Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Црвена звезда – Сегедин! Сви путеви воде у Београд!

Crvena zvezda - Segedin

Crvena zvezda - Segedin
Crvena zvezda – Segedin

Нема паузе за наше хероје. Понос Црвене звезде, ватерполисти сутра играју реванш четвртфинала Лиге Шампиона против мађарског Сегедина. Победа би значила пласман на Ф4 који се одржава у Београду, на Бањици, 31.маја и 1.јуна. Победа би значила историју. Историју пишу победници, а сви путеви воде у Београд. Осим свих битних информација за историјски дуел, МЦЗ вам ближе представља екипу Сегед Бетон. Црвено обуци и дођи на Ташмајдан! Звезда те зове!

Мађарска школа

Сегедин је типичан представник мађарске школе ватерпола. Играју јаку и прљаву одбрану, често доста грубу, али форсирају нападачку игру са доста шутева и покрета, што им је главна карактеристика. То и не треба да чуди јер су Мађари најбољи шутери на свету и то им је највећа предност којом ломе противнике. Управо смо то и видели у првом мечу, али је феноменални Денис Шефик спустио рампу за мађарске стрелце. Пуцали су са свих страна и из свих оружја, али Шефик је био једноставно феноменалан и несавладив. Иако су имали вођство од 4:1, наш тим се пробудио и заиграо фантастично у одбрани и српска школа је победила мађарску. Разлика између ове две највеће школе ватерпола и ватерполо земље је у приступу. Мађари форсирају напад и ослањају се на шутерске способности, док у српској школи све полази од добре одбране, што је основа. Оно што је нетипично за Мађаре је да испусте предност, срећом по нас у овом случају, Сегедин је изгубио велику предност и то на домаћем терену! Бићемо искрени и реални и рећи да поред тога што смо били миљеници среће у првом мечу, коју смо заслужили, победа у Ходмезевашархељу је, за сада, највећа у историји клуба.

Тим

Сегедин има квалитетан и искусан тим састављен од стандардних и повремених репрезентативаца Мађарске. Један од најнеугоднијих и најтежих противника које смо могли да извучемо, поред дубровачког Југа. Тамаш Молнар је дефинитивно највеће име тима, велико име ватерполо спорта. Искусни бивши репрезентативац, исто годиште као наш тренер Дејан Савић, је лидер у базену и вођа тима. Троструки узастопни освајач златне олимпијске медаље (Сиднеј, Атина, Пекинг) је рођен у Сегедину и капитен је тима. Уз њега су Мартон Сивош, Чаба Киш, Јозеф Кајеш, Габор Хегедуш, канадски репрезентативац Кевин Џонатон и хрватски интернационалац Аљоша Кунац. Сивош је, уз Молнара, ударна игла тима. Стандардни је репрезентативац, учесник на Олимпијади у Лондону, из ватерполо породице. Отац Иштван Сивош Јуниор и деда Иштван Сивош Сениор су били познати репрезентативци северних суседа. Одличан је шутер, опасан, и када отвори противника често је погубно. Тренер је Балаш Винче. У првом дуелу против нашег тима супротставили су се у саставу БакшаДекер, Кунац, Торок, Кајеш, Киш, Хегедуш, Сивош, Молнар, Јухаш, Јангер, Сомођи

Текућа сезона

Сегедин је 2009. године освојио ЛЕН Куп, једини европски трофеј, а последњих година је стандардни учесник Лиге Шампиона. Прошле године су испали у полуфиналу плеј офа националног шампионата од Егера, што је било мало изненађење. Екипа Егера нам је позната, јер је била противник нашем тиму у осмини финала. После фантастичне партије у Београду и победе 13:7, у реваншу у Егеру је било 8:8, што је било довољно за четвртфинале, место на жребу у Риму и дуел са Сегедином. Место у Лиги Шампиона ове године су обезбедили због одустајања шампиона Вашаша. Такође, 2011 и 2012. године су освајали национални куп.

Ове сезоне екипа Сегед Бетон је прилично успешна. Завршили су регуларни део првенства на првој позицији , испред Егера, са 73 бода. Одмах после дуела са Црвеном звездом, за само два дана су одиграли два дуела четвртфинала плеј офа. Савладали су Сентеш, убедљиво оба пута. 19.априла – 14:7 ( Молнар и Кајеш по 3 гола), 20.априла – 17:5 ( Сивош 7 голова, Хегедуш 4). У полуфиналу противник је Солнок. У Лиги Шампиона су групну фазу завршили сигурно, на првом месту, испред нашег „вечитог ривала“, Галатасараја, Орадее и немачког Шпандау Берлина. Остварили су седам победа и само један неуспех – у Београду. У осмини финала су били успешнији од француског Монпељеа, учесника наше групе, са 9:6 и 18:7.

 

Ташмајдан, 17 часова! ЦРВЕНО ОБУЦИ!

