekipa… U Jugi Partizan,DinamoHajduk… A Zvezda?? Igra Pecnik sa 3 leve noge… Kao od Gapromovog ugovora ide 30 % ide na omladinsku skolu, a sad?? Evo rezultata… Dzabe nam mazu oci, ko zna sta ce biti za par godina .

Reply
Zvezdaš авг 3, 2013 at 15:49

Ma nema veze, zato nam sad dolaze klinci iz Partizanove omladinske škole, za koje sigurno nema veze u pričama kako su menadžerski bili povezani sa nekim sadašnjim Zvezdinim funkcionerima ( čijom pojavom u klubu je, slučajno ili ne, i krenuo egzodus najtalentovanijih Zvezdinih omladinaca ) 😆

Reply
milos авг 3, 2013 at 15:24

Sve je to tako i tuzno,ali sta vredi govoriti kad se u zvezdi nista nemenja pa moze se reci i da se pogorsava.Taj Stojadinovic zlo pravi.Sta ce mu toliki broj isluzenih i dotrajalih fudbalera koje skuplja po belom svetu kod toaleralikog broja talentovanih fudbalera koji ce jednog dana otici jer zbog tih staraca nemogu da dodju do rilike i zvezdu vat zvezdasimada pokazu svoje mogucnosti i znanje..Krajnje je vreme da neko u zvezdi prekine sa tom praksom i zvezdu vrati zvezdasima..

Reply
Aldin авг 3, 2013 at 15:03

Zvezda mora da zadrzi svoju decu u klubu. Zasto donositi pojacanja kao sto je Asamoa, Arauho, Dauda koji su YouTube pojacanja, nikad ih nisu ni videli kako igraju, samo na internetu.. Sada taj Dauda, koji je odigrao savrsenu polusezonu za Crvenu Zvezdu, sada ladi k**** jer ga boli uvo za Zvezdu. Zaradjuje mnogo para a da ne mora ni prstom da mrdne. Taj isti Dauda ima vecu sansu od Mihaijlovica koji je potencijal, gladan golova.. Ja kada sam video Arauha na YouTube-u kazem „ovo je novi Sabanadzovic“ ali sta ja znam o njemu? Kakva mu je disciplina, Kakav je na treninge,..? Ne znamo nista o njemu, jedino to sto smo videli preko net-a.. Asamoa od kad je dosao ne znam da li je postigao koji gol, a jos je u Zvezdi.. Zasto? Zasto niste pokusali da zadrzite Milivojevica, a prodate Milijasa koji je skup a nista ne radi za Zvezdu. Kad je dosao bio je velika Zvezda i mnogo je trcao, borio se.. Sada je mnogo los.. Milivojevic je jedna ljudina koga nije bilo briga za pare, samo da igra.. On nije imao veliku zelju da ode, a uprava(uz svo postovanje prema njima) cim je osetila pare hoce da ga prodaju, da se napuni „kasa“.

Kad vec donosite pojacanja, donesite igrace iz JS lige i iz okruzenja, koji su provereni igraci, znate o njima mnogo, jeftini su i saradnja ce biti bolja, a dok uprava donosi strance koji su skupi i neprovereni.. Do kad? Vidite kakav tim ima OFK? Sve mladi igraci, veliki potencijali.. Jedva smo ih dobili na Marakani.. Kupite igrace od njih, koji sigurno nisu skupi..

HOCETE TITULU = KUPUJ IGRACE IZ JSL , ZADRZI NASU DECU , PRODAJ – MIRICA, ASAMOU, DAUDU

Recept za uspeh..

Reply
Teks Viler авг 3, 2013 at 14:48

Ako bi uspeli da razigramo napadacki trio Savicevic,Ozegovic i Mihajlovic,eto nama lepe utehe za nasu decu rasutu po svetu.Lazic,Ahcin,Marinkovic,Lukovic…su tu,uz Kovacevica,dolazimo do broja od osam igraca poniklih u omladinskom pogonu Zvezde,mozda sam neke preskocio.I jos bih komentarisao jurnjavu za napadacem,ako dodje neki neka bude klasa,ali klasa mora biti skupo placena,da to ne demotivise Mihajlovica,Ozegovica,Kasalicu,Lazovica,Asamou,Daudu,Rakica?Jos nesto,imamo samo Bajkovica na golu,o cijim kvalitetima su podeljena misljenja,da li bi bilo bolje traziti golmana nego nekog spica?

Reply
zvezdan авг 3, 2013 at 14:46

Gledam Cikica na treninzima,sa nekim sto dolaze na probu,sramota,mali super,deset godina u Zvezdi,ali jbg nema menadzera

Reply
Dragan авг 3, 2013 at 14:22

Moje dete je prvo iz generacije 95′ otišlo iz Zvezde,tri dana pre početka prvenstva u avg.2012.sa obrazloženjem da Zvezda nije više u mogućnosti da plaća stan i hranu,šta smo mogli,nazad u Vrbas,pošto ja sam nisam bio u mogućnosti da isfinansiram školovanje i opstanak u BGD-u.Dve pune godine smo proveli u klubu,dosta uznapredovali,ali…Posle toga u decembru mesecu,Zvezda još 12.dečaka iz pogona pušta niz vodu,sledećih meseci odlaze Šuljgić, Šakić,Simić,Maksimović,Janković uz odluku arbitražne komisije,zbog neispunjenja obaveza od strane zvezde,postaju slobodni igrači i šta onda reći,a generacija 95′ je bila jedna od najboljih koje je zvezda imala u omladinskoj školi od osnivanja.I nema krivca u klubu,a ovi dečaci su sada uzdanice Štutgarta,Čuke,Bazela,Wintertuta,Parme…
Moje lično mišljenje,da bi sve bilo na svom mestu,da g-din Dostanić nije napustio mesto direktora Omladinske škole,nakon njega je nastalo rasulo.
I pored svega što se izdešavalo mom detetu,želim Zvezdi sve najbolje i da se konačno okrene svojoj deci,a da se odrekne onih ljudi koji su u zvezdi i koji joj žele sve „najbolje“….

