Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Дауда стигао у Анталију: „Долазак у Звезду прави потез“

imageДоласком нападача Абиолеа Дауде Црвена звезда је ставила тачку на зимски прелазни рок и довођење појачања. Сада већ бивши фудбалер Шведског Калмара придружио се саиграчима у Анталији и ускоро би од тренера Јанковића требало да добије прилику да дебитује на неком од контролних мечева. Нигеријац је пре одласка у Турску, неколико дана провео у српској престоници која му се како каже, веома допала.

„Први утисци о Београду су више него позитивни. Људи су љубазни, град је прелеп, и на основу три-четири дана колико сам боравио у Србији, заиста сам презадовољан свиме што сам видео. Обишао сам и стадион, упознао се са људима у Црвеној звезди, видео музеј, и све то ме је уверило да сам доласком у Звезду направио прави потез и мотивисало да пружим свој максимум како бих допринео успесима екипе„,  рекао је Дауда.

С обзиром да је већ дужи временски период играо у Европи, односно Шведској, Абиоле је доста тога чуо и зна о свом новом клубу.

„Знам да је Црвена звезда европски и светски шампион. Такође знам да је један од највећих клубова на Балкану, да је у мом новом клубу играло много добрих играча који су касније направили велике каријере„, истакао је 25-огодишњи нападач и додао да је одушевљен атмосфером на Маракани.

„Видео сам колико навијачи воле клуб. Изузетно су ватрени и сматрам да је прелеп осећај играти за њих. На интернету сам гледао снимке појединих мечева, између осталих и дерби са Партизаном. Атмосфера је невероватна, стадион је пун и људи су много страственији за време гледања сусрета за разлику од утакмица у Шведској. Тамо је све другачије, публика је мирна, и не навија, само посматра сусрет са својих места„, констатовао је тамнопути нападач.

Током боравка у Скандинавији Дауда је на 160 утакмица постигао 44 гола, а претходну сезону завршио је као трећи стрелац лиге. Сезона у Шведској завршена је у новембру, па ће Нигеријцу бити потребно мало више времена од остатка тима да уђе у ритам.

„Тако је, завршио сам сезону пре неколико месеци и требаће ми неколико недеља да стигнем саиграче по питању физичке спреме. Верујем да ћу уз неколико тренинг утакмица и појачан рад на стицању кондиције, за две до три недеље бити на 90 до 95% од максималне физичке спреме„, закључио је Дауда.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Pop феб 15, 2013 at 00:00

Ajd sve najbolje matori, pa da se radujemo tvojim i Ognjenovim golovima.

Reply
cigan Krusevac феб 14, 2013 at 18:27

IDE GROBAR ULICOM DAUDA, DAUDA 😈

Reply
cigan Krusevac феб 14, 2013 at 18:27

IDE GROBAR ULICOM, DAUDA, DAUDA… 🙂

Reply
VESICU ODLAZI! феб 14, 2013 at 17:19

Dauda dobro dosao u Crvenu zvezdu.Zelim ti da pokazes zasto si doveden i opravdas velika ocekivanja najboljih navijaca na svetu.Mi cemo ti pruziti podrsku a ti nam uzvrati dobrim igrama i golovima.Budi permanentna opsansost po gol protivnika.Nadam se da te franje nece zapamtiti po dobrom.Postani ljubimac Severa!Dauda ubicooooooo

Reply
Comy феб 14, 2013 at 15:44

Idemo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Crna Strela je stigla i u grobarskom taboru prasina se digla…
sta,kako,gde,pa jel dobar,uuuuu,pa mi smo losi u pm hahaahhahahhahaah
Puni Glodare!!!!

Reply
Dzo феб 14, 2013 at 15:08

Dauda, što obuče Kaduovu trenerku:)

Reply
Беране ЦГ феб 14, 2013 at 17:03

Hahahahaha bravo.

Reply
Nikola феб 14, 2013 at 14:20

Najvise volim kad neki igrac dodje bez neke pompezne najave ,nego ovako ko grom iz vedra neba. Ovako kad se najavljuje kao recimo Babalj i kompani,mi se svi popalimo i ocekujemo nekog strasnog igraca….. Imam osecaj da ce ovaj crni brat da bude bitan sraf u nasoj igri,pogotovu sto moze da igra i krilo,tj na boku,sto znaci da nije klasican napadac……

Reply
escort феб 14, 2013 at 14:24

Upravi tako! Secam se kada je dolazio Ailton, novine su danima brujale o tome, digla se nevidjena pompa, a nekako neprimetno, tada je stigao i Kastiljo, uz samo jedan mali clanak o tome, negde na dnu stranica stampe. Ko je kakav trag ostavio…to je istorija.

Reply
peXX-ZVEZDA!! феб 14, 2013 at 13:12

Ajde BRATE DAUDA da ti grobari lizucu MU.A!!! :mrgreen:

Reply

Leave a Comment