Moja Crvena Zvezda
АнализеКошаркаРегионална лига

МЦЗ скенер: Последњи воз се „заглавио“ у Широком Бријегу

normal_bihspo130311mik_bilinovac-simonovicШироки – Црвена звезда Телеком 78:74 (24:13, 24:21, 16:17, 14:23)

Широки: Шутало 21, Бабић, Рамљак 8, Билиновац 6, Бошњак, Новак, Шакић 17, Фримен 7, Бараћ 5, Враговић, Рикић 2, Џонс 12.

Црвена звезда Телеком: Цветковић, Суботић, Ракочевић 15, Митровић 2, Лазић 7, Симоновић 1, Савовић 14, Катић 8, Самарџиски 2, Радивојевић 7, Нелсон 7, Скот 11.

Црвено-бели су после 7. пораза у 24 одигране утакмице, остали на само теоретским шансама за прво место после регуларног дела АБА лиге.

Црвена звезда потпуно је надиграна у понедељак увече у дворани „Пецара“ од стране домаћег Широког, који је овом победом значајно повећао шансе за опстанак у АБА лиги.

Од старта узаткмице, играчи домаћег тима показали су много више жеље, енергије и воље за победом. Црвено-бели тим деловао је као да је управо изашао из аутобуса, а не као да су два дана раније стигли у Широки Бријег. Велики део екипа као да уопште није играо на овој утакмици, деловали су потпуно бескорисно по екипу.

Широки је очигледно ушао много припремљенији у меч, одличан скаутинг одрадио је стручни штаб Дамира Вујановић и потпуно зауставио најбољи напад на Јадрану. Сваки кошаркаш Широког знао је своју улогу у одбрани и нападу, свако је радио оно што најбоље зна и то је једна од кључних ставки за победу.

normal_bihspo130311mik_jones-nelsonПроценат шута за три поена играча Широког био је солидан (32%), чак су и превише отворених тројки промашили што довољно говори о игри у одбрани црвено-белих.

Спољни играчи Широког врло лако су пробијали прву линију одбране стварајући велики простор за добру позицију и завршетак напада. Доста преузимања и непотребних фаулова направили су играчи Звезде, олакшавајући посао домаћем тиму.

Што се тиче игре Црвене звезде, можемо је оценити испод просека па и за стандарде АБА лиги. Осим у последњој деоници, црвено-бели су осталих скоро 35 минута одрадили катастрофално. У утакмици која је можда била једна од 3 у којој се морало победити и у којој је улог Евролига, није се смело ући без имало жеље, мотивације и воље за победом.

Поставка у одбрани је била лоша, комуникација на изузетно ниском нивоу, преузимања јако лоше, а онда на све то зонска поставка која се по ко зна који пут ове сезоне показала као очајно решење. Јако слабо трчање и поставка приликом зоне допринели су да Широки у „мору“ отворених шутева реализује сваки трећи у просеку, а на све то у првом полувремену су се надовезали и офанзивни скокови домаћег тима који су давали прилику да се поправи све што није добро урађено у претходном нападу.

normal_bihspo130311mik_katic-freemanНападачке продукције као да није било. Демаркус Нелсон је по први пут ове сезоне тотално подбацио у том сегменту, напад је деловао ужасно, а поене су измишљали играчи својим индивидуалним акцијама углавном. То је свакако недовољно да би се остало у игри у једној оваквој утакмици.

Кошаркаши Црвене звезде број отворених шутева су сами себи свели на минимум, деловали су потпуно деконцетрисано, а гледано са стране делује као да нису били уопште припремљени за дуел и као да нису знали шта их чека. Ко је ту крив, најбоље нека реше између себе.

