Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Ватерполисти као први у плеј-оф! Звезда јача од судија и Радничког!

Vaterpolisti-Zvezde1Ремијем у Крагујевцу Црвена звезда је обезбедила прво место пред плеј-оф! Дуго очекивани дерби у Крагујевцу је имао два светла-црвено-бело и мрачно! Поново су нечији интереси пливали уместо интереса српског ватерпола.

На самом почетку  утакмице судијски двојац је јасно ставио до знања свој критеријум. Искључење Марка Аврамовића у првом нападу је био сигнал! Црвена звезда је повела голом Виктора Рашовића на асистенцију Вапенског, а судије су одговориле искључењима Душка Пијетловића и Николе Рађена у наредном нападу. Раднички није искористио предност од два играча више, а већ у наредном нападу Пијетловић је зарадио другу личну грешку. Одлична одбрана нашег тима и ролетна коју је спустио својим одбранама Денис Шефик су омогућили нашем тиму да сачува предност, а двојац у белом да је могао да уђе у базен и погоди уместо домаћина, вероватно би и то покушао. После искључења Удовичића, Вапенски је повисио на 2-0, а онда судије облаче црвену капицу. Искључен је Ранђеловић, Филиповић смањује на 2-1, а Петар Ивошевић је искључен с правом замене због наводног приговора. Затим је Никола Рађен зарадио другу личну грешку, поклоњен је петерац Радничком, а Филиповић је некако изједначио на 2-2 за крај првог периода у којем је Црвена звезда имала чак 7 искључења!

На старту друге четвртине Прлаиновић и Пијетловић су били тандем за ново вођство нашег тима. У тим моментима прво је одличну одбрану одиграо Никола Рађен и освојио лопту, а затим је и у нападу постигао феноменалан гол за 4-2. То је био знак за помоћ пријатеља. После дуела Ешкерта и Злоковића досуђен је нови петерац и трећи погодак Филиповића. До краја четвртине Удовичић је погодио за 4-4, а Шефик је поново спустио ролетну судијама и Радничком.

У уводу трећег периода Вапенски је искушао Радића који је одличном парадом спасио гол, а онда Гак доноси прву предност својој екипи. На све начине је покушано да се онемогући тријумф боље екипе, па је тако до краја утакмице искључен и Андрија Прлаиновић. Звезда се није предавала, па су уследиле две сјајне прилике за наш тим. Прво је Страхиња Рашовић сјајно испливао контру, али је погодио Радића у главу, да би затим шут Вапенског зауставила пречка. Предност Радничког је увећао Ћирић сјајним голом, али је Пијетловић смањио на 6-5. Убрзо је Гак поново погодио, па се разлика вратила на +2 за Раднички. У следећој ситуацији је изгледало да је још један напад отишао у неповрат, као и шанса да се стигне предност Крагујевчана, али је у последњим секундама одиграна цепелин акција за Страхињу Рашовића, који је ухватио Филиповића и Радића на спавању и тиме дао наду да ће правда победити.

После сјајне акције Ранђеловића и Вапенског, Аврамовић погађа за 7-7. Шефик је сјајно бранио током целог меча, водио свој тим против ривала. Грубља игра домаћих је коначно санкционисана искључењем Бурића, а Ранђеловић и Вапенски ломе одбрану Радничког, чијим голом Звезда поново долази до предности (8-7). Наравно, Вапенски је одмах искључен, а искуство Ћирића у оваквим утакмицама је непроцењиво, па његовим голом Раднички стиже до изједначења. У наставку Звезда остаје без још једног играча до краја утакмице, пошто су судије искључиле и Марка Аврамовића после Прлаиновића и Ивошевића, а очигледан фаул за искључење Бурића над Пијетловићем наравно да нису виделе. Међутим, Звезда је имала маестралног Шефика на голу, који је летео попут Спајдермена и својим одбранама није допуштао судијама и Радничком да поведу у пресудним моментима. Капитен Прлаиновић је тешко проживљавао узбудљив финиш и дешавања у базену, али црвено-бели хероји под патронатом доктора Дејана Савића, га нису изневерили и херојски су издржали све нападе Радничког и њихових помоћника у белом. Звезда је имала шансу и да победи, али је Пијетловић промашио, да би у последњем нападу Виктор Рашовић освојио лопту на 5 секунди до краја, чиме је постало јасно да Звезда иде као прва у плеј-оф.

Црвено-бели хероји су били јачи и поред искључења Ивошевића, Прлаиновића и Аврамовића, поред две личне грешке Рађена, Пијетловића и Ранђеловића!

Црвено-бели хероји су били јачи од срамотног судијског тандема и од веома јаког Радничког у базену!

Хвала Дејане Савићу, хвала вам шампиони! Још једном сте нас учинили поносним, а неке друге тужним. Надамо се дербију у финалу плеј-офа, да ватерполо свет ужива.

У последњем колу Црвена звезда дочекује Бањицу, а ривал у полуфиналу плеј-офа противник је Војводина.

Браво Звездо!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

18 comments

djole мар 26, 2013 at 12:44

❗ E, sada vam je valjda jasno da SVAKOGA možete da dobijete!! Nemojte ispuštati šansu! U Dubrovniku su nam dva Crnogorca utrpala 8 golova , samo zato što nismo bili SPREMNI da pobedimo Jug. Sada valjda jesmo!!!
Samo napred momci! Nemože vam niko ništa ako mu to sami ne dozvolite!!
Bravo!

Reply
czv мар 25, 2013 at 12:15

zna li ko kada je zrijbe za cetvrtfinale ls

Reply
Djole- Jagodina мар 25, 2013 at 10:44

Spasi Srbiju i ubi se Dinkicu Mladjaneeeee!!!!Lopovi,kriminalci a tako se radi u svim sportovima.Provociraju Vučica namerno a i on nesto pritajio!!!!ZVEZDA OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reply
milos мар 24, 2013 at 23:09

Svaka cast vaterpolistima i rukometasima Crvene zvezdee, ne primaju platu mesecima a ginu za svetinju, a ne kao neki manekeni ! BRAVO CIGANI !

Reply
propain мар 24, 2013 at 22:40

E da Putnikovicu smrade mali ma.u ti j…m raspalu ti ces da izbacujes Prlaina u usta te skrbava j…m!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bice evo idu Cigani ludaci!!!!!!!!!!!!!

Reply
propain мар 24, 2013 at 22:31

Pa nema sanse na silu marvo malogradjanska!!!!Pa ja ovakvo sudjenje u zivotu nisam video,ovo je za sest meseci u Skeli bez problema!!!
Na kraju bre proradi onaj nas Ciganski inat i NEDAM BRE na svetinju stoko seljacka!
E tako se bori za grb casni,mnogi od nih da nauce a ne jao,kuku,gladni smo,frka nam,pritisak,promena klime,grizu komarci!!!!
Daj bre Dzajo pare za ove momke a ne raspale manekene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bolest kojoj nema leka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
falkone мар 24, 2013 at 22:14

Kakav je taj Radnicki vestak i koliko je tu bilo protekcije oko tog kluba, pa to je neverovatno.Meni je drago da Buric,Zlokovic,Radic,Filipovic,Udovicic,Gak,Ciric i svi drugi igraju u nasoj ligi ali…
Prvo je klub administrativno prebacen u visi rang.
U nasoj ligi mogu da igraju dva stranca, a oni su sredili papire Radicu za dve nedelje pa je on „domaci“ igrac.
Doveden je bivsi selektor Udovicic za dosta novca.
Naravno Dinkic i Stevanovic imaju udela u svemu.Ne moze se bez mesanja politike u sport.

Kao sto rekoh, drago mi je da su ovi svi igraci u nasoj ligi ali neka stvari idu prirodnim tokom.Izboriti plasman u visi rang u bazenu, i neka igra stranaca koliko moze bez sredjivanja papira za cas.

I da napravim paralelu sa brukom u Kupu Radivoja Koraca gde su ljudi rodjeni u Srbiji tretirani kao stranci i tako im oduzeto pravo da se takmice.Nije bitno sto je opet Radnicki ali nije bilo posteno.
Sa drugestrane Radic je domaci igrac.Brukamo se u svim sferama.

Reply
Andrej мар 24, 2013 at 21:08

Prema nezvanicnim informacijama sudije su se na utakmicu dovezle novim vozilima marke FIAT…
BRAVO ZVEZDO!!!

Reply
Zvezda Velikan мар 24, 2013 at 20:51

Bravo velemajstori vaterpola! Steta sto nismo dali vec vidjen gol u zadnjem napadu da ih jos jednom razbijemo, ali ispunili smo cilj, i dokazali u 2 meca, da smo jaci od Radnickog, odnosno medju prve 2 ekipe smo u Evropi i svetu.
Sutra je zreb za cetvrfinale LS, nikoga se ne plasimo, ko god da nam padne izbacit cemo ga.

Reply
raca мар 24, 2013 at 20:43

Bravo Sefik, bravo majstore! Svaka ti cast! Bravo Zvezdo!

Reply
ЦЗХН мар 24, 2013 at 20:04

Браво за све…замислите само суђење у финалу!!!Вапенски је имао страшну фору када су могли добити меч.Краљ.

Reply
nn мар 24, 2013 at 19:58

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Reply
Markoni мар 24, 2013 at 19:55

Ne pomazu Dinkic i sudije! Ovo je bila velika kradja ali ima Boga! Bravo Zvezdo!

Reply
dexy122 мар 24, 2013 at 19:52

Tacno tako. Cinjenica je da se Radnicki trenutno najvise gura u Srbiji i ponasaju se kao najveci seljaci. Veciti derbi je mnogo bolji i sto se tice igre, i navijanja, i cele manifestacije, nego ovo ovde sto smo danas gledali.

Reply
Delije_Kg мар 24, 2013 at 19:52

Prlainovic je iskljucen jos u prvoj cetvrtini a ne kao sto si ti napisao u trecoj, pozdrav.
KGCZ !

Reply
Veteran мар 24, 2013 at 20:05

Tačno tako, Prlain je isključen još u prvoj četvrtini

Reply
Nikola мар 24, 2013 at 20:50

Isključen je u drugoj.

Reply
marko bl мар 24, 2013 at 19:51

hocemo titulu a sto ne i evro finale pa sta nam bog da..samo napred..zvezda ooooooo

Reply

Leave a Comment