Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Четврти меч финала: Меч лопта за 20 година дуг сан!

Трећи финални дуел који је Црвена звезда, у среду, решила у своју корист 8:7 и повела са 2:1 у победама је био сјајан, јако узбудљив. Безпоштедна борба, јако груба на моменте, са лепим головим и потезима. Неразумне судијске одлуке, притисак гостујућег тима на судије и делегата и невероватна подршка препуног Ташмајдана за црвено-беле. Трећа утакмица се доста разликовала од прве две и по ритму, али је био очигледан и умор играча оба тима. Јаке одбране, доста грешака на обе стране, доста шутева који добро задрмали оквир гола, пре свега Радничког. Утакмица „на нож“, у којој су црвено-бели ношени таласом са трибинама сачували предност домаћег терена и у најмању руку, изборили мајсторицу у на свом базену. Сутра, у Крагујевцу, ће се борити за титулу, а домаћини за пети меч у Београду.

 

Црвена звезда

Колико је умор био пресудан прошле недеље у Крагујевцу, у другом дуелу, толико је и умор савладан данас, захваљујући енергији са трибина и жељи да се исправе грешке из прошлог меча. У неким ситуацијама када смо имали играча више нисмо реаговали присебно, губили смо концетрацију у нападу, па је проценат нешто слабији, 5/14. Ипак, захваљујући феноменалном капитену Прлаиновићу и сјајном Ранђеловићу, који је био пун самопоуздања, у најбитнијим тренутцима Црвена звезда два пута за редом користи предност играча више. Невероватан је био Андрија Прлаиновић. Потпуно је зауставио Филипа Филиповића, већ други меч, који само из петерца може да постигне гол, када га не чува капитен Црвене звезде. У одбрани неприкосновен, нарочито после искључења Николе Рађена. Сјајно је читао игру, користио сваку могућу несмотреност гостију, одузео неколико лопти, после којих су уследили голови за наш тим, издејствовао неколико искључења, имао неколико асистенција и постигао можда и преломни гол, када је преокренуо резултат у корист свог тима, у свом стилу, одмах после фаула и донео предност Црвеној звезди на полувремену, 4:3. Можда је и детаљ утакмице био када је „украо“ лопту Поповићу, центру Радничког који је био на позицији бека, послао феноменалну лопту до Ранђеловића, који је смогао снаге да брзо исплива контру, задржи смиреност и савлада Радића за 5:3, у веома тврдој трећој четвртини, када је настављена серија промашаја из друге четвртине. Пречка и статива Радићевог гола су били савезници, али је и сам Радић неколико пута одлично интервенисао. Шест напада није искористила Црвена звезда до тог гола. Шефик, као и увек, маестралан и на висини задатка. У оваквим, великим утакмицама, са пуно набоја, грубих потеза, у којој свака грешка може да буде фатална, један велики мајстор може буде превага. Повратак Марка Аврамовића је доста донео, пре свега у дефанзиви нашег тима. У другом мечу финалне серије, прошле суботе, Крагујевчани су постигли два гола у последњим тренутцима четвртина, укључујући и победоносни, и два гола у последњим секундама напада. Црвена звезда је у среду, јако добро бранила гол Шефика управо у последњим секундама напада, остављајући госте без решења.

Сви мајстори у тиму Дејана Савића су здрави и спремни, али биће најбитније одморити се и охладити главе пред четврти меч.

Раднички

Гости осокољени тријумфом у другом мечу су дошли у Београд, без Удовичића, са Бурићем. Покушали су да играју своју игру, што им је у првом делу успело. Груби фаулови, судијска наклоњеност које доводе до нетрепељивости у базену и ван базена, уз константан притисак клупе гостију на арбитре и делегата. Ситне игрице које утичу на псуху противника, али и на судијско виђење и покушаји Филиповића, Бурића или Ћирића, са већих удаљености, како би сломили противника. Филиповић је био апсолутно заустављен и одлично покривен, али је успео да постигне гол са велике удаљености у првој четвртини. У недостатку и немоћи ударао је без лопте Страхињу Рашовића, Прлаиновића, али није био санкционисан. Доста су добили повратком Бурића, али је поново највећи посао урадио Борис Злоковић. Одлични центар се борио и са Рађеном и Ивошевићем. Иако није био стрелац, али велики број искључења, више од 50%, уз један петерац су довољни показатељи. Славко Гак се повредио током утакмице, па је морао ван базена. Евидентно је да су и гости били уморни. Када је Филиповић заустављен и нема простора за шут, а у игри нема Удовичића или Гака, безидејни су Крагујевчани. Томе иде у прилог и последњи напад на мечу. Раднички је на 40 секунди пре краја имао напад и играча више када је лопта дуго кружила, без Удовичића и Гака, Дејан Савић је фантастично поставио одбрану, па ни Бурић није могао ништа да уради, Ћирић и Филиповић су дуго кружили, на крају лопта је дошла до покривеног Филипа Филиповића који је шутирао далеко од Шефиковог гола.

Вања Удовичић се враћа у тим након одрађене суспензије од два меча, али се повредио Славко Гак, па је неизвестан његов наступ. Гак је сломио шаку у среду и највероватније ће пропустити четврти меч финала.

Корак до сна

Серија се сели у Крагујевац. Уколико Црвена звезда победи у Шумадији, освојиће прву титулу после тачно двадесет година. Виктор Јеленић је тада био у тиму, као играч. Сада ће имати прилику да слави први трофеј шампиона државе као председник. Уколико Раднички победи и изједначи на 2:2, шампион ће бити познат 15.маја, на Ташмајдану.

Меч лопта за двадесет година дуг сан. Кажу да сањамо неколико секунди, а да се нама чини као да је читава вечност. Толико смо и ми близу од нашег сна. И корак близу и вечност далеко. Ови момци су већ шампиони, какав год расплет био. Хвала, шампиони!

Четврти меч финала плеј офа

11.мај 19 часова, Крагујевац

Раднички – Црвена звезда!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

nn мај 11, 2013 at 00:44

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Reply
Djole мај 10, 2013 at 23:42

BOLJI SMO!! Važno je da ne podlegnemo euforiji i provokacijama , jer ako su im u Beogradu onoliko gledali kroz prste , u Kg će biti još gore . Važno je da se niko ne povredi ili bude kažnjen ! Samo čvrso i samouvereno ! Uvek uz vas!!!

Reply
delija мај 10, 2013 at 22:21

Ako da bog 22 maja slavimo vaterpoliste i fudbalere na mari ,naravno 2 titule…Mozda sam najludji covek na svetu ali ja verujem 😀 😀 😀

Reply
C.Zvezda velikan мај 10, 2013 at 21:05

Ja sam ubeđen da neće naši delfini dozvoliti preokret, jer smo strašno jaka ekipa. Mora da prevagne na strani Zvezde i volja, i upornost i obaveza prema armiji navijača koji su najbolji u Evropi…

Reply
Milan NS мај 10, 2013 at 20:18

samo fer i posteno, bolji ste !!!

Reply
asfg мај 10, 2013 at 17:11

Srećno, momci.
Ako Bog da slaviće se titulaa 🙂

Reply

Leave a Comment