Moja Crvena Zvezda
АнализеДомаћа такмичењаКошарка

МЦЗ скенер: Победа за самопоуздање

img_0125-copyКошаркаши Црвене звезде уз доста муке стигли су до 3. победе у Суперлиги. Овога пута, црвено-бели савладали су Раднички из Крагујевца минималним резултатом 82:81, а шта се дешавало јуче у „Пиониру“ опширно прочитајте ОВДЕ.

У „МЦЗ скенеру“ бавићемо се анализом игре изабраника Владе Вукоичића, којом већина навијача није задовољна у последње време. Треба напоменути да на овој утакмици својим саиграчима није могао да помогне повређени Демаркус Нелсон, а уместо њега у ростеру се нашао Дејан Ђокић, који је прекомандован из ФМП-а пред почетак Суперлиге.

Одбрана Црвене звезде на овој утакмици била је у потпуности прилагођена игри Радничког. Одлично су скениране све мане ривала, оно што не раде добро, а као што сам написао и у најави утакмице, Раднички је у великој кризи у шуту за три поена што се синоћ најбоље видело. Црвено-бели су „провоцирали“ тројке ривала, тако да су ови утакмицу завршили са више покушаја за три него за два?!

Некада се дешава да екипа има једноставно лоше шутерско вече, некада на очајне проценте утиче и добра одбрана ривала…У овој ситуацији, Црвена звезда је једноставно искористила оно што Раднички не ради добро у последње време, па су и ову утакмицу завршили са испод 30% за три поена, а шутирали су преко 30 пута.

Као што сте имали прилике да видите, било је доста преузимања у одбрани, центар је остајао на Ћапину коме је остављао простор да шутира, и који је утакмицу завршио са 1/10 за три. Подсећања ради, Ћапин је до ове утакмице шутирао тројке 4/15.

Можда је у неким ситуацијама требало боље заградити рекет, у неким четвртинама боље распоредити фаулове, зауставити транзицију ривала, али су то све ствари које могу врло лако да се исправе. Очигледно је било и да је наш тим почео са нешто јачим пресингом на половини ривала, то је још увек у фази „експериметисања“, али генерално се чини као добра идеја и нешто што би могло бити корисно у наставку сезоне.

Нападачка продукција није била на траженом нивоу. Иако је Звезда на крају дошла до добрих 82 поена за 40 минута, мислим да је потенцијал ове екипе доста већи што су и показали много пута ове сезоне. Нисмо видели много акција које се вежбају свакодневно на тренингу, углавном су играчи индивидуалним акцијама решавали нападе. То је, по мом мишљењу, оно на чему треба највише радити у наредном периоду и оно што видим као највећи проблем сада.

Појединачни учинак играча:

Дејан Ђокић: Новајлија у екипи снашао се солидно на овој утакмици. Мислим да је прерано критиковати га, није пружио много у нападу, мада ни „фортуна“ није била на његовој страни. Одранбене задатке је одрадио коректно, показао је много жеље и борбености и имао је прави приступ утакмици.

Александар Цветковић: После добрих партија у последње две утакмице, млади плејмејкер вечерас није показао много. Није направио много тога, промашио је неке отворене шутеве…

Елтон Браун: Као и велики део екипе у нападу није успео да направи ништа. Ни у одбрани није блистао, насео је на провокације Мијатовића које су га потпуно избациле из ритма. Има проблем са самопоуздањем, евидентно је да ово није онај Браун са почетка сезоне, а кривац је…

Бојан Суботић: У последње време је у лошој форми. Није направио ништа конкретно на синоћњем мечу, тако да не вреди коментарисати његову игру.

Игор Ракочевић: Мало осцилира у игри у последње време капитен Црвене звезде. Није био на свом нивоу, направио је неколико почетничких грешака, али је показао велику жељу и труд. На крају је асистирао Катићу за победу и одлучио исход утакмице. Искусан је играч, сматрам да је ово нешто пролазно и да ће већ на следећој утакмици потврдити класу.

Лука Митровић: Није улазио у игру.

Бранко Лазић: Као и увек, добио је задатке у дефанзиви које је солидно обављао до тренутка када је постало немогуће чувати Терика. Ушао је у прави ритам, почео је да погађа и када одиграте одличну одбрану. Лазић је могао можда мало више у нападу.

