Moja Crvena Zvezda
БлоговиСвета

I ‘ajmo sada…crveno-beli

Još jedna pobeda…..I, zastanimo malo tu. Neka vas misli odnesu na kraj utakmice protiv Vojvodine, na kraju prvog dela šampionata. Mnogo ljudi je izašlo nezadovoljno, ne toliko igrom, koliko rezultatom. Istina je i da su tada, mnogi odustali od titule i u ovoj sezoni. Sve u svemu, nije ličilo da će da bude proleća za nas, a kamoli da će to proleće da dobije i svoje ime. Kako to obično biva u životu, kad pomislite da je gotovo, da nema nade, stignete kući, i pročitate vest, da se “šuška“ da će novi trener biti Robert Prosinečki…Ostatak priče znate. Prošao je Robi kod svih nas, dosta testova. Prvo je bila neverica, pa sumnjičavo odmahivanje glavom. Zatim smo pratili zimske pripreme, aktivno, kao nikada pre…. Ostatak priče takođe znate.

Danas, dan posle tesne pobede nad ekipom Metalca, i poraza kluba iz Humske ulice, SLAVIMO TITULU!!?? Jedno je istina, činjenica, nikad ne znate šta nosi noć, a šta dan. Sreća se okrenula na našu stranu, ali nije samo sreća, malo je i Robi, Ziroje i svi ostali koji sebe svakodnevno daju za rezultat našeg kluba. Ono što znamo je da naš klub očekuje veoma težak raspored do kraja prvenstva, i kao šlag na celu ovu priču, koje smo svi deo, idemo u Novi Sad, u poslednjem kolu. Izlišno je i pominjati utakmice protiv Rada, Partizana, Spartaka. Sve su to ekipe iz gornjeg dela tabele, ozbiljni protivnici, kojih se ne treba plašiti, ali ih, kao i sve pre njih, treba poštovati.

Delije u Kragujevcu

Istina je, da ništa nije kao što je bilo, i to sam više puta napisao. Nekada smo gubili na malim utakmicama, nismo znali šta ćemo sa loptom, i da ne ponavljam, sve što sam već napisao. Nekada smo protiv protivničkih bunkera imali dva, tri šuta po utakmici, pa ako prođe, prođe. Samo juče smo napravili 19 kornera, i ni sam ne znam koliko ozbiljnih šuteva ka golu. Dakle, stvari se menjaju na bolje, pa pozivam i vas, da pomognete u tim korenitim promenama. Ne slavite ništa, dok ne bude 100% sigurno, a sada, apsolutno ništa nije sigurno. Dobro, možda je sigurno da Zvezda igra totalno drugačije od drugih. Sigurno je i da Robert Prosinečki tačno zna šta radi i zna zašto pravi svaki potez koji napravi. Da nam se ne bi obilo o glavu, ono naše, URA, MI SMO ŠAMPIONI (osam kola pre kraja prvenstva), želim da vas po ko zna koji put pozovem da SVI, dođete na Marakanu, na prvu sledeću utakmicu, i podržite naše igrače. Pomozimo im da naprave još jedan korak u svom odrastanju. Rastimo sa njima. Kao klub, kao ljudi. Kada budemo sazreli, kao Zvezdaši, kada prođu godine, kad bacite pogled preko ramena, kada povedete svog sina, sestrića, unuka na stadion, vi mu kažite da je 2011. godina, bila prelomna u novijoj istoriji kluba. Jednako kao i 2009. kada je Mobilizacija i započela. Kažite i da je na tim stolicama, na koje svake subote dolazi u proseku 45000 ljudi, nekada dolazilo prvo 300-400, pa malo kasnije 3500-4000 optimista, koji su u teškim trenucima bili uz svoju LJUBAV. Pomenite i onu napetost iz jučerašnje utakmice, i kažite kako smo najbolji navijači na svetu, i kako da nije nas, da nosimo njih na terenu, mnoge bitke bi bile izgubljene, kao i titule. Kažite, viknite svi….Mi smo cigani, najjači smo najjači!

Noge čvrsto na zemlju, ništa nije gotovo, i napred, u napad, za budućnost, za nas u crveno-belom! Svi na Marakanu! Zveeeezdaaaa!

Повезане вести

20 comments

Leave a Comment