Влада Вукоичић није на најбољи начин припремио екипу за ово тешко гостовање, са правом можемо рећи да је изгубио двобој са стручним штабом Широког Бријега. Доста је ротирао и покушавао, чак је на спољним линијама у другом полувремену једно време покушао са тројком, Лазић-Радивојевић-Нелсон, али се та одлука показала као погрешна. Форсирање зоне такође је допринело да Широки одржава своју разлику, лагано решавајући нападе у тим тренуцима утакмице.

Појединачни учинак играча:

Цветковић: Најлошија сезона у каријери, вечерас је само потврдио да се налази у јако лошој форми и да је напредак невидљив у последње време.

Суботић: Ништа значајно није направио, провео је само 6 минута на терену одлуком тренера.

normal_bihspo130311mik_sutalo-rakoceviРакочевић: И поред 15 убачених поена ово је била једна од најлошијих утакмица капитена Црвене звезде од повратка у клуб. Машио је своје омиљене шутеве, у одбрани није пружио онолико колико треба, а као позитивину ставку могу издвојити 5 асистенција. И поред тога што није имао свој дан, моје лично мишљење је да је он морао бити на паркету када се ломила утакмица у последњој деоници, јер је кроз каријеру сигурно научио да се утакмица игра 40 минута и никад није касно за поправку.

Митровић: Ни он се није прославио. У одбрани је деловао потпуно инфериорно у односу на своје противнике, у нападу је промашио једну чисто закуцавање, а имао је и један леп ролинг који је завршио левим полухорогом.

Лазић: Нешто више жеље показао је од већине играча из своје екипе, али је и он могао боље. Промашио је једно чисто закуцавање, које би нашем тиму у тим тренуцим значило спуштање разлике на једноцифрену. У одбрани је одрадио коректан посао.

Симоновић: Није ми баш најјасније зашто Марко Симоновић није добио више минута на овој утакмици. Налази се у доста доброј форми, мислим да је могао да допринесе бољој игри Звезде.

Савовић: Једини играч са ове утакмице за кога можемо рећи да је одиграо добро. Бирао је врло рационална решења у нападу (осим пред крај када је морао да шутира), нападао леђима физички инфериорније играче и све то доста добро решавао што говори и податак да је промашио само један шут за два из 7 покушаја. Донео је стабилност у скоку Црвеној звезди.

Катић: У нападу је одиграо солидно неколико пута, док је у одбрани потпуно подбацио. Против нападачки лимитираног Фримена имао је доста проблема, испадао је и није успевао да затвори неке рупе у одбрани.

normal_bihspo130311mik_rikic-samardziskiСамарџиски: Солидно је отворио утакмицу, деловао доста мотивисано и борбено, али је онда нестао. Одиграо је добру одбрану у пар наврата, али су и његове споре ноге дошле до изражаја у неким тренуцима. Од свог доласка није донео неки значајан бољитак у игри црвено-белих.

Радивојевић: Имао је неке своје „црне минуте“, али је у финишу једини имао храбрости да „испали“ када је требало. Погодио је две јако битне тројке, које су Црвеној звезди оставиле наду за повратак, али су изостале његове организаторске способности у нападу.

Нелсон: Он је потпуно подбацио, сигурно једна од најлошијих партија ове сезоне. Није личио на себе, у одбрани је врло лако испадао, у нападу је грешио, непотребно трошио време у појединим ситуацијама, једноставно ово није било вече Демаркуса Нелсона.

Скот: Као и за Симоновића и за њега сматрам да је морао да игра мало више, тј. да је у сваком тренутку бар један од њих двојице морао бити на терену. Скот се сасвим солидно снашао, доста се трудио и трчао и није много испуцавао. Одлично се кретао без лопте, али његови саиграчи као да су имали повез преко очију већим делом утакмице.

Након свега, тешко је очекивати да Игокеа до краја може да изгуби обе утакмице, а Црвена звезда да победи у последња два кола и заврши регуларни део сезоне на првом месту. Ипак, Будућност се „мора“ победити у суботу, па и теоретски обезбедити друго место, па у случају сензације Крке у Лакташима, пребацити притисак на Игокеу у последњем колу.

(ФОТО: АБА лига)

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

22 comments

Blagoje Jovović мар 13, 2013 at 12:41

Проверена информација – Ф4 се игра у Лакташима јер Игокеа неће проћи скенер Евролиге. Тако да Звезда највероватније иде као другопласирана екипа. Међутим није искључено да и финалисти Ф4 оду у Евролигу. Сада је све на Евролиги. Нама остаје мукотрпна борба за прво место. Екипа је психички пала, Самарџински нема појма, Браун који је оправдано одстрањен али је огроман хендикеп за наш рекет, мали Цвеле и Митровић без искуства. Остали ту и тамо нису ништа не квалитетнији у односу на друге екипе.

Reply
Zvezda Velikan мар 13, 2013 at 10:36

Taman sam poceo da verjem da imamo obrise ozbiljne ekipe, evo demanti, kao i u mecu sa Krkom.
Smejurija je dozvoliti poraz od nizerazredne ekipe Sirokog, ako se zna kvalitet Zvezde, ali je najtuznije od svega inolentna i poziciona igra… sa onakvom igrom onako providnom i sporom, nikoga nebi pobedili.
Kosarka se danas zasniva na brzoj igri u tranziciji, brzim i efikasnim kontrama, jakoj odbrani…
Samardzijski veze s vezom nema… u odbrani bruka… Pravu i ozbiljnu kosarku igra Buducnost, pa verujem s obzirom kako Zvezda igra, kakvo ima shvatanje kosarke, da ce Buducnos odnijeti bez problema pobed iz Pionira.

Reply
Dejan мар 13, 2013 at 16:36

Nema sanse, Aleksa Popovic i Vitkovac ne mogu sami da pobede Zvezdu u Pioniru, a plus danas igraju revans evrokupa u dalekoj Rusiji. Dobijamo Buducnost a onda mozemo mirno da pustimo Radnicki u zadnjem kolu

Reply
Божа мар 13, 2013 at 08:42

Није ми јасно што смо у опште доводили Самарџиског? Он уместо да зачепи рекет нама дува промаја.

Reply
marko bl мар 13, 2013 at 02:59

izabrali ste sami tezi put pokazite da vredite i osvojite f4..ucinite nas ponosnim bar sada..dosta je bilo tuge i nadanja..hocemo el i trofeje..u sirokom ste bili ocajni..sram vas bilo..tako bitna tekma a vi kao babe..uzas..

Reply
sasas мар 13, 2013 at 01:18

Samo da dobijemo Buducnost.

Reply
zver мар 13, 2013 at 00:49

gospodo treba nam rej alan…..i to je to…kakav scot i ostala sranja decko ne moze nista da pogodi….. 😉

Reply
VESICU ODLAZI! мар 13, 2013 at 00:32

Ceo dan mi nije dobro zbog „sjajne“ predstave nasih kosarkasa :facepalm: Nadam se da su dobili po koju cusku od Gazda Cove i poslednju opomenu pred drasticno kresanje zarada.Onako uzasna igra ne sme da nam se desi u narednih 5 godina!!!

Reply
Zvezda Velikan мар 13, 2013 at 10:40

Problem je prijatelju, da su oni ponovili ocajnu igru, onu iz meca sa Krkom. Znaci, oni ne izvlace pouke uopste… 7 dana se pripremaju i onako odigraju??? Tu nesto debelo ne stima…

Reply
denis мар 12, 2013 at 23:37

ovu proceni graca ko da je radilo dete od 6 god,lazic solidan moze bolje svasta!!! lazic i vuk niisu za zvezdu i dok god ih vlada bude pustao ima da gubiomo…

Reply
Pop мар 12, 2013 at 20:42

To je tih 4 poena razlike u kvalitetu između Browna i onog paćenika, nesrećnog Makedonca koga je Čović doveo zbog svoje sujete.

