Moja Crvena Zvezda
Други пишуЗвездаши широм светаФудбал

Срећковић: Волео бих да се докажем у Звезди

Један од многих играча који претходних година нису добили шансу у Црвеној звезди, Звездино дете према којем се нису односили онако како треба према својој деци (нажалост, то постаје све више пракса) за Спортски журнал је дао интервју о томе како је уместо  у Звезди морао да се доказује у Холандији. Ненад Срећковић, бивши капитен Звездине генерације ’88.

sreckovic-nenad
Ненад Срећковић

– У Звезди сам одрастао и провео 12 година, а прошао сам и све селекције репрезентације Србије. Дебитовао сам за први тим и веома ми је жао што нисам успео да оставим дубљи траг у клубу који сам сматрао другом кућом. Могу слободно да кажем да ми то није дозвољено од стране појединих људи из клуба – почиње разговор Срећковић.

Међутим, кад већ није могао у Звезди, морао је у мањој средини да крчи пут ка Европским клубовима.

– У Напретку из Крушевца сам провео две године на позајмици и тамо доживео најлепше тренутке у каријери. Велику подршку сам имао од Драгише Бинића и захвалан сам му што ми је омогућио да се докажем. Из Црвене Звезде сам отишао у Холандију, у Де Графшап, а након тога сам играо за Фредрикштат. Последњи клуб ми је био Бершот. Потписао сам у марту 2013. године, а после два месеца, клуб је банкротирао због финансијских проблема, тако да су сви играчи били слободни у избору нове средине – каже Срећковић.

За њега је играње у Звезди увек било нешто посебно, а на питање да ли би опет обукао црвено-бели дрес имао је спреман одговор.

– Вежу ме прелепе успомене за Црвену звезду за коју сам емотивно везан. Не знам колико је то могуће, имам неколико занимљивих понуда из иностранства које разматрам, јер не желим да срљам. Играње за друге клубове се разликује од играња за Звезду, јер је доживљавам као своју породицу. Моју генерацију је као тренер је водио Звонко Радић који нас је васпитавао како треба да се односимо и поштујемо дрес Звезде, у нас је усадио љубав према клубу и победнички менталитет. Са друге стране никада нисам добио праву шансу – тврди Ненад.

Био је последњи пут на припремама са првим тимом 2009. године у Ивањици, али тврди да се према њему и још неким играчима тада нису опходили нимало пријатно.

– Никада нисам добио шансу на својој позицији левог крила, одиграо сам 2 утакмице као леви бек. Углавном сам седео на трибинама. На припремама у Ивањици сам био један од бољих, сви су ме хвалили, али ме нису пустили да играм. Селектор Дујковић ме је звао у младу репрезентацију за утакмицу против Данске. Искористио сам ту шансу, постигао сам гол и сви су били одушевљени мојом партијом, само људи из Звезде нису обраћали пажњу на мене. Шта да кажем када смо Абубакар, Тричковски, Врањеш и ја играли 2 на 2 са стране, док је остатак тима тренирао на терену. Било је понижавајуће. Сан ми је био да цео живот играм у дресу Црвене Звезде, али ми је то било ускраћено – каже Срећковић и  за крај одмах додаје – Тај сан и даље постоји. Звезда је једна једина, а појединци буду ту и оду. Волео бих да се докажем у Србији, у мојој Звезди.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

22 comments

Goran јул 24, 2013 at 22:01

inace u beerschot klub koji je bankrotirao na testu je bio nas poznati bekrija milan jovanovic i nije prosao jer malo je reci tj blaga rec da je bio ne spreman fizicki psikicki itd 🙂 to je bilo zima 2010 za novu godinu je popio sam litru viskija i popusi kutiju cigara moj mu ujak reko bolje ti ajd da ti ja sredim neki posao na gradjevini mani se ti fudbala 😀

