Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Суперлига: Војводина као „лек на рану“

Кошаркаши Црвене звезде после кратке паузе настављају такмичење у Суперлиги Србије, четвртом различитом у ком наступају ове сезоне. У досадашњих шест кола домаћег првенства, Црвена звезда остварила је по три победе и пораза, што их сврстава иза Војводине, ривала у 7. колу.

vosakk

Војводина је први део сезоне у домаћем шампионату завршила на првој позицији у директном дуелу са Мега Визуром који је решаван у последњим секундама утакмице. Доста добро су отворили и Суперлигу, нанизали су 4 победа, а 2 пораза су доживели на гостовању Партизану и на свом терену од Мега Визуре која им се на неки начин реванширала.

Пред Суперлигу, клуб из Новог Сада појачао се центром Милетом Илићем и плејмејкером Марком Болтићем, као и крилним центром из ФМП-а Николом Марковићем, док је нешто раније стигао Филип Човић који је сезону започео у Црвеној звезди. Миле Илић још увек не пружа оно што се од њега очекује, имао је дугу паузу што се јасно види и још увек се привикава на нову средину, а пауза у првенству вероватно му је пријала да се врати у ритам и „ухода“ са својим новим саиграчима.

Што се тиче Марка Болтића, он се доста добро снашао. На досадашњих 6 утакмица просечно бележи 11,2 поена уз 59% шута из игре и 75% успешности реализације слободних бацања. Такође, придошлица из БКК Радничког је и најбољи асистент екипе са 4,5 асистенција по утакмици.

Крилни центар, Никола Марковић прошле сезоне у Суперлиги добијао је шансу и код Светислава Пешића, а ову сезону је започео у ФМП-у одакле је отишао у Војводину. Не пружа они што се од њега очекује, иако има скоро 19 минута на паркету и тек нешто више од 3 поена по утакмици.

Најбољи шутер у екипи је бек Радован Марковић, који је блистао на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа у директном дуелу против Црвене звезде када је био најбољи појединац у својој екипи. Од тада, у благом је паду форме, не одликују га добри проценти у Суперлиги, али је показао да може бити веома опасан и да му не треба много простора да се разигра.

Највише минута на паркету проводи Стефан Стојачић, још један у низу бивших играча Црвене звезде који сада наступају за Војводину. Он ужива поверење тренера Синише Матића, својим шутем из дриблинга донео је титулу Војводини у првом делу сезоне, а у 6 утакмица Суперлиге на паркету просечно проводи 26,6 минута и бележи 7,6 поена по мечу и 4,5 скокова што га чини првим скакачем екипе.

На крају, вреди поменути и првог стрелца екипе и играча који игра најконстантније од почетка сезоне, центра Драгана Зековића. Реч је о једном врло квалитетном кошаркашу, одличном шутеру за три поена (41%), а има и сасвим солидну унутрашњу игру. На терену просечно проводи око 20 минута, а за то време постиже 14,5 поена уз одличне проценте шута.

Војводина је екипа која заслужује поштовање, играју врло чврсто и на граници фаула и сигурно и они имају своје амбиције пред долазак у „Пионир“. Са друге стране, треба очекивати и реакцију кошаркаша Црвене звезде након пораза у финалу АБА лиге од Партизана и испуњеног циља пред почетак сезоне званог Евролига.

С обзиром да се меч игра у време празника руководство црвено-белих одлучило је да широм отвори капије дворане Пионир, па ће улаз бити слободан.

Ниједна ТВ станица није најавила диркетан пренос, па је то разлог више да у среду будете на трибинама „Пионира“, а уместо новца који би утрошили на куповину карте, понесите само добро расположење и позитивну енергију.

7. коло Суперлиге: Црвена звезда-Војводина, среда 19 сати.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

NIKOLA мај 1, 2013 at 20:53

Kako god se zavrsilo sa Vojvodinom, a izgleda da ce biti jos jedna blamaza u nizu, mislim da je dosta bilo, razjuriti pod hitno iz naseg kluba ovu bandu nadobudnih, nazovi, kosarkasa i krenuti vec sada sa pripremom tima za sledecu sezonu, sto izgleda u kosarci stvarno postaje nase drugo ime.

Reply
eliiahu мај 1, 2013 at 20:43

Ovi nece ni ABA ligu igrati sledece godine! Bruka i sramota!!!

Reply
sasa мај 1, 2013 at 15:11

Kako igramo crno nam se piše

Reply
emirko svemirko мај 1, 2013 at 14:45

Bice super utakmica jedva cekam da razbijemo lale! xD salim se malo mislim da ce nam malo faliti Savovic i pustiti Cvetkovica, Brauna i Skota skoro celu tekmu pa da vidimo bar da se razigraju malo… 😀

Reply
milos апр 30, 2013 at 18:55

Plasim se ako se ne daj Boze razgoropadi Filip Covic

Reply
Aleksandar Kotor апр 30, 2013 at 15:04

Na jednom sajtu se pojavila informacija da jos nismo sigurni ucesnici Evrolige, nego da moramo cekati ishode utakmica u nekim Evropskim ligama,pa tek onda ako se sve poklopi.Uzas

Reply
dexa7 апр 30, 2013 at 19:19

Nemoj da se brines,treba cudo da se desi pa da ne igramo EL 😉

Reply
Aleksandar Kotor мај 1, 2013 at 13:43

Bog te cuo brate

Reply
Petak 13-ti апр 30, 2013 at 13:52

HOĆEMO TITULU HOĆEMO TITULU HOĆEMO TITULU !!!

Reply
Branimir мај 1, 2013 at 01:09

Хоћу и ја, но трпим!

Reply
izvoriste апр 30, 2013 at 13:40

covicevo cutanje hrabri i daje nadu.kasno sinoc odrzan je trojni sastanak covic-vucic-sef bia.o ovom sastanku informaciju su dobili i ljudi iz kluba o kome je bilo reci na istom sastanku.sa nestrpljenjem cemo cekati rezultate koji nece biti saopsteni za dan ili dva….malo cemo pricekati ali….bice rezultata

Reply
VESICU ODLAZI! апр 30, 2013 at 15:17

Brate,i meni je cudno sto se gazda Cova nije obratio povodom zadnje kradje belosevica i njegovih kolega.Garantovano se nesto sprema a videcemo uskoro sta.Kako si saznao za ovaj sastanak?

Reply
boban апр 30, 2013 at 21:03

ako nas palis , da znas da nije fer…

Reply
Branimir мај 1, 2013 at 01:09

… јер смо се примили само тако.

Reply
comi мај 1, 2013 at 18:17

aj nelazi

Reply

Leave a Comment