Moja Crvena Zvezda
Други пишуКлупска дешавањаФудбал

Стојадиновић: Мање, али редовне плате

stojadinovic101Спортски директор Црвене звезде Зоран Стојадиновић је у изјави за Мондо најавио да би у наредним данима могло да дође до разговора између руководства и играча, којима ће бити предложена ревизија уговора, односно, смањена, али редовна примања.

„Причали смо потпредседник Славиша Кокеза и ја са играчима у Анталији, разговарали смо отворено о свему и не желимо од њих ништа да кријемо. Лично, верујем да ће до среде најкасније момци добити део новца о којем смо причали. Неће то бити ‘не знам шта’, али сигуран сам да им је свака уплата у овим тренуцима преко потребна“, рекао је Стојадиновић за МОНДО.

Последњи пут, црвено-бели добили су део заосталих зарада у новембру пред дан пред „вечити дерби“, који су одиграли максимално мотивисано и преокренули у своју корист – 3:2, после 1:2.

„Ова Управа, сада када направила велики корак ка ослобађању рачуна клуба, има намеру да успостави динамику исплата зарада, да момци добијају плате редовно. Та примања у наредном периоду биће мања од оних која стоје у уговору, али требало би да буду редовна“.

Када то кажете, да ли најављујете да ће до даљег играчи примати минималце на време, а да ће дуг по слову уговора наставити да се гомила до тренутка када би требало да напусте Црвену звезду или ово значи да ће се са њима преговарати око ревизије уговора и смањења загарантованих зарада?

„Рећи ћу конкретно, у клубу смо заузели став да је боље да наши главни играчи примају 80, 90, 100 или 120 хиљада евра годишње и да им се тај новац исплаћује, него да на папиру имају 200, 230, па и 260 хиљада и да осам месеци не виде ни паре. И на крају да им се, када стигне понуда да напусте клуб, предложи да отпишу дуг… Тако се радило раније, али нећу сад о томе да причам„, открива Стојадиновић да ће појединци бити позивани на преговоре и додаје:

„Ако мене питате, боље да важи ‘примај мање новца, али редовно…’, него да имамо уговоре које клуб не може да испоштује, па да буде обостраног незадовољства. То је став целе Управе. Иако то није директно мој део посла, ја им пружам пуну подршку, са спортске стране. Сигуран сам да би и играчи прихватили да сваки месец добију седам хиљада евра, него да можда никада не добију 20“.

Хоће ли се такав штедљив став у преговорима односити само на будућа појачања?

„И на њих, али мислим да не би било лоше то применити и на актуелан састав. Верујем да би се велика већина момака сложила са оваквом понудом, пре него да буде стављен пред свршен чин у тренутку потписа за неки клуб из иностранства, а то се догађало. Важно је да ја у овом тренутку не говорим нешто што ће сигурно бити тако, већ нешто о чему се у клубу размишља и нешто о чему ће се тек разговарати на свим нивоима“.

Стојадиновић је потом у разговору за наш портал закључио:

„Сви они су паметни и васпитани момци. Почео сам да их упознајем и знам да немамо никога у тиму ко је препотентан и луд. Почевши од старијих, од Бајка, Милија, Петка, Микића и осталих, све су то супер момци са којима може да се разговара. Кренућемо од старијих и верујем да ћемо са свима наћи заједнички језик“.

За крај, али не и најмање важно.

„Ако до оваквог договора дође, а надам се да хоће, онда ће он морати да се поштује и клуб више неће имати право да га не испуни. Сада је другачије, јер је више од 90 одсто уговора наших првотимаца наслеђено и на путу деблокаде рачуна и смањења дуга није реално да можемо сваки уговор да испунимо, а да се додатно задужујемо нити смемо, нити желимо. Волео бих да сви заједно кренемо тим путем, путем штедње, али да се онда сваки договор поштује на обострано задовољство“.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

19 comments

asd феб 25, 2013 at 22:48

Ako skrešu Broćićev budžet ništa od varijante da poltroni sa RSB dobiju zvanično posao 😆

Reply
Anka феб 25, 2013 at 16:46

Odlicno razmisljanje, bolje reci zdravo! Ne sme se trositi vise nego sto se zaradi, jer ako se radi obrnuto dolazi do gubitka!
Sigurno da je bolje manja a redovna plata, da te glava ne boli, nego glomazna cifra zivi u imaginarnim suskama i jos nezadovoljan sto ih ne dobija!
Isto tako poslovanje treba da bude u kupovini igraca, a ne kao do sada ziveti u oblacima! Nekad smo bili vele sila i time se ponosimo svi, ali sada smo dosli cara do duvara, zbog takvih manira pojedinaca, i klub jedva sastavlja kraj s krajem! Osnova podizati nasu decu, nasa skola fudbala da vrati stari sjaj i da se uspostavi sistem da deca u koje klub ulaze (ne tatini umisljeni sinovi, nego zaista klinci koji imaju talenta a roditelj ne moze da im priusti dovoljno) kroz stipendije sa pravom preceg potipisivanja ugovora na minimum 5godina cime se moze spreciti i odlazak igraca od 14, 15, 16 godina. NIJE DOVOLJAN TALENAT POTREBAN JE I RAD, AKO OTVORENO I POSTENO NASTUPAMO PREMA RODITELJIMA CIJA DECA TRENIRAJU FUDBAL ONDA CE I TI KLINCI SIGURNO OSTATI U ZVEZDI. Domacinsko postupanje svima ide u prilog.
Takodje uvesti i pripreme od sledece sezone u Srbiji, a zavrsni deo sa utakmicama u inostranstvu, usteda mora po svim nivoima, nema ZEZANJA. Dugove nisu otpisani samo reprogramirani (mali broj je otpisan) i neka niko ne zivi u zabludi da je Zvezda u plusu i ima para ko CETEN ALVE.
SD REORGANIZACIJA POD HITNO, JER GLAVNE LOKOMITVE MORAJU BITI FINANSIJE NA NIVOU SD UZ REALNO DEFINISANE PROFI I AMATERSKE KLUBOVE.

I Brasa duguje silan novac, ali i obrce tako da najbitniji deo za zivot kluba vraca, a poslovanje i finansiranje definisano na novu SD (zato gospodo FC godinama nema glavnog sponzora sa imenom na ledjima), pri tome ima 4 puta manje klubova u okviru SD u odnosu na nas! Zbog ovakvog sistema najveci spanski klubovi nisu prosli kao neki engleski klubovi. Mislite o tome. Ako sredimo stvar u nasem dvoristu, lako je posle atakovati na rad pojedinih saveza za bolje sutra srpskog sporta.

Moram da pomenem ovde i ABA ligu, sada je mnogo jasnije onima koji su me pitali sto sam toliko protiv te kvazi YUGO lige zvane reagionalna. A tek ce da bude sou programa, nije u sluzbi srpske reprezentacije i klubovi gledaju samo sebe! Sledeca sezona verovali vi ili ne bice na krv i noz, zaje** ce Bartomeu ‘Jadrance’ za evroligu, samo se nadam da ce nasi klubovi otvoriti oci vec jednom..

Reply
aleksandar феб 25, 2013 at 11:14

Kad se pogleda fudbal u globalu, i velicina naseg kluba, plate koji igraci dobijaju su smesne. Ali kad vidimo kakva je situacija u zemlji, nacin na koji igraju, ta plata od 20-ak hiljada evra mesecno je cak i velika. Svi bi mi ostavili dusu na terenu i za 10…. Pogotovo ne treba da se zale posto su u Srbiji sa 20 hiljada evra kraljevi i mogu da rade sta hoce. Bolje im je 20 ovde, nego 50 u Austriji 2.

