Moja Crvena Zvezda
Архива

Najava : Borac Čačak – Crvena zvezda

Grbovi klubova

Nema predaje! „Čačak, Čačak šumadijski rnr, oj Moravo oj“. Tri koraka pre kraja smo u gostima Čačanima koji nisu baš gostoljubivi. Dosta teških mečeva smo odigrali protiv Borca, koji je umeo često i da nas iznenadi. Ali, tada nismo imali Robija. Priprema pred Vojvođanski kraj sezone!

FK Borac iz Čačka osnovan je 1. maja 1926. godine. Odmah po završetku I Svetskog rata u Čačku se počeo igrati fudbal. Po nekim izvorima prva fudbalska utakmica odigrana je 1920. godine a FK „Borac“ je osnovan šest godina kasnije. Grupa sindikalno organizovanih radnika je  1. maja 1926. godine osnovala klub koji je prvo imao crvene, a nešto kasnije crveno-bele dresove. Prvi predsednik kluba je bio stolarski radnik Jovan Jolović. Do II Svetskog rata najveći uspeh kluba bilo je osvajanje 1. mesta u Zapadno-moravskoj župi 1934.godine. A najveći uspeh kluba je osvajanje 4. mesta u prvenstvu. Klub je po prvi put obezbedio plasman u evropsko takmičenje, UEFA kup. U prvom delu sezone ekipu je trenirao Miodrag Božović dok je istorijski plasman overio Milovan Rajevac.

 

CZ N B

 

„Marakana“  :    14      13 0 1  43:3

Čačak        :     11        5 4 2  20:10

Ukupno        :      25     18 4 3  63:13

 

  • Jedna utakmica odigrana u kupu na našem stadionu, pobedili smo 4:0

 

Prvi prvenstveni duel odigran je 8. aprila 1995. na našem stadionu. Utakmica je završena pobedom našeg tima 6:0, a strelci su bili Nebojša Krupniković 3x, Darko Kovačević 2x i Ivan Adžić. Jednu pobedu, od tri ukupno, Borac ima na “Marakani”. 7. avgusta 2004. godine Borac nas je pobedio 1:0, golom Bobana Stojanovića, lopta je ispala Dišljenkoviću iz ruku! U prvom meču u Čačku odigranom 27. maja 1995. godine, na proslavi prve naše titule posle Barija, pobedili smo 7:3. Opet je Krupni postigao het-trik, a ovog puta pratili su ga Rambo Petković, Mašić, Živković i Starčević autogolom. Strelci za Borac su bili Saudin Huseinović 2x i Ivica Dragutinović.

Najubedljivija pobeda je 7:0, 19. aprila 1997. godine. Dragan Mićić 3x, Dragan Vulević 2x, Ede Višinka i Dragan Ljubojević su samleli Borac.

Nebojša Krupniković
Nebojša Krupniković

Najraspoloženiji kada su utakmice sa Borcem u pitanju su –  Nebojša Krupniković sa 6 golova, a Dejan Milovanović i Dragan Mićić postigli su po 4 gola. Borac nije postigao gol protiv nas u proteklih 6 utakmica. Poslednji put su nam dali gol, kada su nas i poslednji put poobedili, golom nikog drugog do Darka Lazovića, 29. oktobra 2008. godine.

Od zajedničkih igrača izdvajamo – Darko Lazović, Milivoje Vitakić, Jovan Gojković, Branko Jelić, Marko Mugoša… Igrač Borca je i Jovan Damjanović, koji je prošao našu školu, ali nikad nije igrao za nas.

Nema predaje i dalje! Imamo još tri koraka do kraja, do poslednje stanice. Na redu je Borac, a onda u sredu poslednje kolo ove sezone na „Mari“.

Borac Čačak – Crvena Zvezda, subota 21. maj 2011. 15:00h Jelen Super Liga 28.kolo, stadion : „Moravica/Kraj Morave“. Direktan prenos na RTS2.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.