Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Мајдов Звездина узданица и шампион Србије у категорији до 73 килограма

858426_490100094359412_1740442290_o

Прво па злато.Трофејни млади јудиста Немања Мајдов на такмичарској премијери на Првенству Србије освојио је шампионску титулу у категорији до 73 килограма.

-Ниш који је био домаћин Првенству Србије ће ми свакако остати у лепом сећању. Драго ми је што сам оправдао поверење и што сам мом клубу, мојој Звезди донео још једно одличје за нашу трофејну ризницу– рекаоје за наш сајт млади Немања Мајдов.

О атмосфери пред и током такмичења Звездин шампион каже:

-Све је било само како се пожелети може. Био сам свестан огромне подршку свих у клубу. Изузетно сам задовољан што се у Звезди сви слажемо као да смо једна породица. За мене као и све моје клупске другове сваки тренинг је прилика не само да добро и квалитетно тренирамо већ и могућност да се дружимо са квалитетним људима који су увек ту да ти помогну и буду ти подршка. Посебно ми је драго јер је то моја Звезда и што су то моји клупски другови. Управо зато и на такмичењу је Због такве атмосфере и одличних услова које имамо желим пре све свега да се захвалим првом човеку нашег клуба Ивану Тодорову и тренеру Саши Трпковићу.

Да је такмичење у Нишу било велики и тежак испит за нашег делију, јасно показује и скор младог Мајдова. Убедљиво, онако како се и очекивало, Звездина узданица дошла је до финала где га је чекао одлични Филип Мосић, такмичар Кинезиса који минуле две године шампионски трофеј држао у свом поседу.

-Знао сам да неће бити лако и да немам права на грешку. Управо зато сам тактички одрадио меч, јер нисам желео ништа да ризикујем. Као што сам и очекивао атмосфера у хали је била паклена јер је домаћи терен у потпуности подржавао Мосића, што је и било за очекивати. Ипак ништа није могло да поремети остварење мог плана. Противнику ни у једном тренутку нисам дао простора за маневар.

У великом финалу у конкуренцији такмичара до 73 килограма Немања Мајдов је меч држао у својим рукама.

-Искрено борба није била толико тешка, колико сам ја био под притиском. Желео сам да оправдам поверење. Управо зато ми је још драже што сам освојио златну медаљу на мојој премијери у кимону Црвене звезде на Првенству Србије.

Немању Мајдова после одличног резултата на домаћој, сада очекују нови спортски изазови на међународној сцени.

-Већ следећег викенда на програму је Европски куп у Загребу. Иако ћу се у односу на минулу годину такмичити у категорији до 73 килограма, очекујем резултат вредан сваке пажње. Ту су затим и Европско, светско првенство као и Европски олимпијски фестивал младих. Као што се види Звезда ми је поставила високе циљеве што посебно ценим. Управо зато желим да још једном истакнем да ћу се трудити да то поверење и оправдам- истакао је Немања Мајдов.

 

Повезане вести

1 comment

Anka мар 1, 2013 at 17:07

Bravo momcino gledamo ti u seniorskoj konkurenciji uskoro!

Reply

Leave a Comment