Moja Crvena Zvezda
БлоговиЛукаФудбал

Менаџер оптужио тренера за менаџерисање

Наслов би вас навео да помислите да је реч о тексту са сајта Њуз.нет, али не… Мићко жртва менаџерисања, Јанковић мешетари, уништавање Звездине деце…не зна се која од ових изјава више спадају у оне глупе. Пре ће бити да су све, јер је потпуно невероватно како се лако може манипулисати масом званом Звездини навијачи.mijailovic600103089020121120152752

Довољно је поменути да је неко звездино дете и већ могу „видети“ крваве очи и дрхтање у коментарима звездаша. У неку руку је то и очекивано с обзиром на то да је годинама уназад „Звездино дете“ постала готово изумрла врста, па су Вукан Савићевић, Срђан Мијаиловић и Стефан Михајловић последња сламка спаса целог клуба и донеће милионе у касу нашег клуба. Можда и јесте тако, али у нашој машти. Једно су очекивања, а друго реалност… Очекивања/реалност = незадовољство.

Још занимљивије је како је све ово почело тј. боље питање је од кога? Изгледа да велики део навијача има веома кратко памћење, па заборавља на који начин су уништена иста та звездина деца о којој се прича. У свом првом блогу на овом сајту навео сам три главна чиниоца менаџерисања, а по редоследу важности они су: Родитељи, Менаџери и Клуб. Јасно је због чега су родитељи најважнија карика овог троугла. Једноставно је финансијска стабилност породице често главни извор негативног утицаја на дете, да по сваку цену спасе породицу и добро уновчи своју каријеру. То је наравно готово немогуће јер играч са 17, 18 година то не може да уради (или ти треба луда срећа или да си светска класа). Резултат тако лоше стратегије је да већина тих голобрадих момака на крају заврши у неком клубу 3. лиге на позјамици. Али и ти родитељи су само људи, нису имуни на паре или бар на обећања везана за исте, па често упијају све што кажу они главни у овом ланцу.

13629154734487
Стеван Миковић(лево)

Рекох већ да су родитељи на првом месту, јер су они највише одговорни за своје дете, али да се не лажемо менаџери су главни. Зашто? Зато што је њихово основно занимање „трговина људима“. Е сада пошто европски закони и УЕФА не сматрају то кривичним прекршајем, довољно је да менаџеро узме лиценцу за трговину и крене са потрагом међу децом у свим омладинским школама. Управо један од тих и јесте Стеван Миковић, који свој посао обавља у нашем дворишту вребајући „потенцијале“. Истина је да се то у последњих годину-две променило, па поменути нема више толико својих клијената код нас, али један од старих је управо Срђан Мијаиловић. Е због њега и јесте цела ова прича, јер је овај младић свом менаџеру препустио у руке целу каријеру, а вероватно тиме и свој будући живот. Довољно је погледати изјаве Мићка везане за трансфере, нови уговор или за било коју битну одлику и видећете да су му дате јасне инструкције да не изјављује ништа, већ да ће све његов менаџер урадити уместо њега. Још само да му да пуномоћје да потписује уместо њега и онда имамо право робовласништво!

Исти тај „пуномоћник“ је за свог „властодавца“ издејствовао нови уговор у јулу 2012. године, по којем је  Срђан Мијаиловић слободан у избору нове средине уколико неки клуб понуди два милиона. Наравно опет и тај избор нове средине неће бити његов прави избор, него клуб који ће највише одговарати Стевици Мајамију. А управо јуче исти тај Стевица изјављује: „Мијаиловић је био једини играч за кога је постојало озбиљно интересовање клубова из иностранства. Срозали су му цену са два милиона евра на 150.000.“ па је јасно да се цифра од два милиона поклапа и да је човек љут јер му је пропала „добра инвестиција“ и није успео да је уновчи. Остатак приче око подизања цене не пије воду јер и да се дигне сигурно не би тај вишак отишао цео у касу Звезде…али зашто би неко дао више него што мора?

micko 6423fПоставља се питање какве то интересе има Јанковић и у игру убацује новајлију Луиса Гарида и Луку Миливојевића? Никакве! Луис Гаридо је дошао на препоруку спортског директора Зорана Стојадиновића, а не на захтев Јанковића. Уз то дошао је на позајмицу, па стварно не постоји ниједан неспортски разлог да Гаридо добије предност. Ако причамо о Луки Миливојевићу он је у клубу од раније када Јанковић није био ту, па је такође немогуће да Јанковић добије проценте од продаје овог играча. Право питање за господина Мајамија је: Како то менаџерише Јанковић? Којим играчима он располаже и какву корист има? Да ли је манаџерисање и што не игра Димитријевић?

Ако ћемо да гледамо са фудбалске стране, Мићко играма у последњих 6 месеци није ни заслужио да игра с обзиром на велику разлику игара у односу на период пре годину дана. Занимљиво је да и онај кога је највише волео, а то је Роберт Просинечки, њега није користио на 2 од 5 мечева на почетку сезоне док је код Александра Јанковића од могућа 23 меча Мићко играо на 16, што се не може окарактерисати као склањање из тима, а поготово не као мешетарење. Јел Јанковић крив што момак не игра добро? Или је можда обавезан да у игру стави 3 задња везна како би менаџери били задовољни? Да се не лажемо играч као Милијаш из 100 разлога мора да игра и ту нема спора, док се испред њега налазе или Савићевић или Каду. За једно упражњено место задњег везног треба да конкуришу три, четири играча. Јасно је – најбољи ће играти!

Уз то треба напоменути да се фудбалски квалитети поменутих играча разликују, те стављање у исти кош Мићка и Миливојевића делује смешно. Лука Милијвојевић је савремени дефанзивни везни играч, који се веома добро укључује из другог плана и користи свој добар шут. На тај начин је и постигао 6 голова у овој сезони док је Мијаиловић на више од 60 мечева за наш клуб није постигао ниједан гол, а како и да постигне када је његов шут са дистанце очајан! Са друге стране Гаридо можда има сличне задатке као Мићко што се тиче дефанзиве, али делује као доста комплетнији играч од њега, јер поред одузимања лопте и покривања великог дела терена, он има и доста сигуран пас и контрлу лопте. Стевицин мали ипак није одавао утисак сигурног играча, али му то није никада узето за зло, јер је био млад и неискусан играч. После треће сезоне у првом тиму то више не може да буде аргумент.

За крај морам да напоменем да овај текст нема поенту да брани Јанковића, јер је игра нашег тима далеко од онога што је он обећавао. Поента је да људи морају да схвате са ким имају посла и да изјава муљатора као што је Стева Мајами није мерило истине у целој причи. Очигледно је неко покушао да саставља тим Јанковићу, како не би пропала инвестиција, али после одбијања наравно иде притисак преко медија и контра напад. Мени је такође жао што Мијаиловић не игра, пошто верујем да је могао да је могао да постане добар ослонац Црвене звезде, али је његова одлука да свој живот препусти другом човеку утицала на тренутно стање. Играње за А репрезентацију Србије никако не може да буде мерило пошто знамо на који начин се тамо стиже, па тако Мићко и Макса могу на миру да тренирају са екипом и чекају да њихови „пуномоћници“ заврше започети посао…овога пута не преко леђа Звезде.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

44 comments

TIKI мар 27, 2013 at 18:24

pa nemogu svatiti stav klluba ko je stevo majami da napada zvezdinog trenera ma ko bio trener iako ne podrzavam jankovica ali zvezda treba reagovati na vake napade odmah tuziti menadera i zabraniti pristup blizu marakane

Reply
Sasa cetnik sa Jastrebca мар 11, 2013 at 10:06

Treba oterati sve sto nije barem 70% u vlasnistvu Zvezde i sto ima menadzere kao sto ima recimo Mijailovic.U protivnom nema mira a ni fudbala.

Reply
Anka мар 11, 2013 at 09:42

Sve ove glavate sa slike bih ja bacila u rupu, mamicu im oni su i unistili klub.
Jankovic i menadzerijasenje, pa sta?! i Miljanic je prodavao igrace, ali se znalo ko mora da igra a ko (kvalitet) od fudbalera je stvorio ljude! Sad nasao tamo neki buzdovan da prd** prazne price. Majku li vam hostaplersku vi ste ti koji ste unazadili nas klub iz pozadine bacili sape. Uh, svasta bih rekla. Koji bre menadzeri, znate li vi uoste sta su menadzeri na zapadu?! Ma da ima u ovoj drzavi reda i zakon videli bi vi menadzerstvo iza resetaka.

Reply
На северу од 1982. мар 11, 2013 at 01:10

Гаридо – сјајан преглед игре, непрелазан 1 на 1, одличан у дуелима, 99 % тачних пасова али наравно не пасова који избацују играча у гол шансу него једноставно додавање лопте нашим везним играчима који организују игру (или бар по тактици то треба да раде) после одузимања од противничких играча. Једноставно игра и сигурно, без панике, страха, не игра напамет, не испуцава лопту. Гледао сам две утакмице Хондураса, одиграо је без грешке. Класичан задњи везни, одузме лопту на средини и предаје централном везном или бочним играчима па прати игру и помаже и везном реду и одбрани. Имао је чак и два, три одлична центаршута када се извукао на крило.
Мијаиловић – Дефанзива му је одлична. Сјајна уклизавања, правовремена, од када се појавио у првом тиму имао је неколико врхунских, укључујући дербије. Биће сјајан дефанзивац апсолутно има талента за то. Има једноставно нос када да уклиза, како да се постави, да одузме лопту, јак је у дуелима иако је још млад. Други део као задњи везни, нема. Барем још нема. Слабо зна да дода лопту, нема неки пас, о шуту и центаршуту да не говоримо. Мислим да у овом тренутку он може више да да као штопер него као задњи везни. Било би му паметније да се форсира на том месту. Дефанзивно одличан, веза и организација слаба. Каква нам је одбрана он би био од бољих.
Миливојевић – Нешто између Мићка и Гарида. Бољи везни од Мићка, слабији у дефанзиви од Гарида. Опаснији по гол од обојице. Има одличан шут, уосталом неколико голова ове сезоне то и доказују. И то добрих голова. Зна да одузме лопту, зна да пошаље добар пас, зна да да го. Ал зна и да одигра очајно, без и једног од тога током целе утакмице, што је често био случај ове сезоне. Нема континуитет добрих игара, бљесне па нестане следеће две, три утакмице. Може да се упари са још једним задњим везним јер је модеран играч који не мора да се користи само за дефанзиву што је задатак класичног задњег везног.
Ето, ја толико 😎

Reply
Mladjen мар 10, 2013 at 22:46

Od kad je ovaj „strucnjak“ tu, micko je propao… 😥

Reply
nn мар 10, 2013 at 21:42

❓ ❓ ❓ ❓ ❓

Reply
Lukaa мар 10, 2013 at 21:20

Cemu ovo napadanje Micka? Sramota od teksta.

Reply
Luka мар 11, 2013 at 01:21

Nisi ti shvatio poentu. Nije ovo napadanje Micka vec sagledavanje cinjenica po kojima je on sam kriv za svoj status a ne neko treci. Sam je izabra da ide putem menadzerskih kanala, pa tako i kada izgubi na taj nacin nema sta da se ljuti…Menadzer je uspeo da ga izgura u reprezentaciju i klub, sada ga je i srozao…

Reply
van basten мар 10, 2013 at 21:02

nosi se bre majami u p.m.dalje ruke od zvezde.

Reply
Вук мар 10, 2013 at 20:47

Лука тебра, свака част на овом тексту ! Савршенство

Reply
Andrej мар 10, 2013 at 20:15

Odlican tekst i pogodak u centar stvari!

Reply
Deks мар 10, 2013 at 19:38

Ovo je znak da mafija vuce konce u Zvezdi ili da celni ljudi ne znaju da se nose sa situacijom pa im odgovara da se narod bavi Saletom Jankovicem dok kuca gori. Iskreno jedva cekam da se zavrsi sezona da se pola tima rasproda (ako bude neko hteo da ih kupi) da dodje trener sa vise autoriteta a novim igracima da se u startu kaze da ce biti placeni po ucinku. A da i jedva cekam kraj menazderima. PS -Gresku sam video ali sam je ostavio jer naziv zvuci bas kako dolikuje

Reply
Aleksandar мар 10, 2013 at 19:30

Procitajte jos jednom tekst. Toliko neopravdanih negativnih komentara o Mickovoj igri a toliko malo o Milivojevicevim igrama. Ono sto je izjavio posle utakmice protiv Javora je sramota. Kao sto Micko samo zna da se bori, taj Milivojevic samo zna da da po neki gol. Sut i kretanje jednako 0. A ja sam pratio Micka, pogledajte njegove visoke dugacke lopte, svaka tacna kao svajcarski sat. Micko kao igrac ispunjava svoje zadatke, samo lepse izgleda kad neko da gol.

Text je sraman!

Reply
djole мар 10, 2013 at 20:15

jeste i ja na PES-u uvek sa Mijajlovicem saljem duge lopte jer je mnogo dobro odradjen, svaka njegova lopta je gol… da da…

Reply
Aleksandar мар 10, 2013 at 20:16

Propao ti je pokusaj sarkazma.. 😉

Reply
Luka мар 11, 2013 at 01:24

Ja bih voleo da mi dokumentujes to sa nekoliko snimaka gde se vidi njegov tacan pas tj. duga lopta. Kada to uradis ja cu javno napisati da sam pogresio. Moze?

