Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Милијаш и Касалица након победе

milijas_342955481_nФудбалери Црвене звезде забележили су осму узастопну победу савладавши минималним резултатом екипу ОФК Београда. Тим са Карабурме показао се као изузетно неугодан ривал, али су црвено-бели захваљујући голу Милијаша из једанаестерца, из трећег покушаја ове сезоне савладали ОФК Београд. Најстрожој казни претходио је прекршај над Филипом Касалицом, након чега је лопту на креч наместио капитен Ненад Милијаш, и сигурним ударцем савладао Лукача и тако продужио неизвесност када је у питању шампионат Србије.

„Ово је веома важна победа коју смо остварили теже него што смо очекивали. Не мислим да нам је у глави био највећи ривал, и да смо због тога одиграли слабији меч, већ су за то главни разлог играчи нашег данашњег противника. Честитам им на одличној партији коју су приказали, и поред тога што су играли са подмлађеним саставом, показали су да имају квалитет, и да умеју да играју фудбал“ рекао је Милијаш.

За седам дана, на стадиону црно-белих игра се највероватније сусрет који ће одлучити ко ће први проћи кроз циљ у овогодишњој шампионској трци.

„Дерби као дерби увек са собом носи велику драж и ривалитет. Слажем се да је то изузетно битна утакмица, али не и најважнија јер нас после дуела у Хумској очекују још два тешка ривала. Сигурно је да ће тим који се буде радовао следеће недеље бити у великој психолошкој предности и ближи наслову првака, али првенство неће бити решено следеће недеље. Црно-бели имају два бода више од нас, играју на домаћем терену, због чега су благи фаворити, међутим ми имамо своје квалитете и можемо да победимо“ закључио је Милијаш.

kasalica 35dПеналу из кога је Црвена звезда постигла одлучујући погодак претходио је фаул дефанзивца „романтичара“ над нападачем црвено-белих Филипом Касалицом.

„Не желим да коментаришем суђење, али код ситуације када је судија свирао пенал, не видим ништа спорно. Не бих се бавио тиме, као што нисам ни раније. Верујем да бисмо и да судија није показао на белу тачку, успели да решимо меч у своју корист. Утакмице пре и после дербија су увек најтеже, и колико се год трудили и припремали, изузетно је тешко психолошки не размишљати о вечитом ривалу, нарочито у ситуацији када тај меч може да одлучи шампионат„, речи су Касалице.

Хитроноги крилни нападач претрчао је данас доста и водио велику битку током читаве утакмице са одбрамбеним фудбалерима ОФК Београда.

„Ушли смо у утакмицу са жељом да што пре агресивношћу дођемо до шансе и поготка. Нисмо успели у томе јер смо испред себе имали изузетно организованог противника, који је, иако је дошао у подмлађеном саставу, приказао одличну игру. Најважније је да смо победили, и да у добром расположењу можемо да се спремамо за последња три кола. Следеће суботе гостујемо вечитом ривалу, игра се дерби који је празник фудбала у нашој земљи и очекујем одличну утакмицу и наравно нашу победу„, речи су Филипа Касалице.

Повезане вести

11 comments

Djole- Jagodina мај 12, 2013 at 16:37

Sve komentare ostavljam za sledecu nedelju a igraci ako imaju casti znaju sta im je ciniti!!!!Zvezda ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reply
David мај 12, 2013 at 14:10

Mislim da bi mogli dovesti Fucilea Stojadinovic je rekao da nam je izmakao za dlaku.On bi bio savrsena opcija kao desni bek 😉

Reply
Kastro мај 12, 2013 at 13:13

Pa vi sada pisite kako Kasalice previse pada, vidite kako jedan pad Kasalice donosi bodove. Milijasa volim kao brata, lik je kralj. Smirenost celi mec, jednostavno zna da igra glavom. 9 golova i 9aistencija ove sezone naseg kapitena. Sve pohvale

Reply
VESICU ODLAZI! мај 12, 2013 at 01:24

Znam da ce Kasalica dati sve od sebe u derbiju,da ce izgarati,izginuti,i nadam se dati im gol,kao po obicaju.Dobro je sto Dauda nije dao gol iz one sanse,uci ce naredna na derbiju!Milijas postize pogodak i dovodi delije do delirijuma 😀 Napred Zvezdo

Reply
zvezdas мај 12, 2013 at 00:23

slazem se sa drugom iz berana da kasalica mora igrati od starta derbi jer mu groblje strasno lezi…o ovoj utakmici necu pricati samo cu reci da je bitna pobeda…a o derbiju mogu da pricam do sutra ali cu reci samo da je najbitnije da pocnemo polako taj mec,ima 90 minuta da se igra i da ne jurcamo bas od samog pocetka nego polako ima dovoljno vremena da se postigne gol…ako oni zatvore i cekaju kontre onda mi tek moramo biti smireni jer ce im sigurno koncentracija popustiti u nekom delu meca i siguran sam da cemo to iskoristiti…ne brine me nas napad jer sam ubedjen da ce ih cetvorka nasa u napadu u jednom delu meca potpuno nadtrcati i stvoriti sanse,ali me mnogo brine nasa odbrana jer stvarno ne znam koga treba da stavi pinto pozadi a da nam ulije sigurnost…necu da duzim,znaci u derbiju samo hrabro,pametno i polako,nemamo sta da izgubimo ali ne zuriti nigde i otvorice nam se sansa sigurno i onda je moramo iskoristiti

Reply
Беране ЦГ мај 11, 2013 at 23:56

Kasalica mora igrati u derbiju od starta iz vise razloga:)

Reply
redjamo pobede мај 11, 2013 at 23:27

Nista od Kelvina u nadoknadi vremena doveo Porto blizu titule. Da uzmemo titulu i ubedjen sam da ce sve biti mnogo lakse i da ce mnogi da tek pokazu sta znaju kada padne pritisak

Reply
mile мај 11, 2013 at 23:18

Hocu da cujem sta kaze Pinto o ovoj utakmici.

Reply
Sa Pintu мај 12, 2013 at 00:12

Mile amigo. . .Meć je bio mućos sjajan.Mućaćos iz ofk mnogo bre trćos.Pobresito Bajko sve stigo,loko skroz.

Reply
DOCTORDAUDA мај 11, 2013 at 23:17

Sad dobar trening,i koncentracija na derbi!!!!!!!!!!!!Jer kad igraju za nesto veliko sve uprskaju a kad igraju opusteno igraju mnogo dobro(trening i ove utakmice od +11 pa do jagodine….) 😀 samo napred to titule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Mladjen мај 11, 2013 at 23:07

A sad derbi…

Reply

Leave a Comment