Reply
Djoksonidis мар 12, 2013 at 19:45

Meni je Sutalo jako zanimljiv igrac. Mozda cak i najbolje resenje za potencijalno pojacanje na poz. beka sutera! Poznaje odlicno Savovica iz Hemofarma,bio bi odlican u rotaciji sa Rakocem. Sta mislite o njemu? Voleo bih da svako napise koga bi voleo da gleda u svetom dresu,da nije preterano skup, a da je kvalitetan igrac. Hmm, a Jorovic? 😉 Mislim da je on na meti mnogih klubova.. znam , znam , nije mlad, ali doneo bi nam kvalitet . Ono sto krasi obojicu je odlican % sa linije penala… I konacno, Brajant iz Ulma! Mislim da je to ono sto nam treba pod kosem. Covek je sam razbio Bilbao u 1/4 finalu EK. Pozdrav svima!
P.S. Odlicna analiza!!!

Reply
Mile мар 12, 2013 at 19:49

Prvo da mi izborimo EL pa cemo celo leto o pojacanjima bice veselo leto 😆

Reply
eliiahu мар 12, 2013 at 21:08

Tesko. Sutala bih i ja voleo da vidim, kao i Brajanta u Zvezdi. Ali ne verujem da je to izvodljivo, Sutalo ce najverovatniju put Spanije ili Rusije, a Brajant je verovatno jako skup, Jorovic je mator za nas….Al nikad se ne zna

Reply
ZORAN мар 12, 2013 at 19:25

Sad da su pametni pa po 20% od plate cisto da se ne ponovi ovo 😀

Reply
Tuđman Franja Doživotna мар 12, 2013 at 22:44

Podržavam maksimalno.Čista nemotivisanost,i princip lako će mo

Reply
Mile мар 12, 2013 at 19:17

E sad sta nam je ciniti da li kalkulisati ili igrati ozbiljno do kraja?.:)

Reply
dexa7 мар 12, 2013 at 19:55

Mozemo mi pisati ovde sta hocemo,ja sam siguran da u klubu ne razmisljaju o kalkulacijama i eventualnim pustanjem.Veliki smo klub da bi to radili,to ne prilici jednom gigantu kao sto je nasa Zvezda 😀

Reply
Mile мар 12, 2013 at 20:02

To sve stoji ali bolje da uticemo da nam zapadne Buducnost ili Radnicki nego Partizan pogotovo ako se bude igralo u Beogradu.A poznato je da Delije bojkotuju Aba ligu a lopatari bi pohrlili za karte i prakticno bi mi bili gosti.Veliki je ulog a to je Evroliga.Kada su drugi stelovali mozemo i mi jednom ali videcmo sta ce biti.Sve ce biti jasno kada u subotu budemo zapoceli mec protiv Buducnosti

Reply
dexa7 мар 12, 2013 at 20:06

Ja se nadam da ce se ovi „rodoljubi“ dozvati pameti i da ce doci da podrze ekipu na fajnal foru.Ali i bez njih cemo imati podrsku zvezdasa,ne moze groblje uzeti sve karte vjerovatno ce biti 50-50 😉

Reply
Zvezda Velikan мар 13, 2013 at 10:44

Zivim u Podgorici, i uveravam te, da je bolje izbeci Buducnost nego Partizan. Buducnost igra vrhunsku kosarku, i glat bi izbacila Zvezdu, iako nema jaci sastav… Sta Partizan? Ako ne mozes izbaciti grupu poletaraca, onda i nisi za trofej.
Pitam te samo? Da ima Partizan sada Zvezdin tim, a Zvezda njegov, sta bi bilo? 30 razlike za Partizan! To je to, ozbiljnost u radu…

Reply
marko мар 12, 2013 at 19:16

Ako ovakav pristup igri budemo imali i na F4, i u prvenstvu Srbije… Mozemo slobodno da zaboravimo na EL i Titulu! :facepalm:

Reply

Leave a Comment