Reply
Spartanac феб 25, 2013 at 03:32

Po meni ,Milijas bi dobio 200 000 …..par igraca po 150….npr Lazovic…..ovi ostali iz startne postave od 100 000 do 130 000.A oni koji nisu standardi ne mogu da predju 100 000….tima Cava…Vesovic koji ja mislim da ima 160 000 sto je mnogo !!!!Ali plate moraju da budu redovne…. I MORA DA SE DAJU VECI BONUSI ZA TROFENE I GRUPNE FAZE EVRO TAKMICENJA!!!!

Reply
marko bl феб 25, 2013 at 01:04

ispravka ako igra za 300000 sam mislio

Reply
marko bl феб 25, 2013 at 01:03

ako cava igra za 30000 godisnje smanjuj i 5 puta..on je ruglo od igraca..realno mislim da treba svima smanjiti plate za 20 do 30 odsto kako kome po zasluzi..ne zasluzuju niti prikazuju partije za ugovore od 150 do 300 hiljada evra..treba davati premije za trofeje a plate smanjiti na realno..

Reply
aleksandar sd феб 25, 2013 at 01:57

Igra za oko 200 000 hiljada koliko znam…on ne vredi vise od 50 000 godisnje i to mu je mnogo, ko je sastavljao ovakve ugovore svaka mu cast na pameti… Ja bih svima smanjio ugovore,pa ko nece, izvoli napolje pa nadji gde ces da igras kad si dobar igrac, pola nasih igraca je za 2. ligu realno… Nadam se da ce do leta Stojadinovic da napravi malo reda i da napravi plan za prelazni rok.

Reply
Delija феб 24, 2013 at 22:14

Cekaj manje plate ? A sta je sa Daudom ? On ce igrati za 300 k godisnje ?

Reply
milpar феб 24, 2013 at 23:09

А Ишијас и Цава играју за 600 хиљада и не приказују ништа. А за овога не знамо још увијек. Боље је дати веће паре за 1 бољег него исте за 3 осредња.

Reply
f феб 25, 2013 at 00:16

Милијаш не приказује ништа… Ха ха

Reply
INĐIJA феб 24, 2013 at 21:33

Pametan potez. Ali trebalo je maksimalno da smanje, pa tek po debelom ucinku da dobijaju vise. Jer tako smo u nemogucnosti. 😀

Reply
marko феб 24, 2013 at 21:20

cekaj bre malo njima je mesecna plata 15-20 hiljada zasta bre pa ja da nemam dve leve igrao bih za 2-3 max i to je mnogo

Reply
neco-peco феб 24, 2013 at 21:07

iskreno i posteno. Mada bit ce tesko Milijasu srezat platu kada je mogao negdje drugo da igra za vecu. Ipak mirise na domacinsko upravljanje klubom i vrijeme je da se zakrpi era izmedju Dzajica, daleko joj kuca bila i svima njima koji su u to vrijeme sjedili u foteljama marakane!

Reply
maximu феб 24, 2013 at 20:05

srezite im pola igracima ionako nisi zasluzili ni tu polovicu dosadasnjim ucinkom pa igrajo protiv uzica spartaka hajduka jagodine itd gdje realno moras voditi na poluvremenu sa dva gola razlike ako vrijedis acitavo prvenstvo nas pate pa i partizan smo dobili na srecu da negovori o utakmicama koje smo dobili u 90 minuti

Reply
crvena zvezda феб 24, 2013 at 20:12

bilo pa proslo(nadam se)verujem u ove momke i upravu

Reply
Delija феб 24, 2013 at 19:53

Stojadin OooOoOOoOoO ! Samo napred ljudina kakav si ti car ja ne mogu da verujem 😉

Reply
Ciganin феб 24, 2013 at 19:52

Meni da je ovako neuredan sto,keva bi me smozdila 😛 😀 xaaxaxaxaxxaxa

Reply
crvena zvezda феб 24, 2013 at 22:07

pa covek od silni papira nema mesto vise gde da ih stavi

Reply
Sava феб 24, 2013 at 19:45

Retko sposoban Stojadinovic!! Svaka mu cast! Ovakav covek treba zvezdi!!

Reply

Leave a Comment