Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

АСЛ: У Нову Сад по друго место!

Пре нешто више од месец дана навијачи су страховали за пласман у АБА лигу, Црвена звезда играла је изузетно лоше и уз 3 победе остварила и 3 пораза у 6 кола Агрожив Суперлиге. Онда се на паркет вратио Демаркус Нелсон, тим који са клупе предводи Дејан Радоњић кренуо је да игра много боље и везавши 7 узастопних победа што их је довело у ситуацију да коло пре краја сами одлучују о својој судбини пред почетак плеј-офа.

vosakk (1)

Црвена звезда би евентуалном победом у Новом Саду вечерас осигурала друго место и предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа, док би евентуалним поразом вероватно „пали“ на 3. позицију, јер је тешко очекивати да Слобода може направити озбиљније проблеме Мега Визури.

Предност домаћег терена у полуфиналу није занемарљива ствар ако се узме у обзир да се игра на само 2 добијене утакмице.

Окренимо се данашњој утакмици у Новом Саду. Војводина је предвођена Синишом Матићем са клупе одиграла изврсних 13. кола у Суперлиги, обезбедивши место које води у АБА лигу уз плаћање позивнице, чиме су потврдили прво место из домаће лиге и издигли се изнад свих финансијских проблема.

Одличну форму потврдили су и у среду када су победили Мега Визуру у Земуну 88:85, уз константно вођсто током целе утакмице, а у неким тренуцима и преко 15 разлике. Још једну одличну партију одиграо је Драган Зековић, коме су помогли Никола Калинић и Раде Марковић.

Управо ти играчи играју константно добро у Суперлиги, нарочито Зековић који је убедљиво најбољи играч Новосађана, центар који шири одбрану, има одличан шут споља и врло је незгодан у игри 1 на 1 лицем према кошу. Уз Калинића и Радета Марковића, значајне улогу имају и Филип Човић, Никола Марковић и Радован Маројевић, а у последње време се пробудио и Миле Илић који је одиграо маестралном у другом полувремену против Мега Визуре разбивши потпуно најкориснијег играча лиге, Бобана Марјановића.

Црвена звезда, са друге стране, у једну од најбитнијих утакмица у другом делу Суперлиге улази значајно ослабљена, јер се на списку повређених налази Игор Ракочевић који је истегао лист и чека га пауза, а неизвесно је и да ли ће се опоравити до прве утакмице полуфиналне серије плеј-офа која се игра у уторак. Од раније је повређен Александар Цветковић, који за сада тренира само у теретани.

Ипак, у тим се нешто раније вратио Борис Савовић који полако хвата залет и делује све боље после изласка из повреде, што потврђује и 12 поена без промашаја против Металца у среду. Ту су и Катић и Нелсон који играју одлично већ неко време као и Симоновић који је игра најбоље од свог доласка у Црвену звезду, уз Митровића и Миловановића који су добили своју улогу и староседеоце Лазића, Радивојевића, Суботића, Скота

Зарагантована је занимљива утакмица, где ће свакако имати шта да се види. ТВ преноса нема, али ће МЦЗ бити у Новом Саду на лицу места и обавештавати Вас о свим дешавањима са утакмице.

14. коло Агрожив Суперлиге: Војводина Србијагас-Црвена звезда Телеком, субота 18 сати.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Godzy мај 25, 2013 at 18:16 Reply
delije мај 25, 2013 at 16:38

ima li prenosa ❓

Reply
nikola мај 25, 2013 at 14:40

Zna li neko zasto rts ne prenosi ovo kolo a i proslo kolo nisu prenosili/?

Reply
Luka мај 25, 2013 at 15:36

Prenose Partizan i Radnički.

Reply
nikola мај 25, 2013 at 16:01

http://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/18/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+2.html?month=5&year=2013&day=25&null=& ne prenose druze nista……kao ni proslo kolo,nijednu utakmicu…

Reply
Borisgl мај 25, 2013 at 14:19

Ljudi ajde nemam sa kim da idem u PM!Oce li dolaziti Delije?!

Reply

Leave a Comment