Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Радоњић пред почетак финалне серије: Нијансе ће одлучивати

img_1401Пред црвено-белима налази се један од највећих изазова ове сезоне. У среду, са почетком од 19 часова, Црвена звезда Телеком ће гостовати вечитом ривалу Партизану, у првој утакмици финала Агрожив Суперлиге Србије. Ово ће бити седми дерби ове сезоне, а 221. дуел црвено-и црно-белих у историји. Стратег Звезде, Дејан Радоњић, изнео је своја очекивања пре наредног меча, не штедевши комплименте за наредног ривала:

Партизан је доминантно завршио првенство и у плејофу изборио пласман у финале уз одличне партије. Они су екипа са великим бројем репрезентативаца, како страних, тако и домаћих. Ми смо током домаћег првенства и плеј-офа били у доста незавидној позицији уз континуитет проблема који су нас пратили од меча до меча. И овог пута имамо великих проблема, јер је неизвестан наступ Бориса Савовића који је под температуром. Надамо се да ће сви остали бити спремни и да ћемо успети да савладамо Партизан – почео је причу тренер Радоњић.

Вечити дерби је утакмица у којој никада нема фаворита, без обзира на стање са повредама или формом играча. Наредни меч другачије не посматра ни тренер црвено-белих:

Ја не посматрам тако ниједан меч, па ни овај дуел. Ми размисљамо да у финалу дамо све од себе и забележимо максималан резултат. Начин на који је Партизан одиграо у досадашњем делу Суперлиге и начин на који смо то ми урадили, то се сада све заборавља – рекао је Радоњић, а затим је одбио да изнесе своју прогнозу за сутрашњи меч:

Не бих се бавио прогнозама, иако је то доста популарно. Одиграно је већ доста мечева између Црвене звезде и Партизана ове сезоне. Ти мечеви су увек посебни, може да се деси да одлуче нијансе, а може и да буде потпуно другачије. Ми размишљамо само како ћемо сутра изгледати – истакао је тренер Звезде уз наду да ће се тренд победа црвено-белих у мечевима када је Партизан домаћин наставити.

Оно што вероватно највише занима све навијаче Црвене звезде је здравствено стање капитена Ракочевића. Из табора црвено-белих стижу добре вести јер Дејан Радоњић истиче да су изузимајући Савовића сви 100 одсто спремни:

Осим Савовића сви играчи су потпуно спремни. Надам се да се ништа до сутра неће променити и да ћемо у најјачем саставу изаћи на паркет.

Познато је да утакмице између вечитих ривала рађају нове хероје. Упитан да ли се очекује да тако буде и овог пута, тренер Црвене звезде је рекао да се то може очекивати, али да је ипак најбитнији крајњи резултат, а затим се осврнуо на податак да црвено-бели нису подигли трофеј намењен шампиону државе пуних 15 година:

Мислим да у мечевима са Партизаном, и то у борби за титулу, не треба додатна мотивација. Свесни смо те чињенице, она нам не представља терет јер је наш циљ једино победа у сутрашњем мечу – закључио је Дејан Радоњић.

Жеља из оба табора је да све утакмице финала протекну у фер и коректној борби, како на паркету, тако и на трибинама. У ту сврху, играчи Црвене звезде Телеком и Партизана мтс укључили су се у акцију Министарства омладине и спорта и пре почетка утакмице носиће мајице са слоганом “Будимо спортисти“ која ће представљати позив на фер и спортско навијање.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

Srdjan јун 5, 2013 at 13:37

Ma razbicemo ih! Nasi bolje igraju pred Grobarima jer ih motivise i nemaju taj pritisak kada su pred Delijama. Ako uzmemo brejk a onda ga pred Delijama potvrdimo u petak titula moze da se slavi 😀

Reply
aston јун 5, 2013 at 09:36

Da li je Boris Saovic spreman za veceras mislim dali je spala teperatura

Reply
Srdjan јун 5, 2013 at 13:38

Ma naravno0 da je spreman, ko jos zbog temperature nije igrao finale? Ako nije spala popice tabletu za skidanje temperature i odigrati mec 😀
Prosli mec smo ih dobili bez Savovica a imali smo dosta problema sa skokom, sada ocekujte 15 skokova vise i jedno 15 poena vise:D

Reply
. јун 5, 2013 at 08:34

veceras eksplodiraju Simon i Nelson , uz standardne poene Raska i Igora i skokove Borisa idemo do pobede . Poene moraju da daju Lazic , Subotic , Vuk da bi pobedili !
VECERAS JE NASE VECE VECERAS SE DULE PECE !

Reply
sasas јун 4, 2013 at 19:27

Ljudi,mi smo ih ove sezone dvaput dobili pred njihovom publikom,to Vujosevica najvise brine i izludjuje ga pomisao da se nasi igraci dobro nose sa tim pritiskom.Zato ocekujte jos vise provokacija ka nasim igracima,pogotovo ka igracima koji dobro otvore utakmicu.Ako Katica krene ocekujte da ce ga Lucic ili Bertans u prolazu uvek zakaciti sa ciljem da ga ispovociraju.Jednostavno to su radili na svakoj utakmici i zato im je potrebna tenzija na mecu.

Reply
INĐIJA јун 4, 2013 at 19:51

Slazem se da nece birati sredstva. Igraci valjda znaju da ce biti casceni svim mogucim psovkama i uvredama i to treba da im bude najveci motiv za utakmicu. Valjda ce im ovo isto reci Radonjic.

Reply
forza stella rossa јун 4, 2013 at 22:24

Druga je prica bila na pocetku sezone,sto se centarskih pozicija tice.Tada smo mi bili u prednosti i kontrolisali skok igru.Trenutno smo tu veoma tanki i dukljanin je sada najsrecniji covek na svetu!Posto forsira zaostalu i demode kosarku,silovace svoju igru preko centara u svim utakmicama,do iznemoglosti!Tako nas dobijaju vec 15 godina,nece odustati od toga ni sada.Zato i deluje onako samouvereno u izjavama.Stalno ce rotirati svoje centre kako bi sto brze napunili i opteretili Katica.Mnogo ce zavisiti i od defanzivne skok igre Savovica i Skota.Valjda ce Boris biti spreman.Ne smem ni pomisljati drugacije….Ne znam samo zasto mi Radonjic deluje kao malo uplaseno??Ko da ne veruje u pobedu?!Sinoc je onaj smrad poentirao svojim laznim saopstenjem.Lepo su odglumili zrtve,pritisli sudije,popalili stoku pred utakmicu….Bice opasno tesko pobediti sutra….

Reply

Leave a Comment