Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Јанковић: „Петковић и Гаридо права појачања, Мудрински први шпиц!“

Црвена звезда побеђује на припремама и за сада све иде по плану тренера Александра Јанковића. У разговору за „Моцартспорт“ стратег Звезде је изјавио да је презадовољан довођењем Николе Петковића као и да остаје жал за одређеним фудбалерима:

„Није тајна да велики финансијски проблеми диктирају прелазни рок. Нисам желео да размишљам о свима који су се помињали јер бих померио фокус са терена, али чињеница је да продефиловало и много интересантних имена. Никлас Бакман је топ играч и много би нам значио. Тијаго Елено је другачији тип штопера, али и он би нам донео сигурност и искуство. Кристијан Куева је такође врло занимљив, он има нешто на чему ће фудбал лежати и у будућност, брзину, продорност, јако је опасан. Ту је наравно и Милош Нинковић, који је дуго био актуелан. Презадовољан сам доласком Петковића, јер он има све оно што нам треба, а и зна шта је Звезда и искрено много очекујем од њега.“ – рекао је Јанковић и додао да за играча попут Гарида, увек има места у тиму:

Александар Јанковић
Александар Јанковић

„Млад је, а искусан. Физички јако спреман, прави такмичар. Имамо доста играча у вези, али неко као што је Гаридо увек има места у тиму. Има самопоуздање, јер му не недостају јаке утакмице. Све у свему изузетно је позитивна фигура. Наравно да му је тешко да се одмах уклопи, али и у нашој игри се променило доста тога у односу на пре три месеца, а можете да замислите како је новајлијама. Али није проблем ако неко искочи из система, мене интересује на који начин хоће да исправља грешку и своју и саиграчеву. А код Гарида видим то“.

Тренер Јанковић се осврнуо и на стање у нападу тима и дефинитивно завршио причу око тога ко ће бити главни нападач у пролећном делу сезоне – Огњен Мудрински:

„Генерално функционишем по принципу здравих односа. Неретко говорим играчима ствари које нису пријатне за слушање, али је то коректније. Да вучем играча од 9. јануара на 15 плус 18 дана, да их малтерирам да раде као што раде овде и после кажем да га нећу лиценцирати – не пада ми на памет. Да има неко ко није на том нивоу или је слабији од конкуренције рекао бих му одмах. И оставио бих му простор да реагује док траје прелазни рок. Стефан Чикић и Никола Караклајић ће вероватно тренирати са нама и играти за омладинце. За Стефана Михајловића и Огњена Ожеговића ћемо видети када дође Абиола Дауда. Ако он буде други шпиц, обзиром да је Мудрински први и да остале играче уклапам у односу око њега, видећемо како да Михи и Ожегу омогућимо да играју, јер нам је то свима интерес. Да ли ће бити позајмица или нешто друго видећемо. Али сви клинци су задовољили и остају део групе.“

Које је ваше мишљење о прелазном року? Укључите се у дискусију на МЦЗ форуму!

Повезане вести

8 comments

Zvezdas феб 10, 2013 at 16:29

Nadam se da je dogovoreno sa Ninkovicem da dodje na kraju sezone kao slobodan igrac.Sad sam gledao mec Evijan-Marsej (zavrseno 1-1) i Ninkovic je bio ponajbolji na terenu,maestralno je proigravao saigrace i to na losem terenu,a nakon jednog dodavanja ka napadacu izboren je penal i crveni,a izborio je i Ninkovic jos jedno iskljucenje.Ako nastavi tako da igra sigurno ce imati jacih ponuda,ali jedna je Zvezda,a on je veliki Zvezdas i zna da ga ceka desetka i kapitenska traka u Zvezdi i da to ne moze pravom Zvezdasu da bude vrednije od novca.

Reply
aleksandar sd феб 10, 2013 at 18:09

I ja sam gledao danas Ninkovica protiv Marseja,kakav dribling kroz noge onom igracu uradio ono je strasno. Nadam se da ce doci, Lazovic 4m,Milijas 2m,Ninkovic 2m za respekt. Voleo bi da se ovaj Dauda uklopi nekako sa Mudrinskim u prvom timu,bili bi dosta opasniji jer crnja probija opasno 😎

Reply
Lazovic za kapitena феб 10, 2013 at 14:13

i kada smo bili u krizi Jankovica sam potpuno podrzavao

Reply
redjamo pobede феб 10, 2013 at 13:41

Koliko je bilo ljudi sto su terali Jankovica u skojig komentarima. Osvajacemo mi mnoge duplicering kruna sa njim. Cim budete procitali da se odblokirao racun znajte da je to novi pocetak nase Zvezde , ili bolje receno povratak na mesto koje nam pripada.

Reply
ser феб 10, 2013 at 12:46

Sale počinje da liči na veeeeoma ozbiljnog lika koji bi mogao da bude rešenje na baš duge staze.

Reply
zvezdaaa феб 10, 2013 at 11:48

Slazem se!Samo napred Sale! 🙂

Reply
Маркоцзв феб 10, 2013 at 11:36

upravo sam se uverio da je prica oko prikljucivanju omladinaca u prvi tim i te gluposti bila samo patka opet cemo gledate cele sezone cavu,mladenovica i ostalu ekipu kako nam brukaju klub,ali ako se gleda realno do sada za mesto u timu od omladinaca se izborio mladi mihajlovic i na kraju krajeva najbolji je strelac od svih napadaca na pripremama,ako se gleda borba za mesto u timu onda bi on trebao da bude prvi napadac ali od toga nece biti nista jer izgleda da neki igraci imaju osigurano mesto u timu.Mislim na mudrinskog njemu svaka cast za 9 golova u polusezoni ali to neznaci da ce on bez obzira na formu igrati standardno 5 godina…..stvarno jankovicu jedva cekam da ti uruce otkaz na kraju sezone…….

Reply
sasa феб 10, 2013 at 11:34

http://www.youtube.com/watch?v=qfwUEHzPCuw ZAGREVANJE ZA VECERAS….A MNOGI SU HTELII DA SRUSE NAM SVEEEE,AL LJUBAV KA TEBI JOS JACA JEE!!!!

Reply

Leave a Comment