Reply
miksa авг 3, 2013 at 13:33

1. Losa uprava koja ne gleda svoju decu. Zbog cega? Zbog toga sto se svi iz UO utrkuju ko ce da dovede nekog svog igraca ili istog proda, a ne zanima ih dobrobit ZVEZDE i kako od svoje dece moze da se zivi.
2. Menadzeri koji su uz pomoc ljudi iz uprave doveli klub do ovakvog stanja. Pregovaraju kao sa upravom, kao da su u pitanju vanzemaljci, a ne neki osrednji igraci, a sve kako bi nama zamazali oci. Setiite se Evandra ciji je godisnji ugovor bio preko 300.000 EVRA, a kada je presao u Estoril pojavila se informacija da mesecno prima oko 6.000. Verovatno je toliko imao u ZVEZDI, a razlika ode u tudje dzepove,a sve naustrb ZVEZDE.
3. Roditelji koji nisu realni i koji traze velike sume novca, i koji misle da su im deca vec spremna da igraju u Realu, Milanu…
Sve u svemu samo da njima bude dobro, a za ZVEZDU ih bas briga, a oni koji se oglase i javno iznesu probleme, ispadnu blesavi, jer ili na to niko ne obraca paznju ili ih proglase za petokolonase. Gledao sam jedan trening dok su jos bile pripreme i kako nije bilo dovoljno igraca i onda je pomocni trener Ziivkovic iigrao za jednu ekipu. Sta mislite ko je bio najbolji na terenu? Pa Zivkovic.
Srce me boli zbog ZVEZDE i sta su od nje napravili mangupi i bagra, koja ranije nije mogla da priviri u klub. Zasto niko iz sadasnje uprave ne objavi vec jednom ko je i zbog cega doveo klub dovde. Zasto se radi naopako, zasto su drugi bolji od nase dece, od nasih trenera. Zasto je Piksi, navrat nanos pobegao iz kluba?

Reply
Rambo sa Balkana авг 3, 2013 at 13:02

Zaboravih, kakav bre Milevski kakvi bakrači, pa on je za dva meseca viđen za transfer ali na gerijatriju, a Zvezdi basnoslovne svote!!!!!!!!!!!
Pa što se bre sprdate sa nama, svaka čast čoveku, ali nama treba zver gladna golova i dokazivanja, a ne lik koji gleda gde da se ogrebe za zadnje pare pred penziju.

Reply
Rambo sa Balkana авг 3, 2013 at 12:43

Dobar tekst, šta reći nesposobna uprava+loša,selekcija+loša procena+nestručan rad = K A T A S T R O F A
Moj predlog ma koliko bolan bio: Prodati kompletan prvi tim, zadržati ono malo naše dece odane klubu i krenuti od 0 po cenu ispadanja iz lige. Sadašnjoj upravi se zahvaliti (mnogo babica kilavo dete) ne zna se ko šta radi. Svako ima drugu koncepciju. Mislim da je Džaja najbliži ovom mom razmišljanju, ali mislim da on nije taj koji može toliki zaokret da iznese. Treba neko mnogo mladji i energičniji uz njegovu pomoć kao doživotnog počasnog predsednika da napravi promene. Varijanta sa prodajom kluba nekom indijancu mi se ne svidja, jer može da uloži u klub na pet – šest godina pa digne sidro i ostavi nas na cedilu.

Reply
Nemanja авг 3, 2013 at 12:28

Pa mislim jednostavno je resenje samo se ceka da dovoljno izgorimo mi navijaci kojih ima 3/4 Srbije i koji se posle ovog teksta tresemo od nervoze. I da pukne tikva narodno receno.. 😐

Reply
Nikola авг 3, 2013 at 12:12

Surova realnost..

Reply
Neca авг 3, 2013 at 12:01

Текст ме је оставио без текста! Слажем се са овим од прве до последње речи и увек сам за то да наша деца буду у тиму јер само они знају тежину дреса који носе.

Reply
Daca9 авг 3, 2013 at 11:37

Ne znam zasto je vecina vas neobjektivna…pa sta je taj kasalica uradio za nas…sa 2 metra je omasio za 1 0…svaka tekma mu se svodi da dobije zuti karton…borha je za njega igrac,na svakoj utakmici pruzao 120 posto..

Reply
escort авг 3, 2013 at 10:49

Zasto sansu ne dobijaju Stojkovic, Djurickovic, Ahcin i ostali?? Kad ce da je dobiju, kad budu imali 25 godina, pa ih proglasimo netalentovanim?? Neka bar konkurisu za tim umesto tih Mirica, Nenadica i kojekakvih spodoba! Klincima trebaju utakmice da se razvijaju, a ne da bleje na tribinama!

