Moja Crvena Zvezda
БлоговиКошарка

Човек из сенке

img_0275Кошаркаши Црвене звезде успели су да победе Партизан у трећој утакмици финалне серије и остану у игри за шампионску титулу. У врло неизвесној утакмици у којој је Партизан водио главну реч више од 30 минута, „кеца из рукава“ је извукао тренер црвено-белих Дејан Радоњић који ће касније решити утакмицу-Мајк Скот.

Амерички крилни кошаркаш стигао је у Црвену звезду из екипе Шарлоа за коју је одиграо тек неколико утакмица, али са епитетом једног од најбољих нападача из претходне сезоне у АБА лиги. Одмах је показао квалитет, био је најбољи на терену и својим тројкама је срушио Партизан у првом овосезонском дуелу у АБА лиги, а навијачи Црвене звезде већ су видели новог хероја у њему.

Ипак, како је сезона одмицала, Скот је од играча који је у стању да погоди преко руке, из дриблинга, из места и на сто различитих начина, дошао до играча које када добије лопту уопште не помишља да погледа кош, да не кажем шутне. Дошао је до играча који је имао искључиво дефанзивне задатке, које је добро извршавао, али и био човек мање у нападу.

Ко је кривац? Шта се десило са Мајклом? Питања на која су многи навијачи тражили одговоре, сви су имали своје теорије зашто Скот није више онај „стари“…. Да ли је тренер кривац, да ли су саиграчи криви што му не додају довољно лопти? Једноставно, много ствари је утицало на Скотову трансформацију.

Из моје перспективе, слажем се са неким коментарима да је Скот морао више да шутира, да игра није смела да се своди на индивидуалне креације двојице најискуснијих и да је Скот морао да буде једна од најубојитијих нападачких опција Црвене звезде. Са друге стране, јасно је да је и тренер Вукоичић имао неке своје погледе на игру која је у већем делу сезоне била нестварно добра и нешто што нисмо гледали од Црвене звезде годинама уназад. Скотов стил игре се можда није уклапао у тај систем касније, али је сигурно научио доста тога у одбрани за то време што му је помогло да реши синоћњи дерби.

Како се ближи крај сезоне и када је много тога кристално јасно, мишљења сам да од Скота нисмо добили ни 10% онога што смо могли. Да ли је он сам крив за то, мислим да делом јесте, али већим делом струка која у неким тренуцима стварно није имала разумевања за овог момка. Сетимо се његових партија у финалу Купа Кораћа, када је уз Нелсона донео трофеј у витрине клуба после толико сезона!

img_0270Енергија која се крије у овом човеку је невероватна, хладна глава и вруће срце су нешто што сваки тренер може само да пожели у важним утакмицама. Уз све то, ако додамо и чињеницу да Скот није могао да заборави да игра кошарку долазимо до закључка да је он тај „човек из сенке“ ког има свака шампионска екипа. Скот је у стању да својим потезима убризга ињекцију самопоуздања својим саиграчима, да подигне жељу за борбом на паркету до највише тачке и пробуди у сваком саиграчу мисао да када даш све од себе, нема непобедивих ривала.

Он није најбољи шутер у екипи, он није најбољи скакач у екипи,он није најбољи дефанзивац у екипи, он није најбољи дриблер у екипи, он није најбољи крадљивац лопти у екипи, али је у пресудним моментима ове сезоне знао да буде нешто од тога. Својим позитивним ставом и клиначком енергијом који га покрећу напред, он је играч који је у стању да уради оно што могу само најбољи играчи у кључним моментима, иако он сам то није.

Скот је након победе јуче на свом Твитер профилу написао: Без обзира да ли играш 40 секунди или 40 минута, дај своје срце и играј за Бога, он је разлог зашто си здрав, нормалан и способан.

Шта год да се деси до краја финалне серије и какав год учинак Мајкла Скота био, остаће и даље мистерија зашто и због чега Слим није добио шансу да искаже свој пун потенцијал, који би сигурно одвео Звезду до још неког трофеја.

Уговор има и за следећу сезону, а да ли ће остати….

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

Neca јун 12, 2013 at 13:56

Чудан је играч овај Скот. Кад се дигне на шут као да баца лопту са Калемегдана! Међутим, чини ми се да он има тај такмичарски дух и победнички менталитет који нама недостаје. Ево сад у трећој утакмици, одиграо је врхунску одбрану на крају и један од најзаслужнијих за тријумф, али подиго сам неколико пута за шут ја не знам да ли је обруч погодио! Него добро, доћи ће све то на своје и мислим да је Скот добар играч.

Reply
mille јун 12, 2013 at 00:59

Niko nije kriv, covek je samo imao prolaznu krizu. Njegovi dani tek dolaze….

Reply
dexa7 јун 11, 2013 at 19:52

Moje misljenje je da je VV kriv.