Марко Симоновић: Најбоља утакмица Марка Симоновића од почетка сезоне. Налази се у одличној форми од утакмице са Солноком, без икаквог разлога је алтернатива Скоту на позицији три и мислим да превише времена проводи на клупи. Треба искористи његову „врућу руку“ коју има у последње време, у стању је да одрадио велики посао за екипу.

Борис Савовић: Одлично је отворио утакмицу, одлично је пратио своје саиграче и купио промашаје. Савовић је играч који игра можда и најконстантније од почетка сезоне, од њега добијете увек оно што тражите и очекујете. Потврђује свој квалитет из дана у дан, показује да је спреман за највеће изазове.

Рашко Катић: На крају је добро испало. Врло лоше је отворио утакмицу, промашио је пар „чистих“ шутева, а у неким тренуцима је и претеривао. У другом полувремену је одиграо доста боље и рационалније, у дефанзиви је могао да одради мали бољи посао.

Вук Радивојевић: Налази се у феноменалној форми. Дефинитивно најкреативнији играч у Црвеној звезди подигао је форму у правом тренутку, а на овој утакмици је правио разлику и дајући велики допринос победи Црвене звезде. Шутерски је био врло инспирисан, тражио је бржу игру и терао своје саиграче „да трче“. Одлична партија заменика капитена.

Мајкл Скот: Привикао се на нову улогу коју има у Црвеној звезди. Скот више није први поентер екипе, није играч коме иде лопта у руке да завршава нападе, иако сви то од њега као Американца очекују. Влада Вукоичић га је трансформисао у играча који ће да ради све „прљаве послове“ на терену, да помаже у одбрани, затвара рупе и одличном кретњом без лопте у нападу долази до лаких поена.

Влада Вукоичић је могао боље да одради посао око ове утакмице. Чињеница је да има и позитивних ствари (које сам већ напоменуо), али је имао и грешака којих је вероватно и сам свестан. Тренер је први на удару када екипа не игра добро, па ће у том стилу „настрадати“ и Влада у коментарима навијача везаним за ову утакмицу и генерално игру Црвене звезде у последње време. Делује да је синоћ превише експериментисао, није осетио тренутак кад се утакмица ломи и да је мало грешио са изменама и ротацијом играча.

На крају, остаје нам да се надамо да је стручни штаб на челу са Вукоичићем свестан свега што се дешава и да ће кроз тренинге и предстојеће утакмице у Суперлиги, екипа достићи жељени ниво форме који би био довољан за пласман у Евролигу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

MC апр 13, 2013 at 14:05

Nelson : ocajan sut, dobra odbrana i nista vise (treba nam bolji plej)

Radivojevic : Odlican (klasican Role player)

Cvetkovic : 0 od igraca (sto pre ga otpisati)

Rakocevic : Izvanredan strelac, slaba odbrana, mnogo sebican (preveliku
slobodu ima, mora da igra racionalnije)

Lazic : Jedan od najkorisnijih igraca, odlicna odbrana, solidan sut, igrac koji treba svakoj ekipi

Simonovic : Dobar suter, moze da probije, klasicna 3ojka (polako ulazi u formu sledece sezone ce biti jedan od kljucnih igraca)

Skot : dobra odbrana, skok, veoma koristan igrac, kad udje u seriju ne moguce ga je cuvati (treba da ostane jos 1 sezonu)

Savovic : Dabldabl + 3ojke, po meni najbolji ove sezone

Subotic : veoma slab, igrac koji odigra 4 dobre i 24 lose utakmice (visak)

Mitrovic : trenutno ne pomaze ekipi, mora jos dosta da napreduje (FMP)

Katic : borac, jak igrac, solidna odbrana, los sut, slaba koncentracija, mnogo siluje u napadu, sve u svemu koristio nam je dosta ove sezone (treba da ostane)

Braun : sezonu poceo odlicno, sad slabije igra, jak, iskusan, ali odbrana
ocajna, ne pravi znatnu razliku (treba nam bolji stranac)

Samardziski : 0 od igraca, promasaj milenijuma

Reply
Gašpar апр 12, 2013 at 22:01

Realno smo puno bolji od radničkog i mislim da u laktašima nećemo imati problema-znači EVROLIGA, šta dalje, totalna rekonstrukcija tima, okosnica Rakočević Nelson, Savović i Katić, Simonović je ušao u formu i mislim da će biti super igrač, Braun definitivno nema šta tražiti u timu, Skot tu i tamo, Radivojević nije loš, ostali ADIO IZ ZVEZDE ili će mo proći kao olimpija cibona cedevita prošle sezone…a to nam nije cilj..

