Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Мијаиловић: „Сви се боримо за место у тиму“

Mijailovic SrdjanМлади првотимац Црвене звезде Срђан Мијаиловић након кратког одмора у Београду и репрезентативног излета на Кипар на пријатељску утакмицу националних тимова поново се вратио у базу црвено-белих у Анталији.

Иако није играо у Никозији, популарни Мићко осећа се привилегованим због поверења и статуса који има код селектора Михајловића. Србија је победила са 3:1 и након две узастопне победе са много више самопоуздања чека квалификациони меч у Загребу против селекције Хрватске који је на програму 22. марта. Међутим, одмах по повратку у Турску, борбени везиста се пребацио на клупски колосек обавезама које има у клубу. Мијаиловића и остале изабранике Александра Јанковића очекује велики број контролних мечева кроз које екипа треба да се уигра, стекне самопоуздање и ухвати ритам за наставак првенства.

– Било је супер na Кипру, и био је леп осећај вратити се на стадион са којег носимо лепе успомене. Сећам се врло добро како смо победили Омонију, на пенале, када је Бајковић одбранио последњи пенал. Ова утакмица против Кипра нам је послужила као припрема за изазов који нас чека у марту против Хрватске. Мислим да смо добро и квалитетно одиграли, и да је најважније то што смо победили. Наравно да ми није сметало што нисам играо, јер ми је најважније то што ми је селектор поново указао поверење позивом, и бити део те групе која има тако добру атмосферу и која кроз сваку утакмицу пружа максимум је само по себи добро.

Следи низ утакмица које ће показати који фудбалери ће ући у најужи круг кандидата за стартних 11 у утакмици 16. кола против Ивањичана.

– Радимо добро на припремама. Трудићемо се да што боље одиграмо утакмице које нам предстоје у Анталији, како би свако покушао да се избори за своје место у тиму. Мислим да је битно да победимо што више мечева, ради самопоуздања. Још је далеко утакмица са Јавором. Мислим да треба да се сконцентришемо на ове утакмице, а о Јавору ћемо размишљати када дође време – рекао је Мијаиловић.

Повезане вести

2 comments

sasa феб 9, 2013 at 10:52

Micko lepi daj vec jednom neki gol brate 😀 dosta nam je vise one tvoje igre da kvaris igru protivnika,gazi sad jos jace,imas predispozicije da igras u Sitiju:P

Reply
Tole dozivotna феб 9, 2013 at 13:30

haha u Sitiju,ma decko pojma nema,pola mog bloka igra bolje od njega

Reply

Leave a Comment