Reply
riter мар 10, 2013 at 19:18

Murinjo jesi li ti ovo pisao :facepalm:

Reply
Radisa мар 10, 2013 at 19:27

ON JE SERINJO

Reply
Radisa мар 10, 2013 at 19:03

JANKOVIĆU ODLAZI

Reply
Pop мар 10, 2013 at 19:01

Sad šiptar i crnogorac treba nama Srbima da govore šta treba da radimo sa našim igračima ! Dobro se zna da je on u vlasništvu Ramadanija i da procenti od njegove prodaje idu šiptaru i crnogorcu. Ne vredi, dokle god je Tole predsednik FSS ovakvi lopovi će se tolerisati.

Reply
Žeks мар 10, 2013 at 18:54

A jel zna neko da li Nenad Jestrović radi za klub u bilo kom svojstvu?

Reply
Igor мар 10, 2013 at 18:44

Tekst je jako neozbiljan. Lepo je sto konacno teramo iz kluba Stevana Mikovica. Ali s druge strane, trebali smo prodati Micka makar i za 500.000e, jer ce grejati klupu i na kraju ce biti kao sa nasim ostalim igracima (niko ih nece hteti). Nemamo takav luksuz da nam igrac od 1M ili 2M sedi na klupi i da na kraju ne dobijemo ni dinar za njega, a tako ce izgleda biti.

Reply
Goran мар 10, 2013 at 18:48

On sad može da ode za milion.

Reply
Igor мар 10, 2013 at 18:49

Sada niko nece dati ni milion.

Reply
fudbalski analiticar мар 10, 2013 at 18:37

Jel nije problem da neko objasni ko je ko sa slike….ko je taj Majami ??

Reply
Goran мар 10, 2013 at 18:49

Pa lopov. Hoće Zvezda da mu trenira igrača, a on da uzme pare. Tipična lopovčina.

Reply
Majkon мар 10, 2013 at 19:09

stevan mikovic zvani steva majami je levo na slici

Reply
Djole- Jagodina мар 10, 2013 at 18:29

Da menadzeri ali us pomoc roditelja da budemo iskreni do kraja unistavaju nas klub to je cinjenica i tu nema spora,ali druga strana medalje je:Luka po cemu to Milijas iz 100 razloga mora da igra pa i na stetu Zvezde?Zasto je Garido na klupu a Milivojevic koji je 5 puta gori igrac uz sve izjave u timu,kad se jasno vidi ko je bolji igrac?Uporedjenje Micka i Luke po tebi je smesno a znamo da je i Micko pruzao dosta dobrih utakmica pa mi se cini da nisi sasvim realan.Jankovic neznam dal ima procenat a moguce je da ima ali da forsira neke igrace to stoji…Mudrinski,Pantic sad Milivojevic pa to je ocigledno i nemoj nas nazivati masom zvanom Zvezdini navijaci mi smo Delije-Zvezdin 12. igrac…Ja sam 74.godiste Zvezdu pratim od kad znam za sebe i mene Jankovicevo neznanje i demagogija nece skrenuti sa ispravnog puta…Zastiti nasu decu na vreme od menadzera vec da klub bude njihov menadzer i to resiti na vreme a ne kad dodje do potpisivanja,ko hoce menadzera nek ide odmah a ne da deca od 10 godina treniraju u Zvezdi a posle kud koji…A nemoj molim te da branis murinja pa vidi se da covek nezna nista o fudbalu pa nismo slepi

Reply
dr мар 10, 2013 at 18:14

terajte se bre svi i jankovic i majamiji,ovo vise nije Zvezda koju poznajem.

Reply
mariachi мар 10, 2013 at 18:09

Kao da je Tonicni pisao tekst?!

Reply
dovla мар 10, 2013 at 17:30

NARAVNO DA JANKOVIC SASTAVLJA TIM KAKO MU MENADZERI KAZU TAKO STO BI ONI SA NJIM NAPRAVILI KORIST.“KAO PRVO“ SETITE SE MLADE REPREZENTACIJE,PA 50-60 % TIMA SU BILI IGRACI RANKA STOJICA.DRUGO ZASTO JE JOVANOVICA IZBACIO IZ TIMA STO SE NAPIO,PA STA TREBAJU DA RADE BALOTELIJU DA GA LINCUJU STA SVE RADI.TO BI TREBALO DA BUDE MALA NOVCANA KAZNA I 2-3 UTAKMICE NE IGRANJA U C.Z. I GOTOVO.’ONI SU GA ISTERALI DA BI NA NJEGOVOM MESTU DOSAO PANTIC IGRAC RANKA STOJICA KOJEGA JANKOVIC U MLADOJ REPREZENTACIJI STALNO FORSIRA I NA NJEGOVU INICIJATIVU DOSAO U KLUB (A DA NIJE IMAO DOVOLJNO KVALITETA).JOVANOVIC JE DOBAR IGRAC TO BI SE SVE RESILO NEKOM KAZNOM I TO JE TO,“A STO BAJKOVIC SE NAPIJA KO LETVA O TOME NIKO NISTA NE PRICA.BRAT GA JE DVA PUTA U MML-U VIDEO KAKO SE UBIO U KAKO SU GA NOSILI DO KUCE KOLIKO SE USIKO“. NJEGA NIKO NE SME DA DIRA ZATO STO MU JE AGENT RAJO BOZOVIC.