Reply
nenad milijas јул 24, 2013 at 21:09

Izgleda da su ti koji su igrali sa strane imali veći motiv od tih „igrača“ na terenu. Kao što je neki dečko dole napisao. A sad bi ih od blata pravili. 😀
I za abua i za tričkovskog i za srečkovića. A o vranješu da ne pričam pošto je štoper 😀

Reply
Nenad јул 24, 2013 at 20:54

Sreckovic je rodjen u Ljigu, igrali smo kao petlici jedan protiv drugog, tada je odskakao od generacije, ali verujte mi daleko je to od onoga sto nama treba pogotovo za levo krilo, gde nam treba probojnost, ponavljanje i odlican centarsut…

Reply
gledalac јул 25, 2013 at 00:21

Realan komentar, svaka cast.

Reply
babangida јул 24, 2013 at 17:45

Ljudi,budite malo realni,kakav crni sreckovic.nije se izdvajao ni u plsu,nije nista igrao ni u de grafsapu,koji je realno ekipa kao nasa 2.liga ili barem zacelje prve.nije dobar za zvezdu dovoljno,iako nista protiv decka i sve naj.svi smo mi zvezdasi,pa ne mozemo da igramo za svetinju

Reply
Nije bitno јул 24, 2013 at 20:25

Za tvoju informaciju igrao je u De Graafschap-u…bio je i igrac meseca u izboru navijaca….pogledaj njegovu igru protiv PSV-a…pozz

Reply
Realan Zvezdas јул 24, 2013 at 16:07

Abubakar,Vranjes,Trickovski i on igrali 2 na 2,a sada bi nam bilo ko od njih dobro dosao a mi ih tako lako bacili,bilo bi lepo kada bi se vratio da pokaze sta moze

Reply
STARA ŠKOLA јул 24, 2013 at 15:34

U toj „čistki“ su pored Vraneša, Abua, Trička, otkaze dobili i Kleo, mislim i Tomović i Pejčinović, a od mlađih Filip Đuričić. Mislim i Nemanja Matić, ali nisam siguran. Od ovih 6 izgubljenih titula ova generacija bi uzela bar 2, a onda bi razlika u titulama bila 4. Finansije da ne pominjem…

Reply
Ja јул 24, 2013 at 12:51

Odlican igrac koji nikada nije dobio pravu sansu u Zvezdi!

Reply
Spartacus јул 24, 2013 at 12:17

Abubakar, Tričkovski, Vranješ igrali sa strane na male golice, a sad bi ih pravili od blata… E Zvezdo, Zvezdo…

P.S. Izgleda da bolje treninge imaju ovi sto ne treniraju sa ostatkom ekipe posto su napravili vece karijere…

Reply
sof јул 24, 2013 at 12:07

http://www.kurir-info.rs/dzajic-ogorcen-neki-zvezdasi-buse-laneta-clanak-905513
Не волим Курир и не знам да ли ово истинит или измишљен интервју јер је код Курира све могуће, али ја ово наговештавам одавно, да је неозбиљно да неки људи из управе зову новине и кажу доводимо Ланета (први су то објавили утицајни Блиц и Б92) то је доказ неко из управе ради против клуба, а ви верујте да је нова управа дошла ту да помаже Звезди све су то политички и кримилани полтрони.

Reply
Dzo јул 24, 2013 at 11:48

Igrao je jednu i to veoma bitnu utakmicu na svojoj poziciji onda u Pragu protiv Slavije kad su se obrukali,mada Sreckovic je bio jedan od manje losih,a igrao je na levoj strani uz Vilotica,koji je tek bio stigao,a Pizon ga stavio odmah u tim i to na poziciji levog beka,a stopere su mu igrali Vujadin i Tutora,a na sredini Guma i Savio i u napadu Lekic tako da Sreckovic nije imao sa kim da igra,a inace bio je nas najbolji omladinac u tom godistu i sigurno jedan od najbrzih igraca u domacem fudbalu.

Reply
sof јул 24, 2013 at 11:18

Па нек доведу овог Срећковића слободан играч, јефтин, није странац. Како је могуће да Стојадиновић неколико пута изјављује да за Звезду нема играча у Србији, а у прошлој срамотној сезони нас је скоро свака екипа надиграла чак и нови прволигаш Доњи Срем, сваку утакмицу смо на једвите јаде добили и уз помоћ судија. Он би да направи легију странаца код нас, проблем је што се код нас доводе странци који су истог квалитета као домаћи, а треба да буду макар класу изнад. А тек је велика срамота што једног али једног искусног штопера не доводе већ 2 месеца.

Reply
Tole dozivotna јул 24, 2013 at 11:16

Evo kaze Dzaja da imamo krticu u klubu.Neki ne bi voleli da dovedemo Milana Jovanovica

Reply
gledalac јул 24, 2013 at 12:02

Ljudi svejedno dal’ je Dzaja rekao da hocemo da dovedemo Milana Jovanovica ili da neko iz kluba daje imena potencijalnih transfera, u ovom slucaju. Pa Lane je bio pozvan u emisiju na SOS-u i svejedno bi mu stiglo neko pitanje tipa „Da li razmisljas o Zvezdi/ Partizanu/ Vojvodini“, kao u ostalom i sto su mu postavljali. Pa covek je pre neki dan bio JAVNO na TV-u i svojim recima rekao gde je i kako je stanje oko toga, ne razumem tvrdoglavost i svadju tipa, neko ga nece u Zvezdi. Pa svi ga hocemo, a covek je sam rekao da je to „NAJposlednjija“ opcija, ali da je i tad cak pitanje, jer je on covek od reci i rekao je, jednom davno, da se nece vracati u srpski fudbal. Pa jel to tesko shvatiti?

Reply
delija ns јул 24, 2013 at 10:42

Vratices se ti kad tad svojoj kuci ne brini 😉

Reply
milenko јул 24, 2013 at 10:16

Vas cetvorica ste napravili nesto iako ste igrali 2 na 2. Vazno je da su igrali pojedini mrtvaci……

Reply
CZV јул 24, 2013 at 09:59

Ne znam da li ce neko sa ovog sajta videti ovo ali DA LI MOZETE DA NAPRAVITE INTERVJU sa Dzajicem u vezi Omladinske skole,kako ce raditi ,da li ce raditi,da li ce uopste poceti da sredjuju nesto ili ce opet biti raspad sistema,jer nije dovoljno samo platiti stipendije klincima i to je to. Treba promeniti mnogo osoba koje su tamo,napraviti plan na duzi period kako da radi omladinska skola i da deca imaju da treniraju uvek odvojeno a ne po 3 godista na istom terenu! Molim vas za taj intervju.. Hvala MCZ unapred

Reply
INĐIJA јул 24, 2013 at 11:03

Neko je vec napisao na ovom sajtu da je jedan od novih trenera mladjih selekcija izvesni VELICKO KAPLANOVIC..inace petljao nesto sa filijalom hajdukom pa otpusten…sad radi generaciju 97, inace starije generacija od te u omladinskoj prakticno ni ne postoje, tako da ako je dosao da unisti i tu 97-mu onda ja ne znam. Taj razgovor sa Dzajicem je neophodan i to koliko sutra.

Reply
INĐIJA јул 24, 2013 at 11:05

trenirao je valjda i bsk borcu……au bas nam je on trebao

Reply
Ivica Toncev јул 24, 2013 at 11:05

Tise male Dragan spava 😆
Igrase on i Čovke celu noc Mortal Kombat,Čovke bi bolji,a ovaj ga pozvao na partiju basketa i poceo gromoglsno da se smeje hnjo hnjo hnjo.

Reply
Sasa cetnik sa podnozja Jastrebca јул 24, 2013 at 09:52

Protiv Slavije u Pragu prvo poluvreme decko otkine i onda bude zamenjen i nikad vise nije dobio sansu.I ako su ga posle utakmice svi hvalili.

Reply

Leave a Comment