Moja Crvena Zvezda
Архива

Matiji Popoviću zlato na turniru „KIPA 2011“

Matija Popović

Crna Gora baš prija našem mladom takmičaru Matiji Popoviću. Svaku posetu ovim krajevima naša uzdanica u konkurenciji do 46 kilograma  iskoristi da oproba snage na nekom od takmičenja. Ove sezone Matija Popović sa tri pobede, osvojio je prvo mesto u kategoriji mladjih  pionira na turniru „Kipa  2011″ u Podgorici.

– Sa svakog raspusta  u Crnoj Gori ja donesem medalju.  U Herceg Novom na Mimoza kupu osvojio sam bronzu a sada u Podgorici na turniru “Kipa 2011”  trujumfovao sam  i okitio se zlatnim odličjem što najbolje govori da sam dobro trenirao i da sam u odličnoj formi -rekao je Matija Popović.

Odlična konkurencija na strunjači turnira “Kipa 2011” bila je za našeg Matiju Popovića dodatni podstrek.

– Volim kada imam priliku da se takmičim sa odličnim borcima iz okruženja. To su takmičari  sa kojima nemam priliku često da odmerim snage tako da su mi ovakvi  turniri  uvek dodatno zanimljivi.

Sa tri pobede naš Matija Popović i u Podgorici je još jednom potvrdio talenat i kvalitet.

– Svaka borba je jednako bitna . U prvoj se nakako uvek zagrevam pa mi je ta možda bila najteža. Ipak izdvojio bih i  finale koje mi je bilo jako važno jer sma želeo da se okitim zlatnom medaljom. U svakoj borbi tražio sam najbolje rešenje za mog protivnika u čemu sam  uspeo čime sam  dodao još jedno zlatno odličje u riznicu mog kluba zaključio je Matija Popović.

Повезане вести