Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Завршни турнир Купа Србије

IMG-20130207-WA0000У суботу и недељу одбојкашице Црвене звезде покушаће до дођу до 16. трофеја у Купу Србије, а прва препрека ће им бити Спартак НИС из Суботице, док ће други полуфинални пар чинити екипе Визуре и ТЕНТ-а. На терен Хале спортова прво ће изаћи “ајкулице“ и девојке из Обреновца и њихов меч ће директно преносити РТС од 16 часова, док ће финале пре финала између Звезде и Спартака почети у 18 и 30 часова.

Одбојкашки клуб Визура основан је 2003. године, а пласман у Суперлигу Србије изборио је у сезони 2008/2009 и од тада се непрестано такмичи у најјачем такмичењу. Последњих неколико година клуб је постао познат по веома доброј школи одбојке и сјајним резултатима у млађим категоријама. У сезони 2010/2011 Визура је играла финале домаћег првенства и Купа, а у текућој се налази на трећем месту на табели где после 15 одиграних кола има скор 12-3.  Главна снага овог тима су: Наташа Чикириз, Бианка Буша и Тијана Бошковић.

Одбојкашки клуб ТЕНТ основало је јавно предузеће Термоелектране Никола Тесла 1981. године, а највећи успех у историји клуба представља улазак у Суперлигу Србије у сезони 2004/2005. Као и већина клубова у нашој земљи и ТЕНТ се определио за рад у омладинској школи и указивање шансе младим талентима. С тим у вези, општина Обреновац и ОК ТЕНТ од 1996. године стоје иза турнира за све пионрске селекције из земље и иностранства чиме је турнир постао други најмасовнији у Европи у том узрасту. Ове сезоне ТЕНТ заузима шесто место на табели са скором 7-8. У изузетно младом тиму својим играма се највише истиче Антонина Пилиповић.

Одбојкашки клуб Спартак је основан 1945. године, али до сада није успевао да се окити трофејима у првенству и Купу Србије. Претходних неколико сезона Суботичанке се налазе у врху српске одбојке. Најближе неком трофеју су биле прошле сезоне, али и у финалу Купа и финалу плеј-офа домаћег првенства боља од њих је била Црвена звезда. Ове године екипа Спартака игра изузетно добро, “голубице“ се налазе на другом месту на тебели и биће веома мотивисане да са трона скину црвено-беле. По противнике највећу опасност представљају Олга Раонић, која својим сервисима може да угрози сваки пријем противника и сјајне Адела Хелић и Софија Медић. 

Црвена звезда је најтрофејнији женски колектив у Србији, јер витрине нашег клуба красе чак 26 титула првака државе, 15 титула освајача националног Купа, 2 бронзане и једна сребрна медаља ЦЕВ Купа. За време Југославије највећи ривал црвено-белим дамама била је екипа Младости из Загреба, а распадом бивше државе ривалство се пренело на Јединство из Ужица. Дуго су звездашице гледале у леђа Ужичанкама, али генерација Ање Спасојевић и Иване Ђерисило је успела да поврати примат у српској одбојци, који траје све до данас и који је само на кратко успео да прекине Поштар. У 47. издање Купа Црвена звезда поново улази као фаворит, јер је и ове сезоне показала најстандарднију форму од свих учесника, што је доказала и у првенству где има само један пораз. Као и сваке године промовисано је и неколико млађих играчица, пре свих Мина Поповић и Сара Војнић-Пурчар, док на веома високом нивоу играју играчице које су већ неколико година у тиму: Ана Бјелица, Јована Стевановић, Николина Лукић и Љубица Кецман, као и репрезентативка Мађарске Јулија Миловиц.

Нама остаје да све оне који не оду у Крагујевац позовемо да дођу у Халу спортова и на тај начин помогну нашим дамама да дођу до првог трофеја ове сезоне.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment