Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Вукоичић: Уколико желимо победу, морамо дати све од себе

img_1082Експедиција Црвене звезде Телеком у суботу ујутро кренула је пут Словеније где је у недељу од 19 сати очекује дуел 22. кола АБА лиге са Крком. У Новом Месту црвено-бели биће ослабљени неиграњем Мајкла Скота који је због повреде леђа остао у Београду, али се после пропуштеног дуела у Истанбулу са Галатасарајем у екипу враћају капитен Игор Ракочевић и Рашко Катић.

Табела регионалног такмичења говори у прилог чињеници да је Звезда фаворит, али тренер црвено-белих Влада Вукоичић позива на опрез.

С обзиром на играчки кадар који поседује, Крка би можда требало да буде у горњем делу табеле. Али, сплетом разних околности, повреда, честих путовања и играња у Европи нису остварили више победа, а цех је платио тренер који је смењен пре двадесетак дана. Тренутно су у групи тимова који не могу да се пласирају на фајнал-фор, али нису ни угрожени евентуалним испаданајем. Налазе се у таквој ситуацији да не могу ни горе ни доле па играју доста растерећено, а појачану енергију и мотивацију код играча представља долазак новог тренера што се манифестује кроз њихову велику жељу за доказивањем. Управо из тог разлога могу да буду веома неугодни домаћини. Утакмица неће бити нимало лака и уколико желимо победу, а то је наш циљ у сваком мечу до краја лигашког дела, мораћемо да одиграмо веома добру утакмицу – почео је причу Вукоичић и потом је детаљније анализирао ривала:

Крка је позната као екипа која је имала континуитет, јер је претходни тренер скоро три године био у клубу, као и већина наосилаца игре. Недавна промена шефа стручног штаба сигурно да не може за кратко време да донесе револуционарне промене, али ће то сигурно бити видљивије како време буде одмицало, јер ће нови тренер постепено уносити новине.

Костур ирача који годинама носе игру је остао исти, то су доста позната имена на овим порстор. Владович, Лорбек и Клобучар дају печат игри спољне линије, а доласком Смодиша Крка је добила значајну снагу под кошем. Чињеница је да је Смодиш на заласку кариејре, али је свакако играч који у свакој екипи може да донесе предност. Са староседеоцима Лучићем, Павићем и Лалићем представља врло незгодну центарску линију. Познати су по томе да играју на искуство, да не јуре превише за лоптом, знају да конторлишу ритам игре и то претварају у своју предност у нападу. Њихова одбрана на први поглед није много агресивна, али одлично бране простор, а колико су ефикасни у томе сведочи податак да су екипа која прима мало поена – закључио је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

emirko svemirko феб 24, 2013 at 16:21

Nije realno mnogo smo jaki na svim pozicijama i tacno je da imamo nezgodne meceve ali pogldaj u fantasticnoj smo formi i najkvalitetniji smo i iskusni mi nismo partizan koji ne moze da se sastavi svaku drugu tekmu ! Dobicemo sve do kraja zato sto jurimo Evroligu i imamo imperativ pobede u svim mecevima 😀

Reply
nebo феб 23, 2013 at 19:57

voleo da sledece sezone na mesto centra dodje Bader iz Solnoka,neznam dali je samo to izvodljivo ,covek je pola ekipe Solnoku..

Reply
Delija феб 24, 2013 at 15:21

Jeste 😀 Onda mozemo da vratimo iz penzije i gurovica 😀

Reply
emirko svemirko феб 23, 2013 at 18:22

Ocekujem laganu pobedu sigurno oko 20 razlike mnogo smo dominantni i realno mislim da nema ekipe koja ce nas dobiti do kraja ABA lige 😀

Reply
Branimir феб 24, 2013 at 15:12

Баш си свемирко.
Ја се плашим Широког. Солнок је борбу за опстанак учинио драматичном, па је ту све могуће. Ако се Звезда ту оклизне, могла би изгубити и у Крагујевцу, јер ће Раднички ући у фото финиш у борби за 4. мјесто. А можда ће бити и у ситуацији да бира противника на Ф4. Звезда против партизана већ прави неки низ, који негдје мора пући.

Reply
posavac феб 24, 2013 at 17:33

Solnok ima ugovor sa ABA ligom, ne ispada pa makar ne pobedio nikoga, tako da njih boli p*cka za borbu oko opstanka!

Reply
Zvezda Velikan феб 23, 2013 at 18:13

Bravo momci! Sjajna igra, odlicna borba!
A onu kvislinsku kopilad koja se predstavljaju kao ,, Torcida,, odmah zabraniti jer se radi o krvnicima nevidjenim. Takvi su im bili i djedovi i pradjedovi… Ne smemo Srbi tolerisati onakve gadosti… moramo biti odlucni da im stanemo nogom iza vrata!
Nasoj zemlji su se desavale razne neprilike pa upravo zato sto sto su mnogi nasi vlastodrsci bili blagi prema takvima!

Reply
Delija феб 23, 2013 at 16:07

VV oper daje laznu nadu protivniku 😀

Reply

Leave a Comment