Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Борха за Копа Либертадорес, Тошић најбољи бек у Турској, Пејчиновић и Томовић вагају понуде

Некадашњи чланови Црвене звезде, Кристијан Борха, Душко Тошић, Немања Томовић и Немања Пејчиновић ових дана имају много разлога за радост.

borha grbКолумбијац који је претходног лета напустио Црвену звезду вратио се у домовину, где је појачао Санта Фе и са тим клубом за сада остварио одличне резултате. У домаћем шампионату овај тим налази се на првом месту, док је на међународно сцени на само корак од борбе за најбољи тим Јужне Америке! Наиме, Борха и саиграчи дошли су до полуфинале Копа Либертадорес, тамошње верзије Лиге Шампиона. Борха је јако успешан, постизао је голове у оба такмичења, укупно 11 за сада.

На Маракани је провео годину и по дана, одиграо 54 меча и постигао 17 голова. Остао је упамћен као љубимац навијача због привржености клубу и борбености. Ипак, због финансијског стања у Звезди, морао је да напусти наш клуб.

dule tosicДушко Тошић, сјајни леви бек, који је у два наврата у две одличне епизоде носио дрес Црвене звезде добио је велико признање у Турској. Наиме, он је као фудбалер Генчелберлигија, за који наступају још четворица српских играча, уврштен у најбољи тим веома јаког турског шампионата. Колико је ово признање значајно говори и чињеница да су у овом тиму звезде као што су Муслера, Јобо, Кајт, Гонул, Јилмаз, Фелипе Мело, а на клупи њима и Тошићу „остали“ су Ебуе, Мануел Фернандеш, Риера, Гекас, Дијего…

Тошић је играо у Звезди први пут од лета 2010. до лета 2011. године, када је прешао у шпански Бетис, одакле се вратио „необављена посла“, па је и у пролећној полусезони 2012. године играо у црвено-белом. Одиграо је 41 меч, постигао 2 поготка и истакао се као један од најбољих играча домаће лиге.

Још два Звездина некадашња дефанзивца ових дана су у жижи интересовања у лигама у којима играју. Ненад Томовић и Немања Пејчиновић, момци који су у једној од резултатски најслабијих сезона у историји Звезде (2008/2009) заједно играли у последњој линији одбране нашег клуба одиграли су одличне сезоне у Фиорентини и Ници и на тај начин стекли могућност да практично бирају где ће наставити каријеру.

pejcinovic-tomovicПејчиновић је са Ницом остварио историјски успех и изборио играње у Европи, освојивши четврто место у Француској. Одмах након тога, овај француски клуб понудио му је наставак сарадње, али ће у тој намери тешко успети, јер су за услуге одличног дефанзивца заинтересовани, према неким информацијама, Севиља, Лил, руски Спартак, па и Монако, који ових дана немилице троши милионе на звезде светског фудбала!

Пејчиновић је у Звезди играо шест месеци, 2009. године, али је након истека позајмице из Рада напустио клуб.

Са друге стране, Томовић је са Фиорентином такође имао одличну сезону, па је овај клуб, за који је био везан половином уговора одлучио да откупи другу половину од Ђенове. Томовић је у Италији потписао за Ђенову, био позајмљен Лећеу, а након тога дошао је у Фиренцу. Временом се изборио за статус првотимца, био стандардан и заслужио откуп уговора.

У Звезди је званично био 5 година, а наступао је највише у последње две сезоне, када је забележио 49 наступа у црвено-белом.

 Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

dexa7 мај 31, 2013 at 11:51

Borha uopste nije los kako su ga neki ovde predstavljali,ima svojih kvaliteta a i borbeniji je od polovine sadasnjeg tima,samo sto smo ga koristili na pogresnoj poziciji.

Reply

Leave a Comment