Reply
Djolle авг 3, 2013 at 10:41

Stvar je u nestrpljenju, prvenstveno nas navijaca a razlog tom nestrpljenju je 6 titula Partizana. Onda uprava umesto da uradi nesto za buducnost kluba, skupi petlju i ubaci klince koji bi za 2 ili 3 sezone doneli rezultat oni se bore da ostanu sto duze u foteljama i suzbijajuci nezadovoljstvo navijaca dovodi strance ili JSL igrace koji su jednom dali gol i imali neku asistenciju pa je menadzer platio novinske naslove kao da se radi o Mesiju licno. E onda navijaci citajuci naslove njega traze, a gledali su ga samo protiv Zvezde, a uprava ga dovodi, da bi sto duze ostala u foteljama, a plus im je menadzer igraca licni prijatelj pa bude i neki procenat. A sigurno su bar za neke od njih znali da nemaju kvalitet za Zvezdu, ali koga briga za fudbal bitan je biznis. Takodje, vazi misljenje da u nasoj skoli nema kvaliteta i to se uzima zdravo za gotovo, a na primer ja to ne mogu da tvrdim jer nisam imao prilike ni da vidim Zvezdinu decu u prvom timu. Ima nestrucnih trenera, tatinih sinova, ali ima i kvaliteta. E sad se vracam na 6 uzastopnih titula Partizana. Nema niko petlju te klince da pusti sada da igraju nego se posto poto juri titula. Zato oni igraju u Radu, Spartaku… koji nemaju takve ambicije i onda odu u Tursku i to im je uglavnom vrhunac. Bilo je i dobrih stranaca kod nas, ali da su dobri pokazali su tek kada su otisli iz Zvezde i mozda bi trebalo da se zapitamo zasto je to tako. Takodje je to slucaj sa nekim domacim igracima a i trenerima. Samo Zvezdi nisu valjali. Strpljen = spasen, cak i danas kada se zivi ludo i brzo, kada to naucimo bice bolje.

Reply
vanja авг 3, 2013 at 10:38

Bar je ovo oko ovih klinaca jasna stvar. Isli su ili bjezali iz Zvezde zato sto je Zvezdu vodila mafija koja je htjela da ima igrace u saci ili nema prvog tima, sjetite se igre i igraca prije dolaska Robija a niti jedan nije pripadao Zvezdi sve igraci nekog majamija ili raja bozovica i slicnih… Jedino je robi uspio malo to da promijeni ali ipak pored onih krimosa nije mogao da izdrzi do kraja. Treba staviti tacku na pricu o nasoj djeci i krenuti od nule jer Srbija je puna talenata koji vole Zvezdu i zar per godina mozemo ocekivati velike igrace, evo Savicevic je vec pokazao da ce biti klasa a za 2-3 godine mozemo da stvorimo 3-4 igraca njegovom kalibra sto bi bilo fenomenalno.

Reply
Daca9 авг 3, 2013 at 10:35

Sve dok u zvezdu budu dolazili tatini sinovi,nema od naseg fudbala nista…

Reply
Daca9 авг 3, 2013 at 10:13

Tekst u novinama sreca za zvezdu,kasalica moze da igra za zvezdu..bas sreca,decko nema njuh za gol…pored napadac nije ni prosao

Reply
neco-peco авг 3, 2013 at 10:13

kad sve prodje, lako je biti pametan i pametovati.
Nije isto igrati za Spartak, Ofk-u, Rad ili Zvezdu i nije sve tako crno i bijelo kao sto je predstavljeno. Nasi navijaci danas kazu da je trebalo gurnut djecu do sada, a onda smo trazili titulu koju sa njima nismo mogli dobiti.
Koja je uprava smjela tako da to uradi?
Kao sto su Despotovic i Djurdjic jos uvjek nedokazani igraci koji igraju u manjim klubovima koji nemaju ni imperativ niti pritisik koji dolazi kod nas. Kako je doci pod sjever poslije izgubljene utakmice kada delije ruze?!
Sa tim se pritiskom treba znati nositit!
Sta mislite kako je igracima kada citaju ovde sta mi sve pisemo o njima?
I oni ovo citaju, a mi ocrnjuemo krnetu, lazica, vesovica, pecnika, milijasa, mladenovica i daudu.
Danas su postedjeni Ninkovic, Bajkovic, Kasalica i Savicevic! U cetvrtak je moguce sve da se promjeni. u
Nekim starijim upravama je nasa skola unistena i danas se to ne moze vratiti samo tako a niti djete koje je samo zato sto je zvezdino dijete mora da igra.
Postoji ili bi bar trebalo da postoji zdrava konkurencija i da igra najbolji. Ozegovic nikada nece biti nas igrac, jednostavno nema kvaliteta.
On bi trebalo da podere na pozajmici da bi usao u konkurenciju kod nas al on to nije uradio. Kada je u zvezdu dosao onaj iz leotara, cini mi se stojanovic, koji je sa leotarom bio prvak bih i najbolji strijelac kod nas se nije dokazao i bio epizodista.
Tako je u sretna vremena bilo! Danas menadzeri vuku i drze sve, cak i novine i narucuju bombasicne tekstove o svojim igracima da se mi raspametimo i posmatramo kao da je neki novi mesi a oni prosjecni igraci koji se naloze vise od nas citajuci tekstove o sebi.
Ja vjerujem da ce ova uprava dosta stvari da vrati na svoje mjesto i da ce igrati igraci koji zasluzuju a to sto su otisli Srnici i Micko nije greska ove uprave nego prethodne i pohlepe igraca. Vukan je model kako treba i on ce uspjeti prije nego svi ovi ostali zajedno!