Reply
srrdjan old skul јун 11, 2013 at 19:41

vrhunski atleta,ali do sada previse ocekivanja,i nula negativna..sto ne znaci da ce mozda proraditi.nije igrac ako od 20 pokusaja jednom ubode.ispostavilo se,istina,da je mozda i prelomio,ali ne razumem zasto se prave epovi.skot do sada nije odigrao dobro vise od utakmice.ko misli drugacije..laze samog sebe.generalno igra nam je nula,i vise od svega bi voleo da srusimo one komunjare,da se pokrene vise nesto

Reply
Sreten Zujkic(Penzioner) јун 12, 2013 at 03:54

Sad ga svi dizu u nebesa,a sledecu ce ga opet kleti.Pa dokle vise ljudi?Budite malo normalni,Skot je obicna ragetina koja ne zasluzuje da igra u Konstantinu!Toliko od mene,lupajte minuse koliko hocete ali ovo je cinjenica!Pusa za sve

Reply
escort јун 11, 2013 at 16:54

Ljudi, mozemo mi da imamo i 12 raspolozenih igraca, oni imaju SUDIJE! Sad citam da ce cetvrtu utakmicu suditi covek koji ne podnosi Zvezdu, mrzi Covica i osvedoceni je grobar! Eventualnu petu utakmicu ce suditi TODORICEV KUM!!! Ponekad se pitam dal nam je Vucic pricao sarene laze o borbi protiv kriminala! Svi znamo ko su svinjosevic, Todoric i najveca mafijoza Danilovic! Postoje i snimci gde Danilovic bije sudiju Jurasa u Vrscu, za gepekovanja se zna, svinjosevic psuje sve zivo i mrtvo i preti sudiji da nece ziv da izadje iz hale!? SVE JE SNIMLJENO i JASNO SE VIDI! E sad, pitanje je zasto drzava ne sme da potrpa bagru u zatvor! Pazite, svinja PRETI SMRCU sudiji, u sred prenosa koji cela drzava gleda!! TO JE KRIVICNO DELO! A mozete misliti sta tek rade u tunelu, svlacionicama itd…

Reply
Dudu јун 11, 2013 at 19:14

Brate upravu si zna se odavno da su Danilovic i Todoric samarali sudije na poluvremenu a krme debelo cuvao strazu

Reply
marko јун 11, 2013 at 16:37

Neka se prvo Majk zapita zasto svaki drugi sut ne pogodi obruc. Nije mi jasno kako je to moguce u tako kratkom roku ali ocigledno jeste. Neka stane i neka vezba sut od jutra do sutra. Ako pogadja na treninzima pogadjace i na utakmicama, bam da obruc pogodi svaki put. Verovatno da ima i njegove krivice, ili je prestao da trenira sut ili razmislja o necem drugom ili sta vec. Neka razmisli i popravi to sto je problem, a ne da na utakmicama vezba sut. Za to postoji trening.

Reply
Spiritus јун 11, 2013 at 16:31

Ni meni nije jasno sta se dogodilo sa njim. Kad se samo setim njegovih igara sa pocetka sezone i kad vidim ovo sada – tuga, cemer, jad . . . Razumem da svaki igrac kad tad malo padne u formi, ali to bude i prodje. Kod Skota je problem ipak psiha. On ponekad deluje kao da ne sme da sutira, a kada sutne tacno ce vidi kako lopta drhti . . . ? Za ono od sinoc u finisu svaka cast, ali daleko je to od njegovih mogucnosti. Nadam se da ce se probuditi u nastavku, jer ne mozemo da osvojimo titulu sa 3-4 raspolozena igraca. Potreban nam je pravi Skot !!!

Reply
forza stella rossa јун 11, 2013 at 16:54

Njega je totalno „ubio“ Vukoicic jos na polovini sezone!Pre nego sto je uspeo da obori formu celoj ekipi,Skota je lepio za klupu na svakoj utakmici!Cim bi ovaj promasio prvi sut ili zicer,omah napolje!!Posto mi odbranu i nismo igrali kod bivseg trenera,za napad mu i nije toliko trebao.Zbog toga ga nije ni tolerisao mnogo….I naravno da je ovaj izgubio na samopouzdanju,pao u depresiju i uklopio se kasnije u sivilo….Kod Radonjica slicna prica…A covek igra najbolju odbranu uz Nelsona,brz,skocan,eksplozivan….Cak je i protiv grobara uvek bio medju najboljim igracima!Svaki trener bi gledao sto pre da razigra takvog igraca pruzajuci mu neku normalnu minutazu koristeci ga na najbolji nacin.Izgleda da Radonjic uopste nema poverenje u njega…

Reply
kosta јун 11, 2013 at 17:11

Kao sto si i rekao Vukoicic ga je ubio , sad Radonjic ima veliki zadatak ,da ga vrati u zive .Nadam se da oce 🙂

Reply
mila јун 12, 2013 at 11:44

radonjic ima samo tri igraca, lepo rece da je pobedio zato sto je igralo svih dvanaest igraca. Sto se tice Skota on je povredjen, a to se nezna. Jos bi zamolila Andreja Vucica da kad moze da promeni trenera u skoro pola sezone, i da radi sta hoce, porazgovara malo sa sudijama, mozda dodje do nekog preokrta

Reply

Leave a Comment