Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Петковић: Волео бих да дерби одлучи шампиона

Petković

Дефанзивац Црвене звезде Никола Петковић после скоро једномесечне паузе услед повреде задње ложе, поново је на мечу са Спартаком заузео место у тиму Рикарда Са Пинтуа.

Petković
Petković

Поуздани штопер у правом тренутку се вратио у такмичарски погон јер се пред црвено-белима налази седам мечева до краја првенства у којима је потребно освојити максималан број бодова. Већ у недељу 21. априла од 16 часова заказан је дуел у оквиру 24. кола у Борчи против екипе БСК.

– Очекује нас дуел против екипе која ће сигурно дати све од себе да нас изненади и као и сви тимови који играју против Звезде, запеће до крајњих граница. Међутим, ми смо са друге стране у доброј серији, поправили смо игру, везали четири тријумфа и из меча у меч смо све ефикаснији – истакао је Петковић.

Повратник међу црвено-беле, срећан је због повратка на терен у сусрету са Суботичанима. Он је такође похвалио тим Спартака због начина на који су играли на Маракани.

– Публика је могла да види добар фудбал, јер је и наш ривал желео да се надиграва и напада. У таквој ситуацији сигурно је и да је нама лакше, него када морамо да се боримо против бункера. У Борчи може да се догоди да терен не буде у идеалном стању, и зато мислим да кључ победе лежи у рано постигнутом голу, ако је могуће у првом полувремену. Уколико буде тако, нема дилеме да ће нам бити лакше да остваримо тријумф.

Утакмица са БСК-ом представља и увод у сам финиш првенства у који изабраници Рикарда Са Пинта улазе са заостатком од четири бода.

– На неизвесност шампионске трке може да утиче то што и ми и наш вечити ривал играмо са противницима којима су бодови неопходни за опстанак или излазак у Европу. Након Борче, на нашем стадиону играмо са Доњим Сремом, а након тога чекају нас тешки сусрети против тимова из горњег дела табеле. Има још доста бодова у игри и све је могуће. Волео бих да утакмица са комшијама, односно дерби одлучи о шампиону – закључио је Петковић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

SVI NA MARAKANU! апр 17, 2013 at 10:30

Ја бих ипак волео,мало нереалну ситуацију. А то је да комшије доста киксу до дербија (28.кола) и да Звезда уђе у плусу у однос на другопласираног Партизана и да немамо превелики притисак.

Reply
... апр 16, 2013 at 17:40

Na beka umesto onog nesrecnog Mladenovica !!!

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT апр 16, 2013 at 15:24

DA lis se zna da li ce Dauda igrati protiv Bsk-a, zbog povrede ??????

Reply
VLAJKO^^ апр 16, 2013 at 19:03

Ja mislim da ce igrati posto nedeluje da se nesto puno povredio.

Reply
zvezdaaa апр 16, 2013 at 15:19

Iako si igrao samo drugo poluvreme,svoj posao si dobro obavio.

Reply
delija апр 16, 2013 at 15:08

mozete vi da pricate sta hocete,ali on svoj deo posla odradi dobro,plus sto zatvara Mledenovicevu stranu,koji kao da je izgubljen!Samo napred!

Reply
VESICU ODLAZI! апр 16, 2013 at 14:57

Bravo Petko!Dobro si odigrao drugo poluvreme i ulio sigurnost odbrani,imao par dobrih intervencija,bez ijednog kiksa.Samo tako nastavi i imaces svoje mesto u ekipi.Mnogo bi voleo da zaigras i na levom beku da vise ne gledamo onog smotanka i skeleta Mladju.

Reply
delija апр 16, 2013 at 15:10

I,ja bih voleo da ga vidim na mestu levog beka,mislim da je mnogo bolji od Mladenka!

Reply
INĐIJA апр 16, 2013 at 14:53

Kad Mladenovic, Petkovic i Mikic krenu nesto o fudbalu smrkne mi se momentalno. M### iz Zvezde!

Reply
zvezdaaa апр 16, 2013 at 15:12

Meni se smrkne kad vidim takve komentare!

Reply
INĐIJA апр 16, 2013 at 15:13

Pa nek ti se odmrkne!

Reply
INĐIJA апр 16, 2013 at 14:53

Kad Mladenovic, Petkovic i Mikic krenu nesto o fudbalu smrkne mi se momentalno. Mars iz Zvezde!

Reply
Nikola M. апр 16, 2013 at 14:52

A na pocetku pise „Pouzdani stoper“… :facepalm:

Reply

Leave a Comment