Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Одбојкашице одбраниле трофеј Купа!

kupУ прелепом амбијенту Хале спортова екипа Црвене звезде је дошла до 16. трофеја победника Купа у историји! У утакмици која је својим квалитетом оправдала реноме финала, противник нашем тиму била је екипа Визуре, чије играчице заслужују све похвале за приказано на овој утакмици.

У редовима Црвене звезде блистале су Бјелица, Стевановић и Кецман, које су уз сјајну подршку осталих саиграчица потпуно заслужено задржале Куп на маракани!

Хала Спортова, гледалаца око 1.000.

Судије: Зотовић Светлана и Коларевић Борис.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Будровић, Маринковић, Поповић, Симић, Пушић (либеро), Војнић-Пурчар, Бјелица, Стевановић, Кубура, Кецман, Лукић, Миловић. Тренер: Ратко Павличевић.

ВИЗУРА ВОЛ АРТ: Медаревић, Петровић, Савић, Чикириз, Буша, Т. Бошковић, Степановић (либеро), Мирковић, Лозо, Вукосављевић, Бојанић (либеро), Д. Бошковић. Тренер: Слободан Радивојевић.

Чинило се да ће Црвена звезда лако добити први сет пошто је преко расположене Бјелице лако стекла предност од четири поена коју је одржавала све до резултата од 22-18. Тада је на сцену ступила Тијана Бошковић која је сјајним сервисима потпуно пореметила пријем црвено-белих и Визура је дошла до предности 23:22. Уследила је игра поен-за-поен, у којој се боље снашла Визура и заслужено освојила први сет резултатом 28-26.

Визура је много боље отворила други сет и лако стигла до предности од 8-5 на првом техничком тајм-ауту. Након паузе Звездашице су заиграле знатно ангажованије, сигурно на пријему и чврсто у блоку, што је довело до серије поена и потпуног преокрета. Звезда је до краја сета одбијала сваки напад ајкулица, па је на крају лако стигла до коначних 25-19.

После велике бпрбе и преокрета трећи сет је припао нашој екипи. На самом почетку опет се боље снашла екипа Визуре и дошла до предности од три поена. Звездашице су додале гас  и убрзо преокренуле резултат, своју корист, међутим када су сви очекивали да ће лако привести посао крају Визура је везала  неколико поена и ушло се у неизвесну завршницу. Тада се показало колико Звезди значи играње јаких утакмица у Европи, пошто су изабранице Ратка Павличевића задржале хладнокрвност и сет завршиле у своју корист резултатом 25:23.

Пошто су на психолошком нивоу преломиле меч у трећем сету, у четвртом периоду наше девојке су у свом ритму одиграле, победнички до трофеја. Јована Стевановић се разиграла, па је уз Ану Бјелицу и Љубицу Кецман била непремостива препрека за девојке из Визуре.

На крају, 25:23, 3:1 и одбрана трофеја!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

dacha czv феб 11, 2013 at 14:42

bravo cure,lepotice nase..svaka cast.

Reply
Lord Nikon феб 11, 2013 at 01:08

Ha ha bravo chikite…

Reply
Milorad15 феб 10, 2013 at 23:47

Definitivno najstabilniji i najtrofejniji klub u SD u poslednjoj deceniji 🙂

Reply
axl феб 10, 2013 at 20:55

Bravo cure, svaka čast!!!!

Reply
asfg феб 10, 2013 at 20:44

Bravo, djevojkeee. 🙂

Još jedna pobeda i titulaaaaaa. Naježila sam se.
Sad će i košarkaši. 😛

Reply
axl феб 10, 2013 at 22:05

Neka bude dva od dva 🙂

Reply
Djoksonidis феб 10, 2013 at 20:06

Vodimo 2:1 u setovima!!! Aaajmo , Zvezdo jos jedan set za novi trofej najjaceg sportskog drustva na svetu 🙂

Reply

Leave a Comment