Reply
gledalac авг 3, 2013 at 15:03

Lepo receno.

Reply
johnfcrs авг 3, 2013 at 10:10

Alal vera Aleksandre! Sve ono sto mi navijaci pricamo godina, ti si napisao u jednom vrlo vrlo ozbiljnom tekstu… Svaka cast, sve je istina… A najvise me zaboli kad pomislim da mesto na klupi zauzima srpski kristijano miric, koji kad je usao protiv bordoa, moram da priznam, kao nikad me je stavio u nezgodnu situaciju, da li da se smejem ili da placem…… Naravno, to je samo jedna u nizu…

Reply
Daca9 авг 3, 2013 at 10:06

Ove sezone je dzaja vratio kovacevica i decko je ubedljivo najbolji igrac…kakav garido stojadinovicev…hteo je jovanovica,babovica…hocete da kazete da nisu igraci za zvezdu..dzaju busi covic,najvece zlo srpskog sporta…

Reply
Daca9 авг 3, 2013 at 09:57

Da Dzaja ima vise uticaja u zvezdi,ne bi bilo ovako…

Reply
slobal авг 3, 2013 at 09:54

Sta mislite zasto Barselona ima svoj B tim, neki spanski i nemacki velikani cak i svoje C timove ? Stvar je jasna… Kada imas omladinsku skolu, imas selekciju svrstanu u desetak kategorija, po svakoj kategoriji oko 20-toro dece i to je 200 juniora… To je ogromna brojka, gde svake godine u omladinski pogon izadje jedna cela generacija, a kada godinama prevazidju mogucnost igranja u omladinskom pogonu nastaje problem, jer objektivno ne moze da se selektira deset fudbalera iz omladinaca svake godine u seniorski tim, pogotovo ne u klubu koji ima ambicije kakve ima Crvena Zvezda…
To uslovljava odlaske te dece u druge sredine, a dogadja se krajnje logicna stvar, da neka od te dece stasaju u dobre fudbalere, i onda Zvezda dolazi u situaciju da kupuje ono sto je iskolovala… Apsurdno, nema sta…
Da bi se ovakve stvari izbegle potrebno je oformiti timove Crvena Zvezda B i Crvena Zvezda C, gde bi se B tim Zvezde takmicio u drugoj, a C tim u srpskoj ligi… To bi bili timovi u koje bi se po automatizmu prebacivala nekolicina talentovanih fudbalera koji su prevazisli mogucnost igranja u omladinskim pogonima (izuzev onih ekstremno talentovanih koji bi bili selektirani u prvi tim Zvezde) i gde bi se kroz njihov dalji razvoj u seniorskoj konkurenciji dobio odgovor na pitanje koja od te dece imaju kapacitet za prvi tim Zvezde, a koju treba pustiti u druge sredine da igraju fudbal…
Cak i u takvoj selekciji ce biti propusta, novih Kovacevica, Despotovica i slicno, ali ce broj istih i mogucnost propusta procentualno gledano biti drasticno smanjena nego li sto je to slucaj sada…
Takodje, treba kupovati najbollju decu sa strane iz unutrasnjosti i uvoditi ih u ceo ovaj sistem, davati im da igraju u kontinuitetu, sto je u prvom timu Zvezde nemoguce ostvariti zbog ambicija kluba…
Isto, stvaranje Crvene Zvezde B i Crvene Zvezde C bi znacilo i minutazu za one koji je nemaju u dovoljnoj meri u prvom timu Zvezde, kontinuitet za drugog golmana i slicno, pri cemu je sustina samo da se izmeni pravilo o dvojnoj registraciji koje je sada na snazi, tj. da se omoguci ista ukoliko timovi za koje se igrac registruje nisu u istom rangu… Ovo je nekada bilo i bilo je vrlo svrsihodno i dobro za srpski fudbal, medjutim od dolaska Karadzica malo toga je od dobrog za nas fudbal ostalo…

Reply
Dejan авг 3, 2013 at 09:03

Ne treba ih slati na pozajmicu u Sopot nego u klub koji igra PLS koja po kvalitetu ne zaostaje za Supe ligom. Posle jedne sezone u toj ligi svaki igrac iz nase omladinske skole mogao bi da igra za prvi tim! Naravno oni najtalentovaniji odmah u prvi tim bez kaljenja!!!!

Reply
Petar Zivkovic авг 3, 2013 at 05:02

Sansu su dobili i Krneta i Lazic,pa eto svi ih pljujete,tako bi bilo i sa Djurdjevicem,i Djordjevicem i bilo kojim drugim,njih treba poslati u Sopot na sezonu,dve,posle omladinskog pogona pa tek onda u prvi tim,jer oni nisu sposobni da iznesu teret igranja za prvi tim,ipak je to super liga koliko god da nam je usrana mnogo je kvalitetnija od omladinske lige.

Reply
dante авг 3, 2013 at 02:28

hocemo u revansu lazica,savicevica,ahcina,mihajlovica u prvoj postavi.hocemo ozegovica,djurickovica umesto pecnika

Reply
ha! авг 3, 2013 at 01:21

Ja cu samo reci: SVAKA CAST ZA TEKST!!!

