Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Дауда – Сваки меч у Европи је тежак

DaudaУ данима у којима се много шпекулише о појачањима у одбрани и везном реду, напад Црвене звезде у потпуности је комплетиран. Неколико одличних играча конкурисаће за позицију најистуренијег фудбалера црвено-белих. Најбољи стрелац јесење полусезоне, Огњен Мудрински и изданак наше Омладинске школе Стефан Михајловић добили су зимус конкуренцију у Абиола Дауди, да би по завршетку минуле сезоне на Маракану стигао и Ђорђе Ракић.

Придодају ли се томе још Филип Касалица и Лука Милуновић, јасно је да је конкуренција у шпицу изузетна и да ће тренер Стојановић када је избор нападача у питању, бити на слатким мукама.

Здравој конкуренцији радује се и Нигеријац који је пролетос са неколико лепих голова најавио велике могућности.

– Закаснио сам на почетак припрема неколико дана, али успевам све да надокнадим. Сви вредно тренирамо и имамо одличне услове у Словенији да се припремимо за наредну сезону. Помало смо уморни, али то је нормално за овај део припремног периода. Такође, немамо пуно времена до прве званичне утакмице и морамо што пре да се уиграмо – поручио је центарфор црвено-белих.

Током летње паузе медији су брујали о статусу стаменог Нигеријца на Маракани.

– Био сам на одмору који ми је био преко потребан након напорне сезоне. Нисам читао новине, нити пратио медијска писања. Никоме ништа нисам рекао. Желео сам само да напуним батерије, да не мислим на фудбал и заиста не знам одакле све те приче везане за моју будућност. А неколико дана сам остао дуже на паузи јер сам чекао шведски пасош – открива Звездина „деветка“.

Иако је тек неколико месеци члан најтрофејнијег српског клуба, Славиша Стојановић је трећи стручњак са којим ће Дауда сарађивати у Црвеној звезди.

– Први утисци су позитивни. Дошао је нови тренер и нови, млади играчи који су вољни да се докажу. Сви се максимално трудимо да се добро спремимо и направимо запажен резултат у наредној сезони. Задовољан сам и како смо одиграли досадашње две контролне утакмице, и мада је резултат у њима био у другом плану, увек је леп осећај када се победи.

Као и за велики број његових саиграча, тако и за Абиолу потенцијални ривали у другом колу квалификација за Лигу Европе представљају непознаницу.

– Свака утакмица у европским такмичењима је тешка. Верујем да ћемо се добро спремити и фокусирати на ривала без обзира да ли он буде са Исланда или Фарских острва. Први меч играмо на нашем стадиону 18. јула и очекујем да остваримо добар резултат који ће нам омогућити миран реванш – констатовао је Дауда.

Повезане вести

11 comments

Ryber Palunko јул 1, 2013 at 19:23

Drago mi je što je ostao. Velika šteta zbog Lazovićeve povrede, jer se odlično slažu. Drugi igrač s Lazom u timu.

Reply
Realan82 јул 1, 2013 at 19:08

A Ozegovica ni da pomenu.

Reply
jagodina navija za zvezdu! јул 1, 2013 at 22:29

Pa da je necim zasluzio verovatno bi se pisalo o njemu:)

Reply
veliki pravi zvezdas јул 1, 2013 at 17:05

Idemo nasa Crvena Zvezdo na pobjedu u svim mecevima ,Dauda ti pruzaj dobre partije u Zvezdinom dresu kao i svi ostali prolijte znoj za Zvezdin dres ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
sasa јул 1, 2013 at 16:58

Dauda i Mihajlovic=tvrdim da su dva najbolja spica u JSL.jako su kvalitetni ali jako,moraju da se iskoriste na pravi nacin.A inace ovaj Slavisa mi se izuzetno svidja,jedino mozda moze da bude problem kondicija kad krene sezona jer su ove nase babe

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT јул 1, 2013 at 19:28

Slazem se sa tobom brate, treba staviti Daudu i Mihalovica zajedno, da igramo sa 2 napadaca 😀 😉

Reply
laki јул 1, 2013 at 16:20

Sajt je lepsi,al je manje pregledan 😆

Reply
David јул 1, 2013 at 15:50

Mozzart pise da je potpisao Pecnik,da li to znaci da ne dolazi Ninkovic?

Reply
milos јул 1, 2013 at 16:00

moze da znaci ali ne verujem,pecnik je zamena za lazovica ali moze igrati i u sredini kao paker,da mene pitas pre bi bio zamena za milijasa…

Reply
nele јул 1, 2013 at 16:05

nisu isti tip igraca..tako da ako ne dodje Ninkovic,razlog tome nece biti dolazak Pecnika…

Reply
RatkoDelija јул 1, 2013 at 16:23

Ne verujem da to ima veze sa Ninkovićem.On je postavio uslove,a Pečnik menja Lazovića.

Reply

Leave a Comment