Moja Crvena Zvezda
БлоговиРукомет

Шампиони без пехара

Полако се ближи крај сезона у свим спортовима. Ускоро ће се сумирати утисци и подвући црта да се да оцена учињеном. Велика црвено-бела породица ове године је донела много радости звездашима. Одбојкашки клуб је богатији за пет трофеја, кошаркаши су узели Куп Радивоја Кораћа и обезбедили пламан у Евролигу, ватерполисти су такође освајачи Купа, боре се за титулу шампиона државе и играће на самој завршници европског такмичења, фудбалери су и даље у трци за национални шампионат… Али постоји једaн део наше породице који је шампион иако ове године нема пехара у њиховим рукама. Реч је о мушком рукометном клубу Црвена звезда.

img_2028Момци у црвено-белом целе сезоне нису знали против кога ни против чега играју, али су знали за шта се боре. Борили су се за клуб, за његово име, за грб Црвене звезде. Упознајући њих, упознала сам праве победнике. Имају све што краси успешне спортисте. Знање, марљивост, верност, скромност… Човек који их води научио их је да буду најјачи и када сви иду против њих.

Док су они својим залагањем, радом и знојем на терену побеђивали неко је једним потезом руке на папиру брисао све постигнуто. Често су у свом граду играли пред празним трибинама, још чешће су сами побеђивали много искусније екипе. Ненад Перуничић, име мага светског рукомета, трудио се да сав терет сам понесе како би „његова деца“ била фокусирана само на терен. Иста та деца су била већи и храбрији борци од старијих. Са свесно зацртаним циљем, рушили су препреке и налазили решење кад је то скоро било немогуће.

Није тајна да је клуб у дуговима, да нема председника али је Црвена звезда једини клуб којем је одузето осам бодова због дуговања према бившим играчима. Да нису одузимани бодови, екипа би се налазила на четвртом месту. Овако су морали у последњем колу да се боре за опстанак. И опстали су! Победили су када је било најтеже.

Чему овај текст сада када се завршило првенство? Да, првенство јесте, али није завршена агонија клуба. Ови момци су пример шта значи борити се  за клуб чији дрес носиш. Остаје много питања на које треба наћи одговор. Једно од њих је – Коме је у интересу да свесно и намерно уништава екипу која би у наредним годинама могла бити носилац српске репрезентације?

Ипак, Звездини клинци су морални победници у свему овоме. Велики је успех из овакве игре изаћи чистог образа, подигнуте главе и несаломиве вере у боље сутра.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Sova мај 16, 2013 at 02:34

http://postimg.org/image/p77gbenu3/

ANDRIJA PRLAINOVIC !!!! POGLEDAJTE !!! SVAKA CAST KOMSIJI I KOMSIJAMA KOJE SU OVO URADILE!!!!!

Reply
INĐIJA мај 14, 2013 at 18:05

Da, SAMPIONI koji su samo sa trenerom uspeli da opstanu u ligi pored lopovskog saveza koji je hteo da nas izbaci i uprave koju bukvalno nismo imali u RK-u… Veliku je stvar uradio Perun sa njima, a ja ponavljam: pre nego sto se pocne sezona, bas kao i u zenskom FK-u, prvo proveriti papire da ne bude opet neka glupost i razgraniciti vise sa sponzorima…DZABE nam sve, ako opet lopovi nastave sa oduzimanjem bodova! Dakle sponzori, uprava, dugovanja pa tek onda loptanje!!!

Reply
sigurno мај 14, 2013 at 16:52

Svaka cast za tekst.
Ovi klinci ce u iducim godinama donositi titule na Marakanu.
Respekt za Nenada i celu ekipu

Reply
... мај 14, 2013 at 17:11

Nece na Marakanu

Reply
Mudrinovic мај 14, 2013 at 13:26

braco i sestre zvezdasi,predstoji nam odlucujuci period sto se tice naseg kluba,buducnosti nase marakane,afirmiteta nasih mladjih kategorija, naseg FUDBALSKOG KLUBA CRVENA ZVEZDA. U narednom periodu zaboravimo na kritike,politiku, komsije i njihove nebulozne javne izjave i provokacije… Narednih dana sirimo reci podrske igracima,gde god bili,pricajmo samo o veri u pobedu,o ljubavi prema klubu,o istrajnosti,o snazi koju nam bog daje! Molimo se jedinom nasem bogu da podari snagu igracima da naredne tri utakmice pobedi i da najzad cujemo tu dugo cekanu himnu lige sampiona koju sam jos kao dete mastao da slusam na marakani. verujem da zvezda moze da pobedi naredne tri utakmice,i da je u kvalifikacijama za ligu sampiona olaksan put za elitu. Narednih dana pricajmo samo o kvalitetima nasih igraca,tu je SA PINTO da im ukaze na greske,to je njegov posao,nase je da navijamo najbolje na svetu kao do sada. Podesite melodije telefona na zvezdine pesme,pricajte govore podrske igracima,bez obzira gde ste,dobar glas daleko se cuje

Reply
Dusan RSRS мај 14, 2013 at 13:22

Mislim da se trenutno medju nama Delijama vrlo malo obraca paznja na RK CZV…do nekle mogu i da razumijem jer i fudbalski klub je u teskoj situaciji a fudbal nam je najvaznija sporedna stvar…medjutim ne mogu da razumijem da su bilo koju utakmicu kao domacini mogli da odigraju bez ijdenog navijaca…porazavajuca cinjenica za nas same! Ajmo DELIJE da podrzimo NASE! BAS SVE!

Reply

Leave a Comment