Reply
MILAN KG авг 3, 2013 at 00:43

mozemo samo da pravimo analize da kukamo i nista drugo mnogo smo nisko pali evo kod mene u kraju cak su i ljudi koji navijaju za Zvezdu singlirali na Cernomorec ja nikada ne igram ni protiv nas ni na nas to samo govori da smo kao ljudi izgubili veru u klub kaze mi jedan lik mrtav hladan stavlja 20 hiljada na keca i hvali se ja se mislim e moja Zvezdo sta si docekala.

Reply
MILAN KG авг 3, 2013 at 00:35

recite vi meni ko je taj Vasiljevic kako moze on da bude direktor Zvezdine skole? sta je ova uprava uradila po tom pitanju za zsada nista kao sto vidite Stojadinovic dovodi nekakvog Aruha umesto da forsiramo nase klince ako je taj indijanac iz perua skolovaniji i bolji od Lazica,Marinkovica… mada Lazic je bek onda j… ti fudbal Krmpotic je jedan od najvecih progonitelja nase dece iz Zvezde taj hrvat radio je sta je hteo.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 3, 2013 at 00:25

stize Dzajin adut iz Jagodine Gogic :facepalm:

Reply
delija ns авг 3, 2013 at 01:42

Inace veliki delija i prosao sve kategorije naseg kluba ❗

Reply
jagodina navija za zvezdu! авг 3, 2013 at 02:00

Zamena za „Tenka“:) Dobar je igrac Gogic:)

Reply
czv авг 3, 2013 at 08:08

jel on vec nas mislim na gogića

Reply
jagodina navija za zvezdu! авг 3, 2013 at 00:15

Causicu je ponudjen ugovor ali on je zeleo obecanje da bude starter u svakom mecu..Secam se da se Robi nije slozio s’tim i da svako mora da se izbori za svoje mesto u timu..

Reply
Realan Zvezdas авг 3, 2013 at 00:06

evo svi mrze Krnetu a decku ubacuju u vatru da igra u tandemu sa osamnaestogodisnjakom,pa ne ide,zasto sada ne damo sansu Grujicu i Ahcinu ili Jaksicu,na beku nam gori a Jaksic je igrao sasvim solidno protiv Vojvodine,nadam se da se podrazumeva da ce igrati Vukan,Mihajlovic i Ozeg,ovo je moja formacija,nazalost znam da je dzabe pisem:
Bajkovic
Jaksic,Omega(Krneta),Martinovic,Mijailovic
Kovacevic
Vesovic,Ninkovic,Savicevic
Kasalica(poluspic),spic Mihajlovic(jer boljeg nemamo jer Dauda ocito nece ili ne moze da igra)

Reply
DPCZ авг 3, 2013 at 00:02

To je greska prethodnih uprava… Mi ne mozemo sada da dajemo sansu nasoj deci na evro scenama i JSL jer bismo gubili utakmice jos vise. Mozemo da probamo 2 igraca po utakmici al’ to nicemu ne vodi, sta ako je tom igracu los dan ili imao neku tragediju pa se pokaze lose a da to niko i ne zna… Jednostavno treba da se stvori liga gde bi igrali igraci do 19 godina i da ima tima bude Crvena zvezda B, Vojvodina B… Kao sto postoji u Spaniji liga Barselona B, Real Madrid B… Tu bi se videlo ko je kakav oni koji mogu napuniti kasu dosta i koji imaju kvalitet uzmu se za prvi tim, a drugi koji nemaju neki talenat treba ih prodati sto pre ( ima sansu da se pokaze godinu dana za Crvena zvezda B ) oni koji se uzmu igraju za prvi tim 2-3 godine i stizale bi ponude Anderlehta, Rome koje imaju duboke dzepove i od kojih mozemo da uzmemo sto vise para.

Reply
Александар авг 3, 2013 at 09:09

Имали смо Б тим, па су нам играчи ломили ноге по Обреновцу и Лазаревцу, нека хвала.

Reply
3za3 авг 2, 2013 at 23:54

Za ovih 6 godina jurili su se samo rezultati kojih nije ni bilo dovodeci more poluigraca sto stranih sto domacih,pa zbog tih istih su izgubljene generacije i generacije,doduse trebalo bi mozda i rezultatski istrpeti,ali se pod svaku cenu islo grlom u jagode zarad titule kod svih predhodnih uprava.Onda lepo na svu muku dodje menadzer i ponudi klincu mesto u prvom timu,Spanije,Italije pa i Rad,Ofk…sve ono sto u svojoj Zvezdi nikad nece docekati…

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 2, 2013 at 23:44

uprava cuti..ma sigurno sprema bombu prelaznog roka 😉

Reply
DPCZ авг 3, 2013 at 00:04

Ta bomba bi bila stara vise od trideset godina igrao bi 1 – 2 sezone u ne pravoj formi i to je to samo gubimo pare 😉

Reply
sof авг 2, 2013 at 23:39

Нас су највише ојадили ти „велики“ звездаши. Све бивше управе, бивши играчи и тренери, вође навијача, све су то крвопије које се брину само за своје дупе и личну корист, брига их за Звезду. Има на интернету да се нађе колке су огромне, али огромне плате имале бивше управе. Толе лопов нам је крив што нисмо од генерације 1984 г. створили крштеног играча и репрезентативца. док Партизан од својих бивших играча из своје школе може да створи тим који би играо четвртфинале ЛШ. Ускоро ће нам репрезентацију чинити сви бивши партизанови играчи, имам утисак да од велике острашћености неки звездаши неће ни навијати за Србију.
Пазите ми тражимо шпица, а Михајловић 2 пута најбољи стрелац на припремама. Мора мало да охлади глави и да га истрпимо. Такав је био и Митровић сад је дечко врх. Ожеговић игра код нас крило а то није његова позиција. Доводимо неке Јокиће партизанове отпатке само што је Стојадиновић му менађер, а наша деца беже из пакла Звезде јер знају и виде шта се дешава последњих година, да неће добити прилику да играју за први тим. Савићевића максимално исфорсирати, јер је невероватно колико је хладнокрвно синоћ одиграо. Неко се као Вукан лакше снађе, неко и поред талента не може одмах јер млада су то деца луда им глава, али једноставно треба их истрпети.
Искрено много верујем у Стојановића, јер је он освајао у Словенији са млађима, избацио неколко добрих словеначких играча, значи има нос за таленте, али и њему је потребно време. Не треба га одмах отерати, ако не крене добро, јер ова наша садашња управа су ко рогови, нико се ни са ким не слаже, сви једни другима подмећу, сви би да се уграде.

Reply
madmix авг 2, 2013 at 23:36

Sjajna igra Anderlehta, na čelu sa 16-godišnjom zvezdom Tilemansom, …. cist primer!!!

Reply
PTDS авг 2, 2013 at 23:32

Bas me cudi sto ljudi iz uprave nisu davali izjave povodom ovog poslednjeg poraza!
Mozemo da pisemo sta hocemo ali do njih ovo ne dolazi, sto je jos gore od svega u Zvezdi se ne zna ni ko je glavni ni ko je ogovorni ni plan kojim se ide…
Nije problem mi cemo da prodjemo ove ukrajince ali treba da se zapitamo sta dalje i sto je najvaznije sta cemo i kako cemo u prvenstvu…
Sto se tice navijca, cini mi se kao da njih ne zanima stanje u klubu oni pevaju o Dunjicu, Misicu, toletu, cedi narkomanu… doduse i ja sam jedan od njih ali ovde treba da se malo zapitamo kuda to vodi.

Reply
sof авг 2, 2013 at 23:43

Управа се не оглашава јер су баш они (ко би други) пустио буву навијачима да се мало наложе и да нас ућуткају после пораза од синоћ да доводимо неког Грка, јој како је провидно и смешно

Reply
Vladan авг 2, 2013 at 23:31

Djurdjevic sampion evrope odstranjen iz tima zbog igranja malog fudbala od gospodina Radmanovica koji je bio prosecan Zvezdin igrac. Kad bi igrali malo vise mali fudbal mozda bi nesto i naucili . Pozdrav

Reply
Vladan авг 2, 2013 at 23:28

Krneta mrs iz Zvezde. Koliko bodova i utakmica izgubiti zbog njegovih gresaka da bi ljudi iz Zvezde videli da decko nema pojma.

Reply
PTDS авг 2, 2013 at 23:34

Pa koje sad tu kriv on koji igra tako kako igra ili uprava i trener koji su ga stavili tu gde jeste???

Reply
Realan Zvezdas авг 3, 2013 at 00:08

ma jasta lako je osuti po Krneti

Reply
DEX-66 авг 2, 2013 at 23:25

kako se samo palite na ove klince sto odu sa 16g..pa ni jedan od njih nece da bude ni prosecan igrac..tako je Perica Ognjenovic otiso ka extra talenat u Real i gde je posle zavrsio…zivili bili pa videli da li ce neko od ovih decaka ikad biti igrac za veci klub..sad ste culi za njih i nikad vise..a najvise ih kvare njihovi roditelji cim cuju za neku kintu daj sto pre preko..oni su najveci krivci jer im zinulo dupe za neku sicu..najpametniji je nas Vukan Savicevic..tako rade normalni ljudi

Reply
ЦЗХН авг 2, 2013 at 23:19

Мени лично је јасно да сви желе све и одмах али…Шта им нудиш као Клуб?НИШТА!!!Пола терена и услове који су гори од свих побројаних клубова.Кога им нудиш од педагога?НИКОГА!!!Нам,а ни Станковић који има Шпанску лиценцу није добар.Ко штити те клинце?НИКО!!!Погледајте тог Стојића-НИСАМ ЛУД ДА ДАМ ЂУРЂЕВИЋА ПАРТИЗАНУ,ДА СЕ В.РАШОВИЋ УЧИ НА ЊЕМУ-а код нас Васиљевић,Крмпотић и остали „стручњаци“ раде како им се хоће.ЦЗ је тонула заједно са Школом,само са њом ће и устати.ВАЉДА!

Reply
Daca9 авг 2, 2013 at 23:17

zabraniti igracima bilo kave dodire sa stampom,digli ste cernomorec u nebo…

Reply
sasa авг 2, 2013 at 23:16

Treba da radimo planski…tj. da se zna godinu dana unapred koji igrac ce biti prekomandovan u prvi tim…onda mu polako davati priliku da se dokaze…
Zatim u svakoj generaciji treba da imamo jednog dobrog trenera koji ce da prati svoju generaciju do prvog tima…takodje svake sezone treba dovesti po jednog ili dvojicu najkvalitetnijih iz generacije
Tako bi u svakoj generaciji imali barem po 2-3 koji bi uspeli
I naravno ono najbitnije,kad napravimo igraca kao sto je sad Lazovic dati mu jak ugovor na 4 god…tako bi kao formirani igraci ostajali jos 2-3 sezone i onda bi odlazili za velike pare kao veliki talenti

Reply
steva авг 2, 2013 at 23:16

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/547138_616370131727702_467416991_n.jpg da l’ je ovo u pozadini ozegovic ili djurdjevic? 😀 kralj

Reply
ЦЗХН авг 2, 2013 at 23:21

Ожеговић…бар су потврдили новинари који су били.

