Moja Crvena Zvezda
Други пишуФудбал

Стојадиновић: Караџић и Михајловић треба да оду сами!

307349_263259820474271_220019812_nУ анкети “Куда иде српски фудбал“ коју су спровеле Вечерње новости, одговоре на 5 постављених питања дао је и спортски директор ФК Црвена звезда-Зоран Стојадиновић. Питања су била:

1. Да ли је српски фудбал дотакао дно, или је то само стара прича?

2. Шта је највећи проблем наших клубова: новац, менаџери, родитељи?

3. Колика је одговорност председника ФСС Караџића, шта је урадио добро, а шта лоше?

4. Да ли селектор Синиша Михајловић треба да оде и ко би могао да га замени?

5. Има ли успешних људи са енергијом и идејом који би могли да освеже ФСС?

1. Јесте, дотакао је дно. Постоје многобројни разлози за ову тврдњу, а на првом месту је лигашко такмичење. Ево, како се ближи крај сезоне јавља се сумња у регуларност многих утакмица. А када играчи науче да играју такве мечеве, да буду заштићени као бели медведи, па изађу у Европу где немају такав третман, онда и немају шта да траже, већ одмах испадају. А тек репрезентација и све што се дешава око ње – па то је смешно. Неко покушава да испира мозак са сталним нагађањима о томе да ли ће отићи или не и пласирају се приче за малу децу о смени генерација. Тога у репрезентацијама нема, за државну селекцију увек морају да играју најбољи, што код нас није случај.

2. Недостатак новца је на првом месту. Све остало је решиво ако су клубови финансијски стабилни, јер све зависи од њих, односно од људи који их воде. Клубови су ти који постављају правила игре ако имају паре, па онда никакви менаџери, скаути, родитељи или не знам већ ко, не могу да се уплићу у политику и намећу своју вољу клубовима, што се код нас дешава.

3. Било који човек на функцији, презивао се он Караџић или другачије, треба да се повуче с положаја ако нема успеха. Притом, ако неко навуче толики гнев публике, фудбалских људи, медија, онда дефинитивно треба да буде господин и да оде сам. То исто важи и за мене сутра, ако не успем са Звездом. А када је Караџић у питању, мислим да ради лоше, да су му такви и резултати, и у потпуности се залажем за промене. У овом тренутку нисам размишљао о могућим наследницима на месту председника ФСС, али сигурно да их има.

4. Глупо је и причати о будућности Михајловића на челу репрезентације. Ако је џентлмен за каквог га сматрам, треба одмах да оде са функције из простог разлога – нема резултат! Да се питам, на његово место бих сутра довео Мирослава Ђукића, али је јасно да је то немогуће све док Караџић води ФСС.

5. Сигурно у Србији има таквих људи и првенствено мислим на бивше спортисте или на оне који су на заласку каријере, а имају име и материјално су ситуирани. На првом месту је без конкуренције Дејан Станковић, фудбалски див и господин човек који може много да допринесе порасту угледа нашег фудбала у Европи. Ту је и Матеја Кежман, такође играч с великом каријером, образован човек и вољан да се посвети раду у фудбалу. Не треба заборавити ни Драгана Стојковића Пиксија, који би баш много могао да помогне, наравно, уколико намерава да се врати у наш фудбал.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

zvezdan апр 17, 2013 at 19:33

Ko bre da ode sam pa tole ima obraz ko don od vojnih cizmi, to je stara komunjara takvi ne idu sami vec se najuruju!!!!!!!!!

Reply
miki апр 17, 2013 at 11:18

Tole kao bivsi udbas i komusnista nikad nece otici sam.Bojim se da ce neko morati da intervenise i na silu ga otera tj morace nesto slicno da se desi kao u zvezdi sto je Vucic za popdne smenio kompletnu upravu.Verovatno da sam bio jedan od retkih kome se nije svidjala ideja da Mihajlovic bude selektor.Kao igracu mu svaka cast al kao trener za mene nema nikakav rezultat.Coveku je pala na pamet ideja da podmladjuje selekciju po nekim njegovim pravilima ko mu ide uz dlaku moze ko ne ide ne moze.Alo pa 40 smo na svetu samo ta cinjenica i da ima obraza imalo sam bi otisao.

Reply
VESICU ODLAZI! апр 17, 2013 at 01:52

Veliko su zlo dementni vo i cupava barbika.Medjusobno se podrzavaju,njima lepo i sto bi se odrekli procenata od prodaje isforsiranih igraca koji :facepalm: ,malo je reci ne zasluzuju dres reprezentacije.Jahace oni nas dok god mogu i dok ih neko ne otera govnjivim motkama,a sami da odu dobrovoljno,ocigledno da nece.

Reply
Milan апр 16, 2013 at 23:52

Jel neko zna da li je Dauda ok ? Valjda se nije povredio u zadnjim minutima protiv Spartaka….

Reply
Huligan iz gimnnazije апр 17, 2013 at 10:04

Mislim da ga nece ubaciti protiv BSK,nece da rizikuje pred OFK I Jagodinu

Reply
timmy апр 17, 2013 at 12:28

eto da onaj klinac nije se pravio pametan mogao je dobiti sansu da podijeli minute sa mudrim ili bar nekih 25 minuta… bice zanimljivo ako ozeg bude igrao od prve minute, volio bi da on zamjeni lazu, bas mi se svidio ovo malo sto je odigrao

Reply
MaRe Delija апр 16, 2013 at 23:51

Svidjaju mi se treninzi Sa Puntua,dosta se vezba brza igra tj sto brze oslobanjanje od lopte,kad bi jos malo popravili tehnologiju kao Borusija Dortmund za jos bolji pas,brzu igru i brze oslobanjanje od lopte mozete pogledati msm da nije lose – http://www.youtube.com/watch?v=WhAyX81zP2M

Reply
Milan апр 17, 2013 at 00:42

Buraz ,jeste da je ovo ekstra ,ali pre 20 god. nije bilo ove tehnologije pa smo imali najbolji tim na svetu..

Reply
Ћошке апр 17, 2013 at 11:15

Па брате за игру као Борисија треба да имаш и играче као Борусија. 😉

Reply
Mile апр 16, 2013 at 23:37

Bravo Stojadine.Prokleti obojica bili

Reply
miroslav апр 17, 2013 at 00:28

taj mihajlovic je legenda crvene zvezde. dao je gol bayernu i olimpiku i ti sada kazes proklet bio…nije dobar trener, ali glupo je tako o legendi kluba, naseg kluba. nase crvene zvezde koja je nesto vredela, a koje se ti ocigledno ne secas…

Reply
Ћошке апр 17, 2013 at 11:17

Ја је се сећам и био сам тада на стадиону и не капирам јакве везе има тај гол са његовим садашњим занимањем. Нико њему не оспорава заслуге у Звезди већ говоримо о његовом незнању да ради посао који ради.

Reply

Leave a Comment