 Предност Мађара може бити одмор. Наши момци улазе у дуел после исцрпљујућег меча против Радничког, пре само два дана. Такође, очекује нас суров ритам мечева уторак, среда – субота. Умор може бити адут, али нама није изговор. Мађарима је предах после три утакмице у три дана добродошао. Екипа Сегедина је имала десет дана за припрему овог историјског дуела. Убедљиве победе против Сентеша показују и спремност, и физичку и психичку. После тешког пораза од Црвене звезде на свом базену, поред високе предности, вратили су се јако брзо и веома лако и сигурно су савладали ривала и пласирали се у полуфинале плеј офа.

 Предност Црвене звезде су дефинитивно Дејан Савић и домаћи терен, навијачи. Оно што је, нећу погрешити ако кажем да је највеће име ватерполо историје, али један од највећих на клупи нашег тима демонстрирао током ове две сезоне је и највећег дудука за ватерполо научило барем делић. Увек одмерен и смирен, господин у свакој ситуацији, сјајан тактичар који познаје ватерполо у прст, фокусиран само на свој тим и поред дешавања ван базена која утичу на ток меча је свој ауторитет подредио колективу, где је и поред имена као што су Прлаиновић, Душко Пијетловић, Шефик, Рађен и друштво, управо колектив најјача карика. Он не скакуће поред базена, није на ивици на уђе у базен, не добацује судијама, не кокетира са делегатима и противничким играчима, не провоцира. Извлачи и више од максимума од својих играча. Црвена звезда је тим, захваљујући Дејану Савићу. Тако да, оно што делује можда тешко, иако неко од поменутих мега имена не игра, млади тим делује као тим. Навијачи и домаћи терен су заслуга зашто је Београд домаћин завршнице Лиге шампиона. Атмосфере којима смо присуствовали током ове сезоне су фантазија за ватерполо. Прави бал на води. Иако можда то не планира, иако се припрема за тако нешто, ниједан противник није имун на подршку са трибина, а наши момци добијају крила. Максимум који често прелазе је последица јаког духа и подршке. Епитете и придеве за наш тим и Дејана Савића више немам. Не постоје. Имам огромно, неизмерно и вечно хвала. Некад ни то није довољно.

Трећи дуел. Оба претходна су играна у Мађарској. Први, у плеј офу квалификација за улазак у Лигу Шампиона. Сегедин је био домаћин плеј офа и био бољи, савладао нас је 10:4, августа 2011. године. У другом дуелу, пре две недеље, у Ходмезевашархељу, ми смо савладали Сегедин, 7:5! У новембру, прошле године, смо играли припремне и тренинг утакмице. А сутра Сегедин долази у Београд и на Ташмајдану затвара европску сезону, за овај базен.

Експедиција ватерполо клуба Сегедин је данас стигла у Београд, а на Ташмајдану ће у току дана одрадити први тренинг. За сутра ујутру је заказан други тренинг, а утакмица почиње у 17 часова. Карте за меч су у продаји од данас. Продаваће се на благајни Ташмајдана, по цени од 300 динара, данас од 12 до 18 часова и сутра од 12 часова до почетка меча.

 Меч ће судити Италијан Масимилијано Капути и Рус Сергеј Наумов. Делегат је велико име ватерпола, Миливој Бебић из Хрватске.

 Ташмајдан је место где ће се у уторак писати историја ватерполо клуба Црвена звезда и српског ватерпола. Будите тамо, дајте подршку херојима. Не зато што је четвртфинале Лиге Шампиона, не зато што желите да будете виђени, не зато што долазе навијачи. Будите на Ташмајдану зато што су то хероји заслужили, зато што су Црвена звезда, зато што су понос! Понос Црвене звезде, понос града!

 Обуците сутра црвено-бело. Мајицу, дрес, белу мајицу, црвени шорц/панталоне или супротно. Црвено је боја љубави, а за љубав је потребно двоје. Она и ми. До неба, до краја!

 ЈА ВОЛИМ ТЕБЕ ЛУДО, ЈА ВОЛИМ ТЕБЕ ЗНАЈ И ИМАМ ЈЕДНУ ЖЕЉУ. . .

 30.април 2013. 17 часова, СРЦ „Ташмајдан“, реванш меч ¼ финала Лиге Шампиона

 Црвена звезда – Сегедин!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Lepa Kata апр 30, 2013 at 15:07

Потопи брее

Reply
Coki81 апр 30, 2013 at 08:35

Karte su 300 din. i prodaju se na Tasu do pocetka

Reply
Vlajko апр 29, 2013 at 23:14

Da li neko zna koliko su karte i kad će biti sutra u prodaji? Hvala

Reply
Coki81 апр 29, 2013 at 19:09

Hahaha, admini to vise nije ni bitno, vec smo ih upoznali… ajde Zvezdo finale ti se smesi… ZVEZDA OOOOOOO…!

Reply
Zvezda Velikan апр 29, 2013 at 19:04

Tako je! Idemo Zvezdo idemo Delije da deklasiramo Madjare!

Reply
Zvezda mi je sve апр 29, 2013 at 16:36

Pozdravimo crveno-bele
Heroje drzave cele!

Reply

Leave a Comment