Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеОдбојка

Нејић: „Играмо нашу игру“. Кадети кренули са победама.

Kadeti OK Crvena zvezda
Kadeti OK Crvena zvezda

Током данашњег дана, кадети ОК Црвена звезда, одиграли су две од три утакмице полуфиналних мечева Првенства Србије. У 12 часова, наш тим је играо против Партизана из Бача, и рутински победио, резултатом 3:0. Касније током дана, у 18 часова, Звезда је играла против Младости из Врања. МЦЗ је током првог меча, имао извештача, на лицу места, те смо узели изјаве од главног тренера Душана Илића, и капитена црвено-белих Милутина Нејића.

Са нашим извештачем, први је разговарао тренер, који је одмах након утакмице, изнео утиске о истој.

Добро, почели смо турнир победом, мало резултатски успешније него што смо очекивали. Противник је био мало, да кажемо, слабији, али радује ме што смо баш најозбиљније схватили и што су се дечаци лепо изиграли. Сви су добили шансу и нисмо се уморили пред вечерашњу утакмицу.“ (изјаве су узете након првог меча).

Шта очекујете од наредних утакмица што се тиче бар овог турнира и даљег тока првенства?

Наше жеље су увек највише. Дошли смо овде да се пласирамо на финални турнир, то значи да освојимо прво место. Не кажем да ће бити лако, поготово следеће две утакмице. Очекује нас Врање, поготово Градиште сутра, али сигурно да имамо највише амбиције.

Ваше мишљење о овој екипи? (екипи Звезде)

Екипа је изванредно селектирана. Момци су читаве године заједно, тренирају. Били смо неприкосновени прваци Београда у веома јакој конкуренцији. Заиста су селектирани брижно, пажљиво. Момци су из свих крајева Србије и заиста једна екипа која има перспективу.

Каква је атмосфера у екипи?

Атмосфера увек одлична. То је једино за шта могу да гарантујем. Као што сам рекао да су момци селектирани као добри играчи, тако су селектирани да би били добри момци и успешни људи, и атмосфера је стварно феноменална.

Каква је ситуација у првенству, да ли оно још траје, с обзиром на то да података скоро и да нема? У борби за пласман од 1. до 4. имате учинак од 5:1 (пораз од Роде 3:2)?

Успешно смо завршили, имали смо скор од 5 победа и 1 пораза, и са предношћу од 3 бода заузели прво место у првенству Београда.

Након разговора са тренером, одговоре на нека питања, дао нам је и млади Милутин, капитен Звезде, који је рођен 1996. године.

Ја сам Милутин Нејић, капитен одбојкашког клуба Црвена звезда у категорији кадета. Данас смо дошли у Велико Градиште, играмо полуфинални турнир Србије, треба да се пласирамо на фајнал фор.

Твоји утисци о утакмици?

У почетку смо кренули мало слабије, али уз игру смо се прилагодили пошто смо први пут у овој сали, али после је било све у реду.

Шта очекујеш од наредних утакмица?

Ми играмо своју игру, видећемо. Ако ми добро играмо, резултат ће сам доћи.

Пласман на финални турнир?

Очекујемо.

Атмосфера у екипи?

Атмосфера је била добра, навијачи су још мало пружили. Било је добро.

Речено-учињено! Оно што су кадети на челу са Душаном Илићем, зацртали, полако су почели да остварују. Звезда је поподне победила и екипу Младости из Врања, резултатом 3:1. Црвену звезду сутра очекује још један меч, против екипе Великог Градишта. Утакмица се игра у 12 часова.

Након што смо Нејићу пожелели срећу у наставку првенства, он се захвалио, како нама, тако и навијачима.

МЦЗ се захваљује тренеру и капитену на издвојеном времену, као и нашем извештачу, Марку Ивановићу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

INĐIJA мар 10, 2013 at 01:16

Odbojkaše, odbojkašice i kadete, ma sve ĐUTURE iz OKCZ danima posipati zlatom, jer ovo što oni rade nema cenu. Da imam nekih velikih para (legalno zarađ) dao bih im, ali samo pod jednim uslovom. Da ostanu to što jesu.

Reply

Leave a Comment