Moja Crvena Zvezda
ВатерполоКлупска дешавањаРепрезентација

Ватерполо: Пет репрезентативаца на Универзијади, стартује Летња лига!

14-2Немају одмора наши ватерполисти. Сениорска репрезентација Србије наставља припреме за СП у Барселони (19. јул – 3. август). После освајања Светске лиге, припрема у Канади и традиционалног „Самарицидис“ Купа у Грчкој, од данас до недеље припремаће се у Херцег Новом и на популарном „Скверу“ спаринговати са Црном Гором. После кратког предаха у Београду на списку селектора Дејана Савића је 16 путника у Херцег Нови, међу којима су Андрија Прлаиновић и Никола Рађен.

У петак стартује 27. Универзијада у руском Казању, где репрезентација Србије брани злато освојено у кинеском Шенжену, пре две године. Веома јак списак селектора Уроша Стевановића, сачињен од играча из домаће лиге, предводи пет ватерполиста Црвене звездеСтрахиња Рашовић, Борис Вапенски, Михајло Милићевић, Ненад Стојчић и голман Марко Драксимовић. Први меч репрезентација Србије игра у петак на отварању против Црне Горе, а противници у групној фази су још Италија, Бразил, САД и Белгија. После групне фазе следи полуфинале, а финале је заказано за 17. јул на базену „Буравестник“.

Наредног викенда почиње и Летња лига, односно Друга лига, у којој ће се 15 клубова из 11 градова борити за пласман у Прву Б лигу. Сви клубови су се добро појачали, а у нашем фокусу ће бити ВК „Стари Град“ за који ће наступати нови-стари играч Црвене звезде Филип Кљајевић, играч турског шампиона Галатасараја и бивши члан Црвене звезде Срђан Аксентијевић, као и већина младића из генерације ’96, из ватерполо школе црвено-белих.

Обавезе на Летњој лиги Малте, које је привукло доста великих имена, има и Марко Аврамовић, који наступа за Сан Гиљан.

Будите уз МЦЗ и пратите Ватерполо клуб, шампионе Европе.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

NN јул 5, 2013 at 16:11

🙁 cestitam

Reply
stanko јул 5, 2013 at 16:11

posto ovaj clanak ocigledno nikoga ne zanima jer ima samo jedan komenatr zelim da obavestim pisca teksta da je na univerzijadi srbija pobedila crnu goru sa 9:5 posle dugog puta autobusom do kazanja (neka je sramota sve odgovorne za putovanje)

Reply
NN јул 2, 2013 at 19:06

😀 😀 😀 😀 😀

Reply

Leave a Comment