Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Први противник Фарани или Исланђани (изјаве)

uefa_leДанашњим жребом у Ниону одлучено је да Црвена звезда нову такмичарску сезону започиње 18. јула на Маракани у другом колу квалификација за Лигу Европе у којој ће јој ривал бити исландски ИБВ или Торшавн са Фарских острва.

На први поглед жреб је овога пута био наклоњен црвено-белима који су име противника сазнали у Словенији где се тренутно припремају за нову сезону.

Када је у питању Торшавн, ради се о једном од најстаријих клубова на Фарским острвима, основаном 1904. године. Утакмице играју на стадиону „Гундадалур“ капацитета пет хиљада места. Навијачи клуба познати су под именом „Бели тигрови“ (White Tigers). Највећи успех на међународној сцени забележили су у сезони 2006/07 када су прошли у друго коло квалификација за Лигу шампиона елиминисавши на том путу тим Биркикару са Малте. Занимљиво је и то да су са другим потенцијалним ривалом Црвене звезде исландским ИБВ-ом снаге одмерили 2005. године и савладали га укупним резултатом 3:2. Девет пута су одвајали наслов шампиона своје земље док су у Купу Фарских острва тријумфовали шест пута.

Са друге стране Исланђани су у својој земљи освојили три шампионата и четири Купа. Тренутно заузимају пето место у првенству Исланда, и имају само један пораз у осам одиграних мечева. Ко од ове две екипе долази на Маракану 18. јула знаће се седам дана раније 11. јула, након реванш меча између Торшавна и тима ИБВ. Реванш дуел игра се 25. јула.

Неколико минута после жреба који је Црвеној звезди доделио потенцијалног ривала у другом колу квалификација за Лигу Европе, своје импресије изнео је и Братислав Живковић:

– Мислим да је жреб добар. У овом тренутку заиста не познајемо ни ИБВ са Исланда нити Торшавн са Фарских острва. У сваком случају ћемо се добро припремити пред ове утакмице и сазнати све што је могуће о ривалима. Навијачи Звезде не треба да страхују иако је данас у фудбалу много изненађења. Мислим да смо фаворити али да морамо бити пуни респекта и опреза према свакој екипи. Добро је, такође, што прву утакмицу играмо код куће. Оптимиста сам – каже Живковић.

Ненад Милијаш је у каријери имао прилике да путује и на Фарска острва и на Исланд али екипе ИБВ-а односно Торшавна не познаје уопште.

– Био сам и на Исланду и на Фарским острвима, али заиста не познајем поменуте клубове нити њихов стил игре, историју и слично. Сигурно је да смо фаворити против обе екипе али морамо да их добро упознамо, да урадимо добар скаутинг и спремни уђемо у утакмице. Звезда има, за сада, младу екипу којој ће сигурно добро доћи нека појачања због европских утакмица. Ипак, мислим да навијачи не морају да страхују од екипа са Исланда и Фарских острва. Не могу да кажем ни да ли је ово добар жреб јер нисам пратио остале могуће ривале, али свакако ово нису екипе од којих треба да страхујемо – јасан је капитен Црвене звезде, Ненад Милијаш.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

Neca јун 25, 2013 at 02:08

Фарани или Исланђани – Boranija ili kupus. Realno!

Reply
Larionov Fetisov Makarov Krutov Kasatonov јун 24, 2013 at 20:51

jel imate izjavu trenera o mogucim protivnicima.

Reply
P.S_delija јун 24, 2013 at 19:33

Ko je favorit izmedju ova dva kluba? 😀

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica јун 24, 2013 at 23:02

Po meni ovi sa Islanda…Ma ako ove ne prodjemo odma bankrot i peta liga…

Reply
Heroes јун 24, 2013 at 19:05

protivnici po nasoj meri, bice tesko i neizvesno :…

Reply
Petak 13-ti јун 24, 2013 at 18:51

Ako ne dođu kvalitetna pojačanja nema ni k. . . a od nas!

Reply
Беране ЦГ јун 24, 2013 at 18:44

Alo ljudi, bez brige, kad Rakic udje u igru,samo je nebo granica.

Reply
MILAN KG јун 24, 2013 at 18:10

Milijasu je bolje da trenira da se ne vuce po terenu ko moja baba manje viskija i cigara gospodine „PUZU“

Reply
marakana јун 24, 2013 at 17:51

ja se najvise plasim od nas samih, i najveci problem mozda moze da se resi ako postoji jedinstvo, medjutim kod nas u upravi i dalje traje borba izmedju nekoliko struja ! zadnji primer je trener, jos uvek ne znamo da li ga imamo ili ne, stojanovic je opcija kokeze a ostali se ne slazu sa tim i naravno nastaju problemi . slicna situacija je i sa dovodjenjem igraca, svako vuce na svoju stranu, tesko da sve to moze da izadje na dobro !

Reply
OPTIMISTA do koske!! јун 24, 2013 at 17:50

J#BI ZVEZDO SVE U NIZU EVROPA JE JAKAO BLIZU!!!!!

Reply
milos јун 24, 2013 at 17:33

pa kako da ne strahujem kada ti igras covece…

Reply
... јун 24, 2013 at 17:37

Bivsi reprezentativac,prosle sezone 9 golova,11 asistencija,i tebi ne valja…

Reply
! јун 24, 2013 at 17:32

Imamo jedno stopera i to Krnetu,tako da ni ovde nismo favoriti

Reply

Leave a Comment