Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Савићевић: „Тек ми следи доказивање“


ivica-v-21Пре нешто више од шест месеци Вукан Савићевић је на припремама на Рогли изјавио да не размишља о минутажи, већ да је сконцентрисан на рад и напредовање. Раскошан таленат прожет васпитањем и професионализмом довео је до тога да његове речи од јуна прошле године:

„Као и сви играчи из Омладинске школе и ја сањам деби пред пуним стадионом и Делијама и верујем да ћу то ускоро и остварити“ неколико месеци касније, тачније 28. фебруара звуче овако:

„Пресрећан сам што сам први пут био стартер на утакмици у којој сам постигао гол. Осећај је неописив. За време док сам био јуниор сам сањао о овоме. Такође, знам да ништа нисам урадио ни постигао, ово је само једна утакмица која треба да ми буде мотив да још напорније тренирам. Обећавам да нећу полетети“ истакао је Вукан дан по завршетку утакмице са Јавором.

Природа спорта је таква да увек морате изнова да се доказујете, нарочито ако на самом старту поставите високе циљеве.

„Свестан сам тога. Утакмица са Јавором ми генерално осим самопоуздања и прелепог осећаја није донела ништа више. Желим да се свакодневно доказујем кроз тренинге и утакмице, ни на крај памети ми није да сам постао „звезда“ после само једног меча. Млад сам, играм у великом клубу, уживам у фудбалу…“ рекао је млади фудбалер који је након дебија из снова већ следећег јутра пре тренинга морао у школу на полагање испита.

– Ученик сам 12. београдске гимназије. Не желим да запоставим образовање. Учење ми не пада тешко и успевам да ускладим школу и фудбал. Планирам да по завршетку средње школе упишем и факултет – поручио је омладински репрезентативац Србије.

Са девет година, сада првотимац Црвене звезде, некада петлић Синђелића нашао се у бележници Томе Милићевића који га је довео на Маракану.

„Прошао сам све млађе селекције клуба. Освајао сам трофеје у скоро свим категоријама, али најдражи, у првом тиму тек очекујем. Мислим да ћемо из утакмице у утакмицу играти све боље. Старији саиграчи доста помажу нама млађима, имамо одличну атмосферу која је предуслов за сваки успех.“

Презимењак велике играчке легенде клуба из Љутице Богдана, на леђима носи број 28.

„Увек ће ми бити драг тај број, јер сам у њему започео каријеру у Звезди. Уколико једног дана заслужим играма, головима, стажом и понашањем да обучем „десетку“ то ће бити велика част за мене. Међутим, много ми је рано да размишљам о томе. Хоћу да уживам у фудбалу и победама Звезде, то ми је тренутно једина жеља, за све друго има времена„, закључио је 19-огодишњи везиста Црвене звезде.

Повезане вести

9 comments

forza stella rossa мар 1, 2013 at 00:07

Bice ovaj mali opasan igrac!Lucidan je,kreativan,brz,dobar dribler…..zasluzice jednog dana da nosi „desetku“.Samo se plasim da ga ovaj nas trener ne „ugusi“ svojom cobanskom filozofijom fudbala….Bar da mali odigra 2-3 sezone,posle ce ga verovatno prodati kao velikog talenta.Od toga se ne moze nikada pobeci….

Reply
marko феб 28, 2013 at 22:10

U vezi trebaju da nam igraju Vukan i Kadu… Zadnji Garido… Sporaci nam nisu potrebni! Agilni vezni red nam treba!

Reply
INĐIJA феб 28, 2013 at 22:47

Upravo. Ali aj ti objasni to Jankovicu.
Bilo kako bilo, odbrana je i dalje KATASTROFA, protiv javora smo se provukli, ali ima jos 14 tekmi…
I jos nesto, lepo je biti optimista, ali mi smo najbolji u tome. Treba stvari gledati realno, sad nam je cilj titula i nekako proci u LE na leto, jer samim tim ako budemo prvaci igracemo manje kvalifikacionih.. Dakle, Odbrana, Odbrana i samo ODBRANA !!!

Reply
INĐIJA феб 28, 2013 at 21:53

Dosta je bilo velikih cigana, ljubavi prema zvezdi, velikoj zelji za boljom igrom a kasnije se ispostavi NULOM od iste. Na redu su maksimalno produzivanje ugovora, minimalci, premije za postignutih 2+ golova a ne da tetkice zaradjuju po 20-30 evra po pobedi, vreme je da punimo SEVER i zvizdimo i opletemo po majkama za svako NEZALAGANJE u igri !!!

Reply
Dejo феб 28, 2013 at 21:25

za 2-3 god utopiti ga za 15-20 milki 😀

Reply
ssss феб 28, 2013 at 21:34

Daj boze brat da tako bude 😀 decko je velika zverka 😉

Reply
Petar феб 28, 2013 at 19:48

Vukan 10-ka!

Reply
Dragon феб 28, 2013 at 19:32

..Bravo majstore..ostani zdrav u glavi i u srcu i nema zime za tebe…šteta samo što si tu u najnezgodnije vreme za klub.. SRETNO i tebi i ZVEZDI.. 😉

Reply
VESICU ODLAZI! феб 28, 2013 at 19:01

Bravo Vukane!Vidi se da si pravi momak,predodredjen na veliki uspeh.Samo nastavi ovako i doci ce jos golova i jos boljih igara.

Reply

Leave a Comment