Reply
Laki авг 2, 2013 at 23:22

nisam ni video sliku,ako mislis na ovog sto srednji prst drzi,to je ozeg

Reply
jefefa авг 2, 2013 at 23:32

pa i ja pretpostavljam Ozegovic, ali Ozeg ima neku ćubicu od frizure a ovo mi deluje nesto kao glava djurdjevica 😀 Kad mi makar Urosa i Rajkovica doveli nekako pa da nas Bog vidi 😀

Reply
delija ns авг 3, 2013 at 01:44

Ja mislim da je Uros 😛

Reply
Daca9 авг 2, 2013 at 23:15

Zar je prvak sveta spao na to da pola para od transfera daje radu,sevojnu,jagodini…e zvezdo zvezdo,dotace ti dno…nekad smo davali barsi igrace a sad…zao mi je jel je volim dusom,ali pomoci nema..koji bre stankovic i ta govna,pa sta ste dali zvezdi..ti neces da igras za nas u sto godina zinulo ti dupe za jos para..pa idi,zivecemo mi i bez tebe,a nekada kad budemo ustali iz pepela…mniogi ce zaliti…sad nemamo para,ali bar ponos i obraz cuvajte,to vam kroz vekove tradicija nalaze…

Reply
Zvezdas S. авг 2, 2013 at 23:12

Veliki problem su menadzeri,oni su najvece zlo.Ta ista deca cast izuzecima trce u inostranstvo,i mastaju da ce postati igracine.Istina je da ce mali broj od njih postati igrac.Takodje istina je da se deci nepruza sansa.Neznam zasto se vise pise o toj deci,u redu napravljena je greska u pojedinim slucajevima.Postavite pitanje bilo kom igracu zasto je otiso iz Zvezde,svi ce reci nezadovoljni su iz odredjenih razloga,ali je prava istina veliki je problem zelja za slavom ,i novcem.Sebe vide u rangu Mesija,a zatim ih menadzeri ubede da ne potpisu ugovor sa klubom,oni su zvezde.Tvrdim vam da ce Savicevic ,za sve njih koji su otisli iz Zvezde,postati igracina .Takodje tu bi dodao i Mihajlovica i Lazica.Nama u fudbalu kroji sudbinu Falii Ramadani, i njemu slicni,koji rade samo za svoj dzep.Sta se ocekuje od igraca od 15 godina,Ramadani dodje ,da mu nesto love,potpisu ugovor sa njim,gde im on obeca kule i gradove.,..a onda cao.

Reply
marko авг 2, 2013 at 23:19

Kako najlakse regulisati (srediti) mladje kategorije… Pa lepo, svaki roditelj koji zeli da njegovo dete trenira u mladjim kategorijama (naravno ako se proceni da ima dovoljno kvaliteta za to) FKCZ, da potpise papir, da je FKCZ do prve prodaje 100% vlasnik ugovora! A kasnije kada njihovo dete bude prodato nekom klubu, ili se proceni da nije kvalitet za Zvezdu, neka ga voda ko god hoce Pera, Mika, Zika, Falji i ostali… I zdravo cao! Zastitimo nas kod prodaje (profita) igraca, a posle neka potpisuje za koga (menadzera) hoce!

Reply
delija ns авг 3, 2013 at 01:46

Majami,Florida…

Reply
Daca9 авг 2, 2013 at 23:10

Koja bre zvezdina deca..tatini i mamini sinovi..igraj urose cosicu,vukovicu,jankovicu,simicu..igraj,nisi ti zaje.ao zvezdu,nego sebe..pa dzaja je otisao u bastiju,pancev u inter piksi u marsej pa nismo se ugasili..a ne neki anonimusi svetskog fudbala..naprotiv,piksiju smo pokazali da se ne ide iz prvaka evrope i sveta tek tako…zao nam je,sto nisi jos malo sacekao…

Reply
milenko авг 2, 2013 at 23:08

Svaka cast na tekstu, prcao sam pre 5 godina da to treba uraditi i sada bi imali tim i ne bi imali dugove

Reply
cvetko авг 2, 2013 at 23:06

Zvezda je pre svega unistavana od svojih bivsih legendi. Ne zaboravimo Iliju Ivica, Vladu Jugovica, smrdljivog Diku Stojanovica i tako redom sve do viteza od Sopota. Zanimljivo je da su vodje navijaca sve to gledale i uzimale svoj deo i zabranjivali su da se pogrdno skandira Vesicu i vitezu dok su svi zajedno cerupali ostatke. Taj talog je jos uvek tu i samo cekaju da ponovo naplate zvezdastvo svoje! U takvim okolnostima briga o mladima se svodi na minimum. Sve zajedno ih SRAM BILO! Nikada im necu zaboraviti njihova bedna dela…Da li roditelj tu treba da usmeri svoje dete?

Reply
ode Rakoc :( авг 2, 2013 at 23:04

Ovo se apsolutno poklapa sa mojim misljenjem…
Sto je najgore od svega Zvezda i dalje ide isti putem kao i predhodnih sezona…

Reply
steva авг 2, 2013 at 23:01

Je l’ postoji neka sansa da nekako vratimo Djurdjevica?

