Moja Crvena Zvezda
Блогови Света Теквондо

Они су део грба: Теквондо клуб Црвена звезда

Поред новог изгледа сајта, наша редакција је одлучила да део графике нашег и вашег сајта посвети спортовима који до сада нису имали довољно медијског простора, а заслужују то, јер су део наше црвено- беле породице. Овога пута представљамо теквондо, најмасовнију борилачку вештину на свету, коју је код нас на најбољи начин промовисала Милица Мандић, иначе члан ТК “ Галеб“.

tk crvenazvezda1
Теквондисти Звезде на тренингу

Теквондо (Taekowondo) је врста борбе без оружја која води порекло из древне Кореје. „Тае“ значи нога, ударити ногом или уништити ногом, „Квон“ је рука, ударити руком или уништити руком или песницом, а „До“ значи пут или метод. Теквондо је самоодбрамбена техника борбе без оружја која укључује примену удараца ногама и рукама (са земље и из скока), блокове, ескиваже, итд. То је много више од обичне физичке борилачке вештине. Теквондо је систем тренинга тела и ума у коме је нагласак стављен на развијање моралног карактера. У питању је борилачка вештина настала комбиновањем различитих борилачких стилова који су током протеклих 2000 година постојали у Кореји, као и у неким земљама које је окружују (Кина, Јапан, итд.).

На Олимпијским играма  у Сиднеју, теквондо је постао званични олимпијски спорт. Данас више од 30 милиона људи тренира теквондо и то је убедљиво најбројнија борилачка дисциплина данас.

tk crvenazvezda2
Припрема за спаринг

TК „Црвена Звезда“ члан је Спортског Друштва „Црвена Звезда“ од почетка 1996. године. Добра организација, стручан и предан рад учинили су да се клуб за кратко време вине у сам врх југословенског, а касније и српског теквондо спорта.

Један ја од најуспешнијих теквондо клубова у историји наше земље који је 2000. године освојио титуле екипног првака државе у обе такмичарске дисциплине – и у формама и у борбама, што је јединствени случај у близу 20 година дугој историји теквондо спорта код нас.

Од свог оснивања, ТК „Црвена Звезда“ је, поред осталог, освојио чак 6 титула екипног првака државе, са чиме се може похвалити мали број клубова код нас.

Наш теквондо клуб  уписује дечаке и девојчице у три узрасне категорије, 5-10 година, 11-16 година и 17 година и старије. Тренинзи се одржавају на две локације, на стадиону Црвене звезде и на Бановом брду. Главни тренер нашег клуба је Жељко Катарић. Званични сајт ТК Црвне звезда је   www.taekwondo.org.rs Посетите их и придружите се!

0 0 vote
Article Rating

Повезане вести

Subscribe
Обавести ме о
guest
6 Comments
најновијим
најстаријим највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Avatar

Bravo i za novi izgled sajta i što nastavljate sa promocijom svih klubova. Je l’ znate da mi kažete godine i discipline (forme,borbe) u kojima smo osvojili tih 6 titula?

Avatar
Avatar

Video sam to, ali tu ih ima nabrojanih 5 pa mi zato i nije bilo jasno 🙂

Avatar

Evo imas ovde malo vise o tome http://www.sd-crvenazvezda.net/index.php?mod=hst&hid=72 🙂
Екипне титуле првака државе освојене су у формама (1998, 1999, 2000. и 2001. г.) и борбама (2000. г. – титула за укупан пласман и прво место женске екипе).

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x