Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Победа у Лазаревцу уз доста муке

ls odbojkaОдбојкашице Црвене звезде су уз доста муке и много теже него што је било ко очекивао дошле до победе над екипом Колубаре. После праве драме, меч у Лазаревцу је завршен у корист нашег тима: Колубара-Црвена звезда 2-3 (25-22; 23-25; 8-25; 25-22; 7-15). 

У првом сету су обе екипе играле поен за поен, да би у самој завршници Колубара успела да направи одлучујућу разлику од 3 поена и тако приведе сет крају. У другом периоду игре виђена је слична ситуација, а једина разлика у односу на први је била та што се у завршници боље снашла Звезда, па је резултат у сетовима изједначен на 1-1. На крилима добијеног сета звездашице се заиграле и у трећем. Била је то спектакуларна одбојка Бјелице и другарица, предност је расла из минута у минут, да би Колубара била залеђена на свега 8 поена на крају сета.

Чинило се тад да ће Звезда лако привести меч крају, али да не буде баш тако побринуле су се Марија Јовановић и Слађана Ерић, која је показала да је њен повратак у српску одбојку од великог значаја за овај спорт. Захваљујући њима Колубара је стигла до изједначења и прилике да нанесе први пораз нашем тиму још од првог кола. Међутим, црвено-беле даме су још једном показале да шампиони излазе као победници и из најтежих ситуација. Задржале су хладну главу, на време направиле разлику од 4 поена, а онда и рутински привеле пети сет крају и 14. пут ове сезоне донеле радост навијачима.

У редовима нашег тима најефикаснија је била Ана Бјелица са 26 поена, а пратиле су је Јована Стевановић са 16 и Љубица Кецман са 15 поена. 

Следећег викенда одбојкашице Црвене звезде играју на завршном турниру Купа Србије, а ривал у полуфиналу ће им бити екипа Спартака.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Zvezda Velikan феб 3, 2013 at 08:30

Bravo gracije! Sladjani Eric urucismo poraz, posto nije dosla u C.Zvezdu, u odbojkaskog velikana.
Samo Zvezda!

Reply

Leave a Comment