Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Најава: Партизан – Црвена звезда

najava par zvezdaДолазимо до трећег „Вечитог дербија“ у овој сезони. Како ствари стоје, могућа су још два или три. Али, отом потом. У среду смо поражени у Дубровнику, а јуче смо сазнали противника у осмини финала Лиге Шампиона. И „комшије“ и ми. Ми ћемо играти против мађарског Егера, а „комшије“против италијанске Бреше. Сутра, играмо једни против других.

Пораз у Дубровнику је један од оних који не „боли“. Резултатски небитан, али престиж је увек ту. Ослабљени неиграњем Николе Рађена и Душка Пијетловића, са неколико ровитих играча и пред веома битан дерби који ће оставити само још један меч као сумњу ко ће као први у плеј оф, можда и нисмо могли боље. Никола Рађен није путовао у Дубровник због јаке прехладе, а Душко Пијетловић је остао у хотелу, због температуре. Обојица су пропустила и меч против Београда у прошлом колу, заједно са капитеном Прлаиновићем и голманом Шефиком. Узимајући у обзир и стање осталих играча, као и околности у којима смо се нашли пред веома битан период, утакмица у Дубровнику је послужила као одлична провера. После дербија, следи први меч против Егера, затим и реванш, али и завршница регуларног дела првенства. Прехлађени Рађен и Пијетловић чине све као како би се оспособили пред утакмицу и заиграли у дербију. Проблеме са прехладом су имали још неки играчи, који су сада боље, па Дејан Савић има проблема са којим тимом пред мотивисане „комшије“.

Изабраници Владе Вујасиновића су после пораза од Радничког у прошлом колу 7:11, трећи пораз у сезони, практично цементирали трећу позицију пред плеј оф. Противник у полуфиналу плеј офа ће им бити мање успешнији из меча у Крагујевцу, између Радничког и Црвене звезде. У Лиги Шампиона су, у среду у Инстамбулу, поражени од Галатасараја и поред вођства и боље игре, па им је жреб као противника у 1/8 финала доделио италијанску Брешу.

У првом дербију 10.новембра 2012. године, на препуном базену „Ташмајдан“, вођени карневалском, сјајном атмосфером и навијањем са трибина славили смо 8:5. У другом, у финалу националног Купа 13.јануара на Бањици, славили смо 9:8, после продужетака и донели први трофеј клубу после 20 година, као и први трофеј за наше СД у овој години. На реду је победа за прво место и пол позицију пред дуел у Крагујевцу и плеј оф. После „вечитог дербија“, на реду су још три кола, до завршног дела шампионата.

Оба претходна дуела су показала да ватерполо у Србији има будућност. Видели смо све што један велики меч може да пружи. На реду је нови спектакл. Ми се надамо да ћемо и наредне сезоне имати прилику да уживамо у највећем, најјачем и најлепшем дербију и ватерполу света, и да је то некоме интересу. У интересу ватерпола као спорта и свих оних који су пратили претходна два дуела. На трибинама, преко малих екрана, али пуног срца и осмеха. Некада су Деки Савић и Влада Вујасиновић водили репрезентацију до врха и харали Европом. Данас уче неке нове клинце како се постаје шампион. Јер, ко то боље од њих може да зна?!

Поред дербија у ватерполу, у недељу се игра и дерби у рукомету. Делије, Цигани, браћо Бањица и Шумице! Покажимо се.

Београд је центар ватерполо света!

15.коло првенства Србије у ватерполу, 2.март 19 часова, СЦ „Бањица“

Партизан – Црвена звезда

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

IgorNbGd мар 2, 2013 at 20:11

Jesmo loše igrali, ali mislim da je Partizan imao mnogo sreće. Poništen nam je peterac, soro je skinuo bar 4 zicera, još dva promašaja iz blizine koje obično pogađaju i naravno onaj gol Mandića na kraju sa 15 metara…. Čista slučajnost… Uz ovako lošu odbranu, napad ispod proseka klali smo se do kraja…. Kad nam bude bio dan ima da bude 3-4 razlike lagano…

Reply
nn мар 1, 2013 at 23:40

🙂 posto karta ❓

Reply
Zvezda Velikan мар 1, 2013 at 20:47

Mislim da Partizan treba o nama da razmislja a ne mi o njemu! Zvezda je sigurno jaci tim, i to ocekujem da pokazu u bazenu. Maxi ozbiljno i jako uci u mec, i nebi trebalo da imamo problema. Veoma vazna utakmica.

Reply
Laki мар 1, 2013 at 20:43

Nikako ne rusiti Marakanu 😀
Pa zasto bi oni imali isti stadio ko mi ,a da daju manje?
Uostalom na Marakani su padali velikani poput Bajerna,Arsenala,Rome itd…

Reply
Dzoni мар 1, 2013 at 20:05

Momci riljax, em je pogresna tema em nema sanse 🙂 Pa prije ce drzava kompletna da „padne“ nego nasa Marakana. Vaterpolisti opusteno i kao sto su navikli protiv njih. Ako bude gusto, navijaci da ulaze u bazen 😀

Reply
Oliver мар 1, 2013 at 20:01

A što se tiče ove nove informacije od toga nema ništa. Nedamo Marakanu!!!Tole nije normalan šta on sve predlaže.Ne treba pristati na ovo.Opet neko zamazivanje očiju .Opet nešto namešta. A šta će da dobije time što će da ruši dva najveća stadiona u zemlji ? Jedan stadin!Od dva stadiona spadamo na jedno.S tim što je opet Partizan na dobitku i reprezentacija ta njegova. Kao dobijaju klubovi 300 mil.A zašto 300?Pa zar Marakana vredi koliko i njihov lavor? Naravno da ne vredi. Zar ne bi trebalo Zvezda da dobije više?A i šta će nam 300 miliona kad nemamo svoj s tadion .Te pare nam ne bi dao Tole i njegovi lopovski partneri već bi to dobio od prodaje zemljišta i rušenja stadiona ,A i partizanu bi ovo više odgovaralo ,ionako nemaju neki stadion .A i njihov pripada vojsci .Tako da ovim praktično dobijaju stadion .A mi gubimo ,jer mi na Zvezdinom stadionu imamo 50 000 mesta i sve uslove da igramo evropske utakmice bez problema.A taj stadion ne verujem da bi imao puno mesta više nego što ima današnja Marakana. Jedino Milan i Inter igraju na jendom stadionu i nigde više to nema u svetu!!!Pa azr nije normalnije da svaki klub ima svoj stadion?Nećemo da delimo sa njima ništa!

Reply
forza stella rossa мар 2, 2013 at 14:22

Naravno da niko nece pristati na rusenje „Marakane“!Inace na istim stadionima igraju i Lazio-Roma,Sampdoria-Djenova,Spartak-Cska i mnogi drugi gradski rivali…..sto je bas debilno.A sto se tice vaterpola,sve osim jos jednog potapanja bi bilo iznenadjenje.

Reply

Leave a Comment