Reply
Vrhovni!!! мар 10, 2013 at 17:33

Jovanovic je pijan od kada je dosao i to je razlog njegovih losih igara u prvom delu.Drugo,covek pravi haos u svojoj porodici.nije on tada prvi put napio,pa ga ovaj izbacio.nemoj lupati samo da nesto kazes.

Reply
Беране ЦГ мар 10, 2013 at 18:02

Ok je sve to,ali ta pijanica je opet pozvana u reprezentaciju koja je prva u svojoj grupi ispred engleske,ukrajine i poljske.Vala da sam umjesto jankovica opet bih mu pruzio priliku.Kad moze da igra u kvalif.za svjetsko prvenstvo protiv engleza,moze i protiv borče,pazara i ostalih velikana.

Reply
Vrhovni!!! мар 10, 2013 at 18:05

to je pitanje trenera.nekad se znao red.i maradona se drogirao,pa je igrao za reprezentaciju.
ispade sad da to sto igra za reprezentaciju njega opravdava.
Ti kad si alkos,maltretiras svoju porodicu tim porokom,ne mozes da radis bilo koji posao na ovom svetu valjano,a pogtovo da igras u veliko klubu i tacka.cao dovidjenja.ima ko ce biti i dobar sportista i covek i da ne moras da ga juris i proveravas.

Reply
milos мар 10, 2013 at 19:08

A zasto da igra kada je ocajan, nevezano za pice?!

Reply
dovla мар 10, 2013 at 19:14

BRATE ZA PIJANSTVO IMA LEKA KAO STO SU ODVIKAVANJA I PRETNJE )AKO NE OSTAVI ALKOHOL DOK MU TRAJE UGOVOR U ZVEZDI NECE ODIGRATI NI JEDAN MEC.PA BI GA PITAO KAKO BI SE PROVEO DA NE IGRA GODINU IPO DANA FUDBAL,TAD BI ODMAH OSTAVIO)PA BOLJE PIJAN DA NAM IGRA NEGO ONAJ KRNETA KOJI NE ZNA LOPTU DA SUTNE (NZM KO GA JE SLAGAO DA ZNA DA IGRA FUDBAL) I PANTIC SA DVE LEVE NOGE (MENADZER MU JE RANKO STOJIC PA ZATO I IGRA )

Reply
Vrhovni!!! мар 10, 2013 at 19:21

ahahahahhaha i za narkomane ima leka 😀 hahahahhaha ni svi kazu da odmah mogu da ostave svoj porok 🙂 ali ni jedan to ne radi 😀

Reply
aleksandar sd мар 10, 2013 at 17:27

Ko je ovaj celavi smrad na slici?

Reply
mariachi мар 10, 2013 at 18:12

Bolje pogledaj ko je iznad celavog smrada.
Nisu tu cista posla.

Reply
Vrhovni!!! мар 10, 2013 at 17:14

I neka se javi Micko Martinela,koga sam do neba voleo i neka kaze i prizna da kada je prilikom poslednjeg produzetka ugovora u klubu Stefanovicu rekao: Uslovi su odlicni,hvala,sve je super,ali ugovor necu produziti dok procenat ne dobije i menadzer.Da tad nije produzio ugovor,a secate se da je odugovlacio,rastrgli biste i Stefanovica i Lukica, a eto,ovo sigurno niste znali.Rasulo!Skolnite menadzere i eto vam resenja 80 posto problema.

Reply
MILAN KG мар 10, 2013 at 17:12

andjus je pricao da su mudrinski i pantic murinjovi igraci da je panic privatna kombinacija stojic-murijo, da je murinjo pod zastitom brace bambalic.

Reply
milos мар 10, 2013 at 19:11

Zasto mu lupate minuse?!On je pod zastitom brace bambalic

Reply
MILAN KG мар 10, 2013 at 21:06

😀

Reply
Дукица мар 10, 2013 at 17:08

МАЈАМИ……МАРШ! ОТЕРАТИ МЕНАЏЕРЕ ЗЛА НАЈВЕЋА

Reply

Leave a Comment