Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Звездин сјај прејак и за Врбас

Кошаркашице Црвене звезде су у 20. колу Прве Лиге Србије савладале противнице из екипе Врбаса на гостујућем терену резултатом 86:64. Црвено-беле нису пружиле најблиставију партију, али су на квалитет ипак успеле да се домогну нова два бода, и тако се знатно приближе освајању титуле. Најбоља у Звездиној екипи била је Александра Станаћев, која је уједино и играч утакмице, а која је убацила чак 24 поена, уз 8 асистенција и 5 скокова. Популарна Шврћа је још једном оправдала епитет најбољег плеја Европе за своје годиште, и уз помоћ осталих саиграчица, скоро је обезбедила шампионску титулу Звезди.

ВРБАС МЕДЕЛА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 64:86 (19:29, 8:12, 20:17, 17:28)

Хала: Центар за физичку културу „Драго Јововић“ , Врбас

Гледалаца: 200

Судије: Милан Исаков (Нови Сад), Александар Арсић (Нови Сад), Ивана Мезеи-Шутало (Нови Сад)

Врбас Медела: *Живановић, Миљановић, Ћетковић, Радоњић, *Јововић И, *Рајић, Цукић, Стошић, Јововић Ј, *Мијатовић, *Мишковић, Антић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Оливера Гапић, Тијана Дијан 3, *Ана Никшић 13 п 9 ас 11 ск, Александра Црвендакић 7, Марија Радовић 6 ск, Марина Радовић, *Александра Станаћев 24 п 8 ас, *Катарина Вучковић 16, Милена Папић, *Наташа Ковачевић 15, *Мина Јовановић 8 п 6 ск, Јулијана Војиновић

* Стартна поства

ZKKCZ

Од самог почетка видело се да је Звезда бољи ривал. Црвено-беле су већ током првих минута игре направиле предност од 9:2, коју Врбас након тога ни у једном тренутку није успео да стигне. Одличне у том периоду биле су Александра Станаћев и Ана Никшић. После пет минута врло лепог меча за посматрање било је 19:9 за Београђанке, а на крају прве четвртине Звезда је водила са 29:19. Тада се чинило да су Врбашанке већ изгубиле сусрет, и да ће их црвено-беле „самлети“. Ипак, друга четвртина била је сушта супротност прве деонице. Обе екипе су се мучиле да дођу до коша, и након пет минута игре у другом делу, било је само 4:4, односно у 33:23 за Звезду. Ипак, у последњих пет минута првог полувремена, Звезда је била нешто прецизнија (мада свакако не на задовољавајућем нивоу), и резултат на полувремену је гласио 41:27 у корист гостију.

Трећа четвртина била је најлошија у игри Звезде. Одбране, која је у свим осталим деловима меча била најјачи адут црвено-белих, у трећом делу, а поготово у првих пет минута тог дела, није било. У том периоду, Врбашанке су се у једном тренутку тотално вратиле у меч, и дошле су на заостатак од само четири поена, али, да дођу до потпуног преокрета нису им дале наше кошаркашице, које су схватиле да је „враг однео шалу“. До краја утакмице, Звезда себи више није дозвољавала луксус, и мирном игром дошла је до убедљиве победе. Поред већ поменуте Шврће, у црвено-белом дресу су се издвојиле и Катарина Вучковић, и Мина Јовановић у нападу, док су се у одбрани у добро показале Тијана Дијан, Маја Радовић и Мина Јовановић. У свим сегментима игре била је одлична Ана Никшић, која је убацила 13 поена, а уз то је и украла 4 лопте, и направила 9 асистенција и 11 скокова.

Звезда је овим тријумфом остала прва екипа на табели, уз скор од 19 победа и само једног пораза. Једини пораз црвено-беле су доживеле од Јагодине, чију ће екипу угостити у Београду у наредном колу. Уколико победи у том сусрету, Звезда ће и теоријски обезбедити прво место на крају сезоне (Јагодина има три пораза, а остало је још два кола до краја), а и ако изгубе, наше девојке ће бити шампионке уколико победе у последњем колу екипу Србобран Реанхема, која се налази на средини табеле. Ипак, надамо се да ће црвено-беле тај меч одиграти опуштено, и да ће се пре ћега осветити Јагодинкама. 

По завршетку утакмице, изјаве су нам дали тренер Зоран Ковачић и играчица Марија Радовић

„Што се данашње утакмице тиче, најбитније је да смо узели два бода. Девојке нису пружиле свој максимум, јер смо ове недеље нешто напорније радили, како бисмо се спремили за утакмицу против Јагодине, која се игра у суботу. Сва форма је темпирана за тај сусрет, јер је Јагодина једина екипа која нас је до сада победила. Данас смо доста тактички грешили, поготово у одбрани, али те грешке требамо да искористимо, како се не би поновиле у суботу. Што се целокупне сезоне тиче, Црвена звезда је имала два задатка: да се подмлади тим; и да се направи што бољи резултат. До сада смо имали и једно и друго. Ако се узме у обзир да су ту две кадеткиње и шест јуниорки, морамо да будемо задовољни и једним и другим. Резултатски, јер екипа Звезде два кола пре краја има само један пораз, док екипа Јагодине има три пораза, и уколико Звезда победи у једном од последња два кола, постаће шампион. Друго, Звезда после осам година има реалне шансе да буде и јуниорски и кадетски првак уз то, и то је заиста велики успех. Што се сениорки тиче, након првенства, следе Куп и плеј-оф, и ту нам је циљ да дођемо макар до четврт-финала, јер се ту прикључују и екипе из Регионалне лиге.“, рекао је искусни стратег црвено-белих.

А Маја Радовић, Звездин центар, рекла нам је: „Трудиле смо се као и у свакој партији да пружимо свој максимум. То нам се исплатило, и на крају смо победиле, што нам је дало додатни мотив за даље, за наставак такмичења, за Јадранску лигу, за Куп који следи, а поготово за Јагодину коју дочекујемо у суботу. Циљ нам је да и после тог меча „Баскет сити“ остане „неосвојива тврђава“, и да самим тим освојимо титулу, а касније да покажемо екипама у Јадранској лиги и у Купу да тај успех није дошао сам од себе, већ да смо се много трудиле, како бисмо до њега дошле. Што се мене тиче, трудим се, као и све девојке у клубу, и дајем све од себе. Некад пружим боље, некад лошије партије, али никада ми недостаје жеље и воље, и када се све погледа, могу бити задовољна.“

Утакмици присуствовао: Немања М.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

C.Zvezda velikan феб 6, 2013 at 10:40

Bravo prvakinje Evrope! Verujem da ste svesne da nosite dres košarkaškog velikana i institucije C.Zvezde.
Samo napred, nema stajanja nema opuštanja, mora da se vrati Zvezda kao vladar u celom regionu a i šire…
Ovi dresovi sa natpisom „C.Zvezda“ su odlični, volim kada imaju na dresu ime kluba.

Reply
deda феб 6, 2013 at 08:41

vraca se evropski sampion…ajde ove godine ako je moguce da pomrsimo racune i onoj sandjami maljkovicevoj…

Reply
ЦЗХН феб 6, 2013 at 01:10

Поштовање!!!Још једна победа… 😛

Reply

Leave a Comment