Moja Crvena Zvezda
ОсталоХокеј

Има ли спаса српском хокеју?

Mladi hokejasi Crvene zvezde
Mladi hokejasi Crvene zvezde

Хокеј на леду, један од најатрактивнијих спортова на свету, у земљи Србији налази се на најнижем могућем нивоу. Без обзира да ли посматрали српски клупски, или репрезентативни хокеј, ситуација је благо је рећи жалосна. Све функционише, ако се то уопште може назвати функционисањем, само захваљујући неколицини ентузијаста и заљубљеника у овај спорт.

Ипак, и у таквом суморној ситуацији постоји излаз и може се слободно рећи да се назире спас српском хокеју, али само под условом да се искористи потенцијал који је недавно виђен на „Светосавском турниру“ који је одржан у леденој дворани „Пионир“ у организацији Хокејашког клуба Таш.

Преко 100 малишана узраста до 10 година подељених у шест екипа показало је своје вештине баратајући палицом и паком. На турниру су

M
Mladi hokejasi Crvene zvezde

учествовали хокејашки клубови Таш, Партизан, Беостар, НС старс и оно што нас свакако мора да радује чак две екипе Хокејашког клуба Црвена звезда. Мали црвено-бели оклопници били су подељени у две екипе (Црвена звезда и Ред тим) и тај податак свакако мора да радује и да храбри. Уколико се тај потенцијал искористи за будућност, не мора значити да је ХК Црвена звезда „клинички мртва“ и да се може очекивати да у догледно време наш црвено-бели хокејашки колектив поново буде барем приближно на оном нивоу какав је био током постојања првенства некадашње Југославије. А побољшањем квалитета и публика ће се вратити у ледене дворане и овај атрактиван спорт биће поново популаран и у земљи Србији.

Повезане вести

5 comments

Braca феб 7, 2013 at 22:51

I kasnije ce drugi da ih uzmu!

Reply
uzalud zauvek zvezda дец 20, 2013 at 19:04

ne, nego ce sami da ih oteraju,kao sto su sad i uradili

Reply
Zvezda Velikan феб 7, 2013 at 21:31

Od ,,gasproma,, treba dati ne[to novca hokeja[ima. Stvarno su dotakli dno odavno! Mora im se pomoci ljudi.
Partizan se dobro snalazi, i osvajao je SLO hokej ligu, zasto i mi ne mozemo tako.

Reply
IgorNbGd феб 7, 2013 at 21:36

Zato što je Partizan maltene privatan klub….

Reply
uzalud zauvek zvezda дец 20, 2013 at 19:06

a mi kao nismo?

Reply

Leave a Comment