Moja Crvena Zvezda
Архива

Omladinci i pioniri rutinski. Kiks kadeta. Petlići u polufinalu Milanovog turnira

Slavoljub Srnić kapiten omladinske ekipe postigao je i prvi pogodak protiv Čukaričkog

Mlađe kategorije Fudbalskog kluba Crvena zvezda odigrale su utakmice 26. kola u svojim konkurencijama. I dok su omladinci protic Čukaričkog i pioniri protiv Rada odneli sigurne pobede, kadeti našeg kluba su kiksirali protiv vršnjaka sa Banjice.

OMLADINCI:

Crvena zvezda : Čukarički  3:1 (1:0)

Oko 300 gledalaca na maloj Marakani prisustvovalo je zasluženoj pobedi naših omladinaca. Prvo poluvreme je proteklo u dominaciji momaka u crveno-belim dresevima, ali su i gosti sa Banovog brda u nekoliko navrata opasno ugrozili golmana Marinkovića. Ipak u 40. minutu na centaršut Deretića, odlično je reagovao kapiten Slavoljub Srnić i smestio loptu iza leđa golmana belo-crnih.

U drugom poluvremenu raspucao se naš štoper Pavlović koji je golovima u 56. i 73. minutu rešio pitanje pobednika, a konačnih 3:1 postignuto je u 87. minutu kada je fudbaler Čukaričkog Krkalović Evro-golom sa preko 20 metara matirao mladog Marinkovića.

CRVENA ZVEZDA: Marinković, Lakičević, Deretić (Vukanac), Rudić, Pavlović, D. Srnić (Stanković), S. Srnić, Rakić (Zarubica), Dragićević (Krstić), Stepanović (Miletić).

Tabela: Crvena zvezda 55, Partizan 46, Rad 45, Vojvodina 40, OFK Beograd 40, Radnički (K) 36, Čukarički 35, Radnički (N) 34, Borac (Č) 33, Banat 32, Sloga (K) 32, BSK Borča 30, Jagodina 29, Radnički (NB) 28, Novi Pazar 24, Železničar 14.

KADETI:

Crvena zvezda : Rad  0:1 (0:1)

Trećeplasirani tim kadetske lige Srbije, savladao je lidera Crvenu zvezdu i u mnogome zakomplikovao situaciju na tabeli. Treba napomenuti da je jedini pogodak za „Građevinare“ postigao nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Uroš Đurđević u 16. minutu susreta.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Nikolić (Lazić), Nedić, Ahčin, Golubović, M. Simić, V. Simić, Janković, Rizovski (Sekulić), Savićević , Stojković (Karabajić)

Tabela: Crvena zvezda 67, Partizan 64, Rad 50, OFK Beograd 48, Teleoptik 44, Vojvodina 44, BSK Borča 41, Zemun 27, Sloga (K) 26, Jagodina 26, Borac (Č) 26, Napredak 24, Loznica 20, Radnički (N) 19, Beograd 14, Timok 6.

PIONIRI:

Crvena zvezda : Rad  2:0 (0:0)

Za razliku od svojih nešto starijih kolega, pioniri našeg kluba nisu imali velikih problema sa vršnjacima Rada. Treba priznati da su mladi „Građevinari“ tokom prvog dela susreta bili znatno bolji i imali više izglednih prilika, ali su dečaci u crveno-belim dresevima uspeli preko Brajovića u 57. i Aleksića u 63 minutu da stignu do važne pobede.

CRVENA ZVEZDA: Đorđev, Iličić, Radmanović, Luković, Cvetković, Jovanović, Brajović, Grujić, Zukanović (Mijić), Miketić, Aleksić

Tabela: Crvena zvezda 61, Partizan 58, Rad 56, OFK Beograd 42, Borac (Č) 42, Radnički (K) 40, Sloga (K) 38, Napredak 34, Jagodina 29, Smederevo 28, Radnički (N) 25, Zemun 23, Loznica 21, OFK Paraćin 17, Bežanija 13, OFK Kruševac 5.

PETLIĆI:

Petlići našeg kluba učestvuju na turniru italijanskog kluba Milan, koji se održava na terenima na Adi Ciganliji, a predstavlja uvertiru u Milanove kampove. Na turniru učestvuje šest ekipa podeljenih u dve grupe. U grupi „A“ su Partizan, Sarajevo i mađarski Vašaš, a u grupi „B“ pored Crvene zvezde su i italijanski Milan i ekipa Brodarca.

Petlići našeg kluba su u prvom meču ubedljivo sa 3:0 poraženi od vršnjaka iz Milana, da bi u drugom susretu savladali Brodarac sa 1:0. Time su osvojili drugu poziciju u grupi iza Milana i danas će u polufinalu odmeriti snage sa vršnjacima Sarajeva. U drugom polufinalu sastaće se Milan i Partizan.

Повезане вести

10 comments

Comments are closed.