Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Дебитант Ђокић: „Сјајно искуство“

djokicТежак задатак пред собом је имао Дејан Ђокић. Помало неочекивано је бачен у ватру у дуелу са Радничким из Крагујевца. Због повреде Демаркуса Нелсона, тренер црвено-белих Влада Вукоичић је у тим уврстио Ђокића. Млади плејмејкер није подлегао притиску, пружио је веома добру игру, а оно што је најважније је да је Звезда забележила победу (82:81).

– Супер је било, сјајно искуство за мене. Неочекивано сам добио шансу, а било је дивно играти, заиста невероватан осећај. Никада нисам имао прилике да играм са онаквом подршком, када четири хиљаде људи навија за тебе и то је нешто посебно – узбуђено је причао Ђокић.

Плејмејкер који је из ФМП-а пред почетак Суперлиге прекомандован у Звезду играо је веома храбро. Шут га није баш служио, али је Ђокић преузимао одговорност и играо је врло добру одбрану:

– То је мој посао, тренирам и вежбам то цео живот. Драго ми је ако сам успео да дам допринос и мислим да нисам много грешио. Оно што је мене обрадовало је што се нисам уплашио. Нисам имао трему. Сконцентрисао сам се и трудио да помогнем екипи.

Ђокић је имао срећу да је деби у црвено-белом дресу крунисао победом:

– Било је баш напето. Хвала богу да смо победили. Почео сам помало да стрепим кад је Вајт погодио тројку у финишу. Баш ми је било стало да забележимо тријумф. Много би ми било жао да мој деби није био крунисан победом. Без Демаркуса Нелсона смо били веома ослабљени, јер он је први плеј, али ми је драго да смо Цвеле, Вук и ја успели да надокнадимо његово одсуство.

Дејан Ђокић успешан је студент менаџмента у спорту, а за хобије каже да нема времена:

– Завршавам факултет, остао ми је још дипломски. Цео живот сам играо у ФМП-у. Са осам година сам кренуо у школу кошарке ФМП-а. Занимљиво је да сам на први тренинг отишао са Иваном Смиљанићем са којим сам кроз целу каријеру играо заједно. Немам неки посебан хоби, јер кошарка узима доста времена. Имам пса, лабрадора, који се зове Бак, па слободно време проводим у шетњи са њим – закључио је Ђокић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

zoko апр 12, 2013 at 17:56

Alo “poznavaoci“ kosarke Cvele je sjaja u odbrani malo vise brsla al decko juri za igracem i sjajno ga blokira,njemu je sut jako los doduse do pre 2 meca plasio se da sutira al polako proradice i Cvele u napadu

Reply
INĐIJA апр 12, 2013 at 18:21

A sut je slozices se bitan da bi pobedio? Ma nema frke, moze da proradi u posle F4 u Super i ABA ligi…

Reply
Zvezda апр 12, 2013 at 17:05

solidno je odigrao,nije bio nista posebno ali nije ni gresio

Reply
Branimir апр 12, 2013 at 17:02

За разлику од Цвелета, који је скоро достигао своје домете, порастао колико може и у сениопрској конкуренцији постао сасвим просјечан играч, овај Мали има простора за напредак.

Reply
realNo апр 12, 2013 at 16:36

sta se izvinjavas, decko veze nema

Reply
ilia апр 12, 2013 at 14:24

umesto sto se godinama forsira cvetkovic, mogli smo da probamo vise ovako zaista talentovanih klinaca pa bi bar jedan postao igrac…

Reply
INĐIJA апр 12, 2013 at 16:31

Ja ne znam, ali ovaj Cvetkovic je go k…. Da izvine on, ali imao je utakmica i utakmica da se dokaze i na sve i jednoj nam je pokazao da je suvi prosek. Nadam se da ce da me demantuje i to vec sledecu utakmicu ako bude igrao, u suprotnom….

Reply
Zvezda апр 12, 2013 at 17:06

Cvele tu nije lako,ja ipak mislim da je on ipak dobar,ali ne moze on da bude prvi plej,napadacki mora mnogo da popravi sut,ali u odbrani je vrlo dobar

Reply

Leave a Comment