Reply
Александар авг 2, 2013 at 23:04

Наравно, да платимо милион евра и 40% од наредне продаје. Класика. 🙂

Reply
marko авг 2, 2013 at 23:06

Ranko Stojic stajl! 😎
– uzme ih dzabe, pa nam posle nam „valja“ nase fudbelere! :mrgreen:

Reply
steva авг 2, 2013 at 23:11

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/547138_616370131727702_467416991_n.jpg pitam jer nzm da l’ je ovo u pozadini ozegovic ili djurdjevic? 😀 kralj

Reply
marko авг 2, 2013 at 23:22

to moras da pitas Ozegovica i Djurdjevica, da li je neko od njih… POsto se na fotografiji ne vidi…

Laki авг 2, 2013 at 23:24

Ja Ranka ne krivim,moze mu se,svako zeli da zaradi.
Krivo je ogranicenje stranaca,i onda lepo za pola miliona uzem vrhunsko pojacanje,ne moze on cenu da ti nabija

Reply
gledalac авг 3, 2013 at 00:53

Tako je brate, samo logika. To je i napravio Tomislav Karadzic, Menadzersku Srbiju, kako se samo smesio kao neki lesinar, na dodeli medalja klincima, u fazonu „evo para, evo para!“. Ali najgore je od svega sto ce on taj (ne njegov uspeh jer je za mladu reprezentaciju zaduzen Savo Milosevic) „njegov“ uspeh da koristi kao dokaz i jos vise da ogranicava fudbal, a istina je da ce sva ta deca otici preko! Sramota je sta se radi, a boljitka nece ni biti. Najvise mrzim kad cujem „Titovi ili beogradski blizanci sve ‘oce za sebe, e pa ne moze“, a ne shvataju da zive od nas, da ih mi ‘lebom hranimo. Nama ce on zbog ogranicenja da za Kovacevica uzme 85.000e i 40% od transfera, pa ko je tu mafijas??? Joj Tole, Tole, nije ni cudo sto ima podrsku drugih opstinskih „saveza“ kad im pravi pare. Pa kad ce vam biti dosta?!

Reply
Laki авг 3, 2013 at 11:22

Ocu da kazem,kada ne bi bilo ogranicenje stranaca,onda ne bi ranko mogao da nabije cene,nego bi igrac kostao 300 000 bez procenata.

torh авг 2, 2013 at 22:56

Znam iz proverenih izvora , da Nenad Jestrovic radi protiv Zvezde i pokusava da odvodi Zvezdinu decu preko . Nisam insajder , ali nemam potrebu nikoga da lazem .

Reply
marko авг 2, 2013 at 23:01

Ne radi on protiv Zvezde! Vec radi za sebe! I boli ga, za fudbal, ko je ciji igrac i tako to… Fudbal je danas biznis, svidelo se to nekome ili ne…

Reply
Zivan Rakic авг 2, 2013 at 22:55

Bravo braco sve ste lepo rekli!

Reply
marko авг 2, 2013 at 22:48

U reprezentaciji (u19) sem golmana, Pavlovskog, Mitrovica, Djurdjevica, Melega i Cavrica ostali su svi prosek, proseka! I nece napraviti nikakve karijere! Zato nema mesta kukanju! Jedino za Djurdjevica, ostaje zal…

Reply
Ђики авг 2, 2013 at 23:00

Сасвим је довољно изгубити само једног таквог, посебно у ово време, када годинама немамо играча из своје школе.

Reply
matija авг 2, 2013 at 22:47

od 2007 do kraja 2012 sistematski unistavana da bi joj se oduzela lokacija ,… dovodjeni su i Kurta i Murta za predsednike (ne mogu Ivicu Sisica da zaboravim) ,… a za to vreme deca tj. omladinska skola je prepustena sitnim sicardzijama i secikesama koje si mogao da kupis za vesalicu i pivo (cast izuzecima ) ,…. i tako jedan po jedan odlazi a na njihova mesta dolaze njambe koje pitanje je da li su ikad i sutnuli mace na pragu ,… za vreme poslednjeg predsednika iz Sopota 50 njih je prodefilovalo ,…

Reply
steva авг 2, 2013 at 22:43

Nije problem samo u upravi Zvezde, deca su bahata, a Zvezda kao svetski i evropski sampion nece nikog da moli.. Oni jednostavno ne vole Zvezdu, i ne shvataju njen znacaj. Zvezda ne zove 2 put, a njima je zinulo pedu za pare.. i tako to ide

Reply
Stefan авг 2, 2013 at 23:02

OK kad su u pitanju Jankovic, Simic i ostali mamini i tatini sinovi ali brate jel si ti citao tekst? ovde se bas o tome pise, deca cekaju sansu i po 2 godine pa kad vide da su u “trecem“ planu verovatno im prekipi sto je i logicno oni su fudbaleri mogu da igraju do maksimum 35te godine i sta su do tada zaradili to je to…

Reply
Laki авг 2, 2013 at 23:30

Nije dete ludo da ostane u Srbiji
Iskreno,ja sad treba a ostanem ovde da ne primam pare,prolaze mi godine a igraju mi Mirici,Reljici,Cvetkovici Mijovici itd
Ne trazi niko od njih da igra,al mora nekom da se ukaze poverenje
Ovako ode u Mitar u Anderleht,razvija se,nije previse jaka liga,Markec ode u Benfiku,i zelim mu sve najbolje.
A ne da ostane evo Ozegovic vec 3 godine igra ni jednom mec nije poceo

Reply

Leave a Comment