Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Дауда: „Спреман сам да играм. Сви крећемо од нуле“

DaudaПоследње појачање у зимском прелазном року Абиола Дауда по његовим речима спреман је 100% за изазове у наставку првенства и очекује да то покаже и на терену када му се пружи шанса. Нестрпљиво чека прилику да заигра од старта меча и докаже свима зашто је доведен, те нема више разлога за чекање

„Спреман сам да играм. Што више чекам, више времена пролази и то не може да се врати… Мислим да су ми у овој фази потребније утакмице од тренинга, како бих достигао форму коју желим. Није остало још много до краја сезоне, спреман сам да играм одмах“, каже Дауда за Мондо.

Паузу због репрезентативних обавеза није искористио за одмор, већ да још више ради на себи и докаже се новом тренеру

„Тренинзи су били другачији, на окупу је била мала група играча, па је некако све било интензивније и ефектније. На неки начин, то је и добро. Радио сам напорно да бих био спреман за утакмице, то је оно што ми недостаје у овом тренутку“.

Дауда ипак осећа да има једнак статус као и остали нападачи, па ће тако имати прилику да својим играма и залагањем сам себи донесе минутажу коју заслужи.

„Када је дошао, тренер нам је рекао да сви имају једнаке позиције и да крећемо од нуле. Додао је да ће онај ко буде био најбољи на тренингу заслужити да игра и то нам је свима јасно. Када неко тако каже, то је онда мотив за сваког играча, па и за мене, да ради напорно и да заслужи да игра. Надам се да сам заслужио да играм“.

Dauda 2Ипак он себе види искључиво у самом шпицу, а не као бочног нападача. Тада је како каже ближе голу и ради оно што најбоље зна.

„Играо сам и раније на крилу, али то није позиција на којој се осећам пријатно. Могу да играм, није проблем, али искрено више волим да сам у средини, да сам ближе голу. Ту могу да добијем лопту, да уђем у шансу и урадим оно што најбоље знам. Надам се да ћу то и радити“

Иако из Африке, Абиола нема проблем са зимом и снегом после пет година играња у Шведској. То за њега није изговор

„Сваки играч воли кад је сунчано и кад је терен добар, али и ако није, за мене то не представља проблем. Дуго сам био у Шведској, тамо су снег и хладноћа нормална ствар и могу да кажем да сам се навикао и на добре и на лоше терене. Никада нисам дозвољавао да ми снег или нешто друго буде изговор за лошу игру, какав год да буде терен ја сам спреман.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Delija_ZH мар 29, 2013 at 11:16

Dauda do 60. minuta pa Ozegovic ….

Reply
PEĐA J7 мар 29, 2013 at 01:52

More treba uigravati tandem Asamoa – Dauda.
Kad bi se razleteli po terenu nema odbrane koja bi ih uhvatila!

Reply
uvek tu i u dobru i u zlu... мар 28, 2013 at 20:00

on je makar sto posto nas i nijedan menadzer ne dobija nista nego klub ako ga prodamo,tako da sam za to da igra on nego ovi sto po 40 posto dobija menadzer i jos bog zna koliko klub iz kojeg je dosao a vec je placen 2oo.300 hiljada

Reply
Majstor мар 28, 2013 at 18:35

Ti si se druze malo preracuno mi krecemo od -11

Reply
Shole мар 28, 2013 at 16:38

Samo ti naporno treniraj,nasteluj nisanske sprave, posle gola trk ka severu i nista se ne sekiraj!!!

Reply
Zvezdaš мар 28, 2013 at 16:23

Mudrinski nije u formi definitvino, mislim da bi Dauda mogao da počne u subotu, nekako mi se čini da može da eksplodira.

Reply

Leave a Comment