Reply
Srdjan апр 12, 2013 at 16:36

Moje vidjenje zadnjih 5-6 utakmice je sledece. Ekipa je u velikom grcu, i pomalo odsutna na utakmicama! Cini mi se da oni cekaju Laktase i taj F4 koji im je veliki teret na ledjima. Njima je jasno da ako ne dobiju Radnicki sezona moze da bude izgubljena! Osiguramo li Evroligu a nadam se da ocemo, jer smo KVALITETNIJI i RAZNOVRSNIJI tim od Radnickog mislim da krecemo sa mnogo boljim partijama i da ce ekipa biti rasterecena jer osiguravanjem Evrolige ostvarice glavni cilj!

Reply
Branimir апр 12, 2013 at 18:03

Ми са Радничким можемо да играмо како хоћемо. Они тешко да могу боље. Љето треба искористити за играчку консолидацију тима. Звезда не смије бити епизодиста. Од играча нису спорни једино: Нелсон, Ракочевић, Савовић и Катић. Простора себи праве Радивојевић и Симоновић. Остали су оставили простора за нова имена. Странци морају бити врхунски, као што су: Нелсон, Терико Вајт, Строубери, или су били: Робертс, Тејлор, Марш, Кук, … Треба вратити Недовића (што да се смрзава у влажном Балтику), Јоровића, Драгичевића, као и друге играче сличног квалитета. Звезда је многима постала интересантна. Неке не можеш пушком отјерати, већ им импонује да тренирају и буду око тима, а неки се желе ту и пензионисати. Право је вријеме да се поставе чврсти темељи за будућа времена која долазе у којим ће, надам се, Звезда бити препознатљива спортска и друштвена институција и магнет за сваког спортисту у којем се може постићи и клупска и лична афирмација.

Reply
Denkee апр 12, 2013 at 16:07

predlog za admine : da izvadi statistiku za svakog igraca FMP-a ,da napisete koje je godiste i tako nesto tome slicno 🙂

Reply
Luka апр 12, 2013 at 18:58

Na kraju sezone će biti analiza svakog igrača, iz KK CZV, FMP-a…

Reply
Denkee апр 12, 2013 at 15:49

Djukanovic,Ristic,Rebic treba da se prikljuce prvom timu na leto da odigraju prijateljske utakmice,da odrade jos godinu dana u FMP-u i tek onda da se ubace u vatru polako kao Mitrovic i Cvetkovic.Kicma naseg tima bi za 3 godine trebali da budu Cvetkovic,Ristic,Djukanovic,Mitrovic,Rebic.Delije ne brinite za buducnost

Reply
Branimir апр 12, 2013 at 17:45

А до тада …? Ја мислим да Цветковић идуће сезоне неће играти у Звезди. Играћемо Еуролигу, а то ће знатно подићи критеријуме, које неће издржати ни: Суботић, Браун, Митровић, Миловановић, Смиљанић, Ђокић, а можда ни Скот ни Лазић, којег држи само лиценца човјека за специјалне задатке.

Reply
Milan апр 12, 2013 at 15:28

Par stvari bih zeleo napisati 1. Mali rebic je igracina i za Cvetkovica i Djokica pa ovi nemaju ni sut niti znaju ni bacanja sutirati dakle ciste su 0 sto se ne moze reci za Rebica i smatram da je bolje da su njega licencirali 2 . Subotic i Braun katastrofe prave posebno Braun koji u odbrani ne postoji setaju se pored njega ko pored mrtvaka i ovde mislim da je bolje da igraju Mitrovic umesto Subotica i Dusan Ristic umesto Brauna .

Reply
Petak 13-ti апр 12, 2013 at 14:58

Ovakvom igrom i pristupom pojedinih igrača prema ZVEZDINIM GRBOM,nema od titule ništa.Možete mi lupati minuse koliko hoćete,ali to je istinita činjenica.

Reply

Leave a Comment