Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Свечани коктел у Медија центру СД за освајаче европских медаља Мајдова и Бунчића

Свечаним коктелом у Медија центру СД Црвена звезда уприличена је прослава за освајаче европских медаља чланове трофејног црвено белог џудо тима, Немању Мајдова и Страхињу Бунчића.

После Европског првенства за кадете Србија је богатија за два одличја. У Талину на ЕП за кадете сребром се окитио Немања Мајдов (до 73 кг), док је бронзу око врата ставио Страхиња Бунчић (до 66 кг). Као права породица ЏК Црвена звезда је организовала свечаност за своје чланове који су на најбољи начин репрезентовали клуб и земљу.

– Веома сам задовољан успехом у Талину на коме су Немања и Страхиња показали да су будућност џудо спорта Србије. У јакој конкуренцији, учествовало 438 џудиста из 40 земаља, освојили су сребро и бронзу. За њих је сезона, практично, тек почела јер их до краја године очекују Европске Олимпијске игре – ЕYОФ у Утрехту и Светско првенство у Мајамију. Надам се да ће, ако не побољшати пласман из Талина, онда га бар поновити. Захвалио бих се Управи клуба која омогућава да овај клуб ради и ствара нове шампионе. У клубу имамо 200 чланова који, свако на свој начин, доприноси квалитету Црвене звезде. Желим да истакнем и да смо током Европског шампионата имали 286.592 уласка на нашу Фејсбук страницу што је можда и најбоља илустрација о томе колико се прати џудо спорт и такмичења на којима учествују наши џудисти – рекао је, између осталог, Иван Тодоров, први човек ЏК Црвена звезда.

Немања Мајдов је поновио да жал за златом и даље постоји, али да је срећан што је сребрним одличјем потврдио високу класу на међународној сцени:

– У Талин сам отишао као фаворит, био сам међу прва четири такмичара европске ранг листе. Овим резултатом на најбољи начин сам потврдио ту улогу и испунио очекивања. Драго ми је да сам на најбољи начин бранио боје Србије, а самим тим и боје моје Црвене звезде. Захвалио бих се клубу, Ивану Тодорову, својим спаринг партнерима и тренеру Љубиши Мајдову.

Страхиња Бунчић у Талину је освојио бронзу. После освајања шампионске титуле у Бару минуле године, бронзом са ЕП у Естонији, Бунчић је потврдио да је прави бисер џудо спорта:

– Конкуренција је била паклена, више нема лаких противника ни лаких мечева. Задовољан сам бронзом јер сам јасно показао да сам у самом врху европске џудо сцене. Ово је одличан учинак за први део сезоне. Нема одмора јер ме чека учешће на ЕYОФ-у као и Светско кадетско првенство.

Плакете и поклони уручени су Немањи и Страхињи и њиховим тренерима Александру Трпковићу и Љубиши Мајдову.

-Изузетно смо задовољни успехом. То је још једном доказ великог рада и залагања целокупног тима. Ипак све је лакше кад имате одличне такмичаре. Ово је само почетак јер нас очекују ЕYОФ и Светско првенство у Мајамију на коме такоше очекујемо резултате вредне сваке пажње – истакао је Саша Трпковић, спортски директор и тренер прве екипе ЏК Црвена звезда.

Љубиша Мајдов пред уваженим званицама, такмичарима ЏК Црвена звезда и представницима седме силе захвалио се и Љубиша Мајдов тренер вицешампиона Европе.

-Велики захвалност за подршку у раду дугујемо Ивану Тодорову, Спортском друштву Црвена звезда, Џудо савезу Београда и Србије. То је велики тим који добро ради и зато резултати не изостају- истакао је Љубиша Мајдов.

Како ред налаже после званичног дела уследио је коктел, а пријатељи клуба су имали прилике да се засладе и тортом.

 

Повезане вести

Leave a Comment