Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

„Фудбал за пријатељство“ одушевио Лондон

Fudbal za prijateljstvo - Crvena zvezdaФудбал за пријатељство је одушевио Лондон! Ова изузетна пан-европска друштвено-одговорна акција, покренута од стране компаније Газпром, одржана је током викенда одигравања финала УЕФА Лиге шампиона – чији је Газпром један од водећих партнера. Циљ овог премијерног пројекта је да – кроз љубав према спорту – усади међу децу и омладину важност основних вредности попут поштовања културе и националних карактеристика својих вршњака из других средина, уважавања једнакости, толеранције, фер-плеја и посвећеност здравом начину живота.

Србија је у Лондону стала раме уз раме са водећим европским земљама – Великом Британијом, Немачком, Русијом, Бугарском, Мађарском, Словенијом и Грчком – учесницима пројекта “Фудбал за пријатељство” – чијих је 482 дечака и девојчица узраста од 10 до 16 година из 25 градова учествовало у овом изузетном програму.
Најбољи могући увод у спектакуларну церемонију Форума “Фудбал за пријатељство” била је ексклузивна конференција за медије званичног Амбасадора пројекта – једног од најпознатијих фудбалских асова и тренера свих времена – “Кајзера” Франца Бекенбауера – одржана у Квин Елизабет Конференцијском центру.

Видно расположен и пун симпатија за ову изузетну акцију без преседана у историји УЕФА Лиге сампиона – Кајзер Франц је нагласио изузетну важност ове акције, јер је у данашње време широких комуникације – од непроцењиве важности то да деца добију визију будућности, дружења и сарадње са свим нацијама и културама света.

Фудбал је увек имао своје звезде – али су данашњи асови, попут Месија и Роналда – супер-звезде које су познате у сваком кутку планете, и таква популарност ствара нове околности и обавезе које водећи светски фудбалери имају данас. Зато је и више важно да су они прави амбасадори овог спорта, јер су истински идоли деце целог света,” нагласио је Бекенбауер.

Франц Бекенбауер је затим свечано отворио предивну церемонију Форума “Фудбал за пријатељство”, којој је присуствовало преко 700 младих фудбалера и извођача разних музичких, кореографских и забавних тачака. Србију је у програму церемоније представио Немања Зивановић, члан омладинске селекције ФК “Црвена звезда”, званичне учеснице Форума. Предвођени нашим прослављеним фудбалским асом и Амбасадором пројекта за нашу земљу Душаном Дулетом Савићем, Звездини клинци су уживали у дружењу са својим вршњацима, егзибицијама светски познатих звезда
фристајл фудбала и разним интерактивним програмима – и учествовали у потписивању Отвореног писма Форума за мир, једнакост и бољи свет кроз праве вредности у спорту – адресирано на Председнике ФИФА ,УЕФА и Олимпијског комитета – Блатера, Платинија и Др.Рога !

После завршеног Форума Фудбала за пријатељство ,деца су се упутила у храм светског фудбала – стадион Вембли – на коме су уживали у феноменалној фудбалској утакмицу финала Лиге шампиона између минхенског Бајерна и Борусије Дортмунд.

Пријатељства која су деца стекла током протекла три незаборавна дана дружења у оквиру изузетног програма “Фудбал за пријатељство” и успомене на сјајно финале на Вемблију представљаће прави подстрек свој деци да прихвате и негују најважније спортске вредности у њиховом даљем фудбалском и личном развоју !

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment