Moja Crvena Zvezda
РепрезентацијаФудбал

Учинак Звездаша у репрезентативним акцијама

foto: FK Crvena zvezda
foto: FK Crvena zvezda

Изабраници Рикарда Са Пинта, њих 11, имали су запажене учинке у националним селекцијама за које су наступали.

За сениорску репрезентацију Србије свој други наступ забележио је Лука Миливојевић у победи против Шкотске од 2:0 у Новом Саду. Утисак је да је свој посао одрадио више него коректно, а на терену је провео свих 90 минута. Сусрет са Хрватском на Максимиру преседео је на клупи.

Његови саиграчи Филип Касалица и Милан Јовановић резултатски су боље прошли, јер су се „Соколови“ из Молдавије вратили са сва три бода, док су на стадиону „Под Горицом“ ремизирали против изразитог фаворита селекције Енглеске и на тај начин наметнули се као најозбиљнији кандидат за одлазак на Светско првенство у Бразилу. Нажалост, на сусрету са Молдавцима повредио се Звездин нападач због чега је замењен у 45. минуту. Његов повратак у Београд планира се данас у поподневним часовима, када ће се после снимка и детаљних прегледа утврдити степен повреде. За разлику од Касалице, оба меча селекције Црне Горе са клупе посматрао је Милан Јовановић.

Најдаље из Београда отишао је Луис Гаридо, који је са својим Хондурасом у оквиру квалификација за одлазак на Мондијал забележио два ремија, против Мексика 2:2, и против Панаме у гостима без голова. Хондурашанин из редова Црвене звезде на оба сусрета на терену је провео по 90 минута.

Селектор младе репрезентације Србије Радован Ћурчић указао је прилику четворици првотимаца Звезде да одиграју пријатељске дуеле против Холандије и Бугарске. Ова два меча у лепом сећању остаће Александру Пантићу који је постигао гол против Холанђана, а истовремено је понео и капитенску траку. Нажалост погодак поузданог дефанзивца није био довољан „орлићима“ да изборе реми, јер су „Лале“ славиле голом у зауставном времену. Међутим, три дана касније, цех су платили Бугари, који су положили оружје пред вршњацима из Србије који су их савладали у Ловечу са 2:0. Поред Пантића, играли су на оба меча и Срђан Мијаиловић, Урош Спајић и Лука Милуновић.

И најпосле селекција Србије, односно играчи до 19 година одмерили су снаге два пута у размаку од три дана са одговарајућом селекцијом Белгије. У првом мечу у Мерхуту било је 3:1 за домаћине, да би други сусрет, одигран 25. марта завршен без победника, односно голова. Једини погодак на оба меча за Србију постигао је фудбалер црвено-белих, Вукан Савићевић. Поред њега играли су и Огњен Ожеговић и Стефан Михајловић.

Повратак свих играча изузев Гарида очекује се данас, док ће Хондурашанин у главни град Србије стићи сутра. Тако ће тренер Рикардо Са Пинто имати пре свог дебија на клупи црвено-белих и утакмице против Радничког из Крагујевца у суботу, на располагању све фудбалере два дана.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

zoki мар 27, 2013 at 14:04

jel jovanovic bio suv ako jeste hvala bogu igrace i za Cz 😛

Reply
M.V.P мар 27, 2013 at 13:40

Garido je zver od igraca, ne znam zasto je kod Jankovica bio na klupi…

Reply
šimin мар 27, 2013 at 13:29

Milivojević je bio sasvim solidan, za malo koga u reprezentaciji bi se moglo reći da je bio bolji od njega. Pitanje je što takve igre ne pruža i u Zvezdi, u kojoj je od početka prolećnog dela sezone jedan od najgorih.

Reply

Leave a Comment