Moja Crvena Zvezda
Архива

Stonoteniseri Zvezde u finalu. A možda i ne?

Vilijam Henzel

Da sportske borbe nema ni u relativno manjim sportovima pokazuju dešavanja  nakon polufanlne borbe playoff-a stonoteniske Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Naši stonoteniseri su u dva meča (3:1 i 3:2) više nego zasluženo obezbedili prolaz u finale, ali…

Stonoteniski klub Partizan se tek nakon drugog susreta žalio ne prvi meč, a sporno je učešće Australijanca Vilijama Henzela za naš klub. Henzel je u prvom polufinalnom dvoboju doneo našem klubu dva poena, dok u revanšu nije bio u sastavu tima. Komšije su se žalile zbog jedne odredbe statuta Stonoteniskog saveza Srbije po kome jedan igrač ne može u istoj sezoni da nastupi u dva različita kluba. Henzel jeste jedan deo sezone proveo u jednom od australijskih klubova, ali se navedena odredba statuta odnosi na to da bilo koji stonoteniser ne može tokom iste sezone da nastupi za dva srpska kluba. Samim tim navedena žalba je bespredmetna.

Sve navedeno pokazuje da komšije ne mogu da podnesu sportski poraz i na sve načine žele da nezasluženo dođu do trofeja. Njihova bahatost i ovim gestom prevazilazi sve granice, ali ostaje nada da će Stonoteniski savez Srbije odbiti žalbu i omogućiti da dva najbolja srpska kluba međusobno odluče o novom šampionu. Treba napomenuti da je Partizan i u ligaškom delu sezone bio daleko iza Crvene zvezde na tabeli.

U drugom polufinalnom susretu Banat je u dva meča savladao subotički Spartak i ostaje da Crvena zvezda i Zrenjaninci odluče o tituli.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.