Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Сјајна Звезда поново срушила Војводину

Filip Vujic
Filip Vujic

Наши одбојкаши, управо су одиграли другу полуфиналну утакмицу са Војводином, и поново победили, истим резултатом 3:1 (25:23, 20:25, 25:17, 25:19).

Пред око 200 гледалаца, и после 106 минута игре, поновио се претходни меч.

Први сет, креће скоро па исто као у претходном мечу. Резултат је изједначен, све до првог техничког тајм-аута у првом сету, на који Звезда одлази са 8-7, после кога, до новог тајм-аута, који тражи екипа Војводине, повећава предност на три поена (11-8). Видела се борба и жеља, и код једних и код других, али се Звезда боље сналазила, и уз пожртвованост Стоиловића и Вујића, на други технички тајм-аут, отишла је са 16-11. Иако је изгледало као да ће црвено-бели овај сет рутински привести крају, дошло је до изједначења 18-18! Душко Николић, тада је затражио тајм-аут, након кога се Звезда вратила у игру, створила минималну предност, која је екипу растеретила, и, иако напето, довела до освајања првог сета – 25:23.

Други сет је почео на такав начин, да је дефинитивно установљено да је правило да сваки сет који одиграју ова два тима, са собом носи неизвесност. Ћелић је одличним смечом довео наш тим до предности (5-4), али на кратко. Екипе се смењују у вођству, и на први технички тајм-аут у другом сету, Војводина одлази са два поена предности – 6-8. Након тога, Војводина одржава разлику, коју Звезда повремено смањује. Иако је жеља била присутна на обе стране, и иако је Војводина водила, Звезда је опет показала зашто је прва, када се поново „пробудила“, и опет довела до изједначења – 13-13. То ипак није поколебало Новосађане, који су себи опет обезбедили предност, која је резултирала тиме, да други сет, ипак оде Војводини – 20:25.

Трећи сет, по правилу, почиње бодовним јурењем екипа. На први технички тајм-аут у трећем сету, Звезда одлази са 8:6. С обзиром на то да у оваквим мечевима, свака грешка скупо кошта, Звезда почиње све боље да игра. На други технички тајм-аут Звезда одлази са, сада већ три поена предности (16-13). Иако су Војвођани покушавали да се приближе Звезди, на сервис капитена Митића Звезда је побегла Војводини (21-15), и тада се већ могло претпоставити коме ће припасти трећи сет. Новосађани су покушали да ову претпоставку промене, али безуспешно, јер је Звезда рутински сет привела крају – 25:17.

OK Crvena zvezda
OK Crvena zvezda

У четвртом сету, након грешке противника, први поен припада нашим момцима, након кога опет долази до изједначења, а затим и предности Војводине. Сјајним блоком, наши момци након 5-5, прелазе у вођство, које на Јаковљевићев сервис, и повећавају, па на први технички тајм-аут у овом сету, одлазе са 8-5. Звезда све боље игра, док Новосађани полако „падају“. У другој половини овог сета, при резултату од 18:11, било је јасно да ће ово бити последњи сет на овом мечу. Звезда је и овај сет решила у своју корист. Иако су Новосађани покушали да, ако ништа, барем смање разлику, Милутиновић се сјајним блоком побринуо да до тога не дође. Звезда је поново показала ко је шампион, и меч лагано привела крају – 25:19.

Најефикаснији у нашем тиму, данас је убедљиво био Петковић, са 26 поена, а следе га Јаковљевић са 18, Стоиловић са 7, Ћелић и Милутиновић са по 6, и Митић са 2 поена. Играли су још и Вујић и Перић. Нису играли Буцуљевић, Копривица, Околић, Гмитровић.

Још једна занимљива утакмица, са неизвесним сетовима, и неизвесним резултатом, сјајном борбом, жељом и трудом на обе стране. Великом пожртвованошћу свих наших играча, Звезда је дошла до још једне победе у полуфиналу. Сада су црвено-бели на корак од финала, за које им треба три победе над екипом Војводине, а већ имају две. Следећа утакмица, игра се 28. марта, у Новом Саду.

БРАВО ЗВЕЗДО!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

redi kruger мар 27, 2013 at 01:33

bravo Zvezdo. titula je sve blize. kako stvari sada stoje u finalu cemo igrati sa timom koji se borio za opstanak?! samo se pitam na koji nacin su oni dogurali dovde.. zasto se npr u rukometu ne igra plej of 1-8, 2-7 ..svugde je prva 4… a u odbojci.. Samo vas gledamo, pazite da ne krene neko potkupljivanje. ocekujem 3 x 3-o za Zvezdu. nista drugo. kvalitet je uz nas. a mafija uz njih.

Reply
Zvezda мар 26, 2013 at 15:20

vi ste nas ponos momci samo napred !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😈

Reply
kkk мар 26, 2013 at 11:35

najkvalitetniju sekciju sportskog društva i višegodišnje šampione prati po utakmici 200 ljudi. braćo delije beogradske sram vas bilo!

Reply
Zvezda Velikan мар 25, 2013 at 22:34

Bravo majstori! Pod hitno traziti mogucnost da kao domacini igramo van BGD. Nasi navijaci samo prate propali FK. SRAMOTA!
iSTO I ZA ZENSKI OK. Moze li Vosa prebrojati koliko je poraza prerpljela od CZV? 🙂

Reply
delije bela crkva мар 25, 2013 at 21:39

bravo momci svaka cast,jedina sekcija koja je godinama konstanta,velika bruka za nas navijace da ove momke ne bodrimo…..

Reply

Leave a Comment