Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаЗвездаши широм светаКошарка

МЦЗ глобус: Ривали у Евролиги све јачи, Марјановић одушевио у САД

Derik Braun (Lokomotiva)
Derik Braun (Lokomotiva)

Пред водећим структурама КК Црвена звезда је тежак задатак овог лета – састави тим конкуретан у Евролиги и довољно добар за шампионске трофеје у АБА лиги и домаћој Суперлиги. Са врло скромним буџетом, за стандарде Евролиге, управа има јако незахвалан задатак, док наши ривали из групе немају те проблеме, за сада…

Локомотива Кубан је успела да задржи окосницу тима. Дерик Браун је по завршетку сезоне потписао нови уговор, а Ричард Хендрикс је после позајмице из Макабија од скоро играч под двогодишњим уговором са тимом из Русије, који је вредан око 2,6 милиона евра. Ник Калатес се још увек премишља, али ако не пронађе ангажман у НБА, извесно је да ће остати у Русији.

Остали су без Алексеја Саврашенка који је по завршетку сезоне одлучио да се пензионише, док је центар Григори Шуховцов прешао у редове ЦСКА из Москве.

Што се тиче појачања, Локомотива је ангажовала Крунослава Симона из Уникахе који је потписао уговор на две године, а управа ради и на ангажовању Тимофеја Мозгова, али за сада још увек није познатно докле се стигло у преговорима, јер је Мозгову прва жеља НБА. Такође, центар Алексеј Жуханенко је потписао двогодишњи уговор, а његов претходни клуб био је Химки.Грчки шампион, Панатинаикос, такође је успео да сачува окосницу тима. Са тимом из Атине уговоре су продужили Димитрис Дијамантидис, Рамел Кари, Џејмс Гист, као и најбољи дефанзивац Евролиге Стефон Лазме.Клуб су до сада напустили Маркус Бенкс, Костас Царцарис је одлучио да се пензионише, док је Софоклис Скорцанитис прешао у редове Макабија из Тел Авива.

Што се тиче појачања, у клуб се вратио Адонис Фоцис и потписао уговор на 2+1 годину, док су из Паниониоса стигли Никос Папас и Владимир Јанковић који су потписали трогодишње уговоре.

Sofo se vratio u Makabi
Sofo se vratio u Makabi

Макаби из Тел Авива после врло лоших резултата у Евролиги у претходне две сезоне има велики мотив да у новој сезони направи нешто велико и поново обрадује своје навијаче широм Израела.

Управа клуба је продужила уговоре са најбољим играчима из претходне сезоне, плејмејкером Рикијем Хикманом и центром Шоном Џејмсом. Такође, нови двогодишњи уговор са клубом потписао је и одлични шутер Девон Смит.

До сада су клуб званично напустили Лиор Елијаху и Дејвид Логан који нису потписали нове уговоре са клубом. Листа новајлија је дуга, нови играчи Макабија су Софоклис Скорцанитис (ПАО), Алекс Тајс (Канту), Тајрис Рајс (Бајерн М.), Џејк Кохен (Давидсон, НЦАА).

Стручни штаб Дејвида Блата биће ослабљен у новој сезони, са обзиром да је клуб напустио Дерик Шарп након што се није договорио са управом клуба око финансијског дела у уговору.

Skariolo preuzeo tim iz Vitorije
Skariolo preuzeo tim iz Vitorije

Кућа Лаборал, сваке сезоне у врху, али никад на врху. Амбиције клуба из Виторије и ове сезоне су највише, а добар скаутинг је нешто што им је доносило резултате у прошлости.

За почетак, Кућа Лаборал се након растанка са Жаном Табаком окренула довођењу тренера, а решење су нашли у виду Италијана Серђа Скариола. Тим из Виторије је продужио уговор са Адресом Ноћионијем, а свој останак потврдио је и млади немачки центар Тибор Плајс.

Тим готово извесно напуштају Омар Кук и Мацеј Лампе, а према неким информацијама могућ је одлазак и Немање Бјелице.

Прво појачање клуба је плејмејкер Валтер Хоџ, који је стигао из Стелмета (Пољска), а у клуб су стигли и центар Ламонт Хемилтон (Билбао) и Адам Ханга (Манреса).

Бивши кошаркаши Црвене звезде врло су тражени на тржишту, а неки од њих већ су потписали уговоре са својим новим клубовима. Рикардо Марш је отишао у Порто Рико, где ће играти до почетка нове сезоне у Европи, а онда ће вероватно по нови уговор на Стари континент.

Bobi na treningu Atlante
Bobi na treningu Atlante

Марко Мариновић је пре пар дана потписао уговор са Радничким из Крагујевца, док је Немања Недовић ставио потпис на уговор са НБА франшизом Голден Стејт Вориорсима.

Омар Томас се вратио на место успеха, у Италију. Он је после сезоне у Русији, потписао уговор са Сасаријем. Урош Николић од недавно је члан Игокее из Лакташа, а Џaмар Јанг је близу договора са Цедевитом из Загреба.

У САД се ових дана игра Летња Лига. Од Звездиних играча тамо су Бобан Марјановић који наступа за Атланту Хоуксе, док Јака Блажич брани боје Милвоки Бакса. Марјановић је одиграо једну утакмицу у којој је за 8 минута на паркету забележио 4 поена, 3 скока, 2 асистенције и 2 блокаде, док је на данашњој утакмици седео на клупи.

Блажич је доживео лакшу повреду у тренинг кампу Бакса, па је до сада обе утакмице одгледао са клупе.

Толико за овај понедељак од нас, за седам дана заказујемо нови текст препун нових информација. Будите уз МЦЗ!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

torh јул 15, 2013 at 17:38

Da li neko zna kolike su plate u KK ??

Reply
Luka јул 15, 2013 at 21:15

Zavisi od igrača do igrača.

Reply
Damjan Martinovic јул 15, 2013 at 22:44

Stvarno?Nikad ne bih tako nesto pomislio.Jesi li siguran?

Reply
Spartanac јул 15, 2013 at 22:50

AHAHHAHAAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA 😆 😆 :mrgreen: :facepalm:

Reply
Luka јул 16, 2013 at 02:20

Pa šta treba da odgovorim na pitanje kolike su plate u KK. Nije ovo neka firma gde imaš fiksnu platu od 500 evra.

U KK se kreću od 12 000 evra do 250 000 evra po sezoni, videćemo sa pojačanjima kako će ići, ali to je to otprilike. Ako si dokon napiši za svakog člana KK-a koliku platu ima 😕

Reply
limeni јул 15, 2013 at 14:15

Bjelica je potpisao novi ugovor tako pise na Mocart sportu

Reply
lpool јул 15, 2013 at 12:42

Cek bre ne razumem ovo.. Jel mogu da nam „otmu“ igrace? 😯

Reply
mariachi јул 15, 2013 at 12:56

Ne mogu, ali ako ponude milione onda bi razmislili :mrgreen:

Reply
Miljak јул 15, 2013 at 13:43

Zvezda se pita dali ce da ih da ako ovi budu zainteresovani ovo je dobro za zvezdu jer nam igraci napreduju

Reply
torh јул 15, 2013 at 17:34

NE , MOGU DA POSALJU PONUDU ALI SVE JE ONDA NA NAMA !

Reply
sasa јул 16, 2013 at 20:39

koga su oteli

Reply

Leave a Comment