Moja Crvena Zvezda
Најновије

IN MEMORIAM: Радава Јевтовић (1911-2013)

347994_radavajevbtovic_fУ Дружетићима, на падинама Маљена, у 102. години преминула је Радава Јевтовић, најстарија навијачица Црвене звезде.

Ова бака Црвену звезду пратила је од њеног оснивања, а посебно је заволела Драгослава Шекуларца, слушајући преносе Радивоја Марковића, на таласима Радио Београда. Нажалост, није јој се испунила жеља да посети Маракану, али љубав према Црвеној звезди није престајала практично од оснивања нашег клуба, иако је читав живот провела у свом селу, бавећи се пољопривредом.

Њена кћерка, Бранка Ивановић, говорила је о љубави њене мајке према црвено-белима.

„Велику радост исказала је када је Звезда пре 22 године постала шампион Европе у Барију. Занимали су је резултати и осталих клубова овог Спортског друштва, али није јој се испунила жеља да посети Маракану.“

Љубав је трајала практично до последњег дана живота бака Радаве. Када је Звезда пре четири дана у ватерполу освојила прво место у Европи, гледала је пренос иако није могла да говори, а на крају утакмице лагано је подигла старачку руку, у знак поздрава!

Навијачи нашег клуба из Горњег Милановца на сахрану, која ће бити обављена у њеном родном селу однеће заставу Звезде и положити је на ковчег.

Пре два месеца, код Никшића је преминула Љубица Поповић, такође у 102. години.

Овом приликом изјављујемо искрено саучешће породици. Бако, почивај у миру!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Sova јун 5, 2013 at 00:48

R.I.P.

Reply
ЦИГАНИН ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ јун 4, 2013 at 17:13

Почивај у миру наша бако,никада те нећемо заборавити,јер знамо да си била Звездаш до гроба,а и после тога!!!

Reply
dejooo јун 4, 2013 at 13:04

Pocivaj u miru.

Reply
ЦЗХН јун 4, 2013 at 12:36

Остаје у нашим срцима-слава јој!

Reply
mia јун 4, 2013 at 11:51

Moje saucesce porodici…
A klub ako je znao i ranije za ovu baku je trebalo da organizuje da poseti marakanu….
Za vas je to par hiljada dinara, a za nekoga je to mnogo mnogo vise….

Reply
šimin јун 4, 2013 at 12:22

Мислим да би требало размислити о раду маркетинг служби у спортском друштву. Ја радим у једној школи и могу рећи да се ретко виде деца у Звездиним дресовима, већ су чешћи они у дресовима страних клубова и оних чије име не желимо да спомињемо. Не мислим да има више навијача малог клуба него Звезде, али чини ми се да су некако поноснији на то од ових наших. Маркетинг служба фудбалског клуба се годинама дичила да је најбољи део клуба, јер стадион из недеље у недељу посећују десетине хиљада навијача, али мислим да је то више била ствар ината него њиховог успешног рада.

Reply

Leave a Comment