Moja Crvena Zvezda
Анализе

Како стићи до наредне фазе Еврокупа?

Savrsen ples protiv UNIKS-a
Savrsen ples protiv UNIKS-a

Европа је још једном видела фантастичан амбијент који само „Пионир“ може да донесе. У том гротлу више него заслужено пао је и УНИКС, екипа која је пред старт сезоне припремана за Евролигу, али слободно се може рећи и поред неоспорне чињенице да су наш клуб у Казању савладали са 19 поена разлике, да у двомечу са екипом Владе Вукоичића нису пружили игре којима би се могло рећи да су у овом моменту бољи од момака у црвено-белим дресовима.

На трибинама је кључало, момци су на терену „плесали“ и само је једна или две лопте пресудила да ли ће плус отићи на толико жељених +20, или ће се све окончати победом мање разлике која ишак није пирова. Међутим, оно што сада остаје да се сагледа је начин на који Црвена звезда у наредна два кола може стићи до толико жељеног, а по играма и заслуженог пласмана међу осам најбољих екипа овосезонског Еврокупа. Резултат меча Улм-Галатасарај је у потпуности закомпликовао ситуацију у групи „Л“, па сада све екипе два кола пре краја такмичења у групи са скором 2-2 имају своје рачунице када је даљи пласман у питању.

Тренутна табела групе „Л“:

1. УНИКС Казањ          2-2   +9

2. Улм                              2-2   +8

3. Галатасарај            2-2   +6

4. Црвена звезда        2-2   – 23

У наредна, последња два кола Црвена звезда ће код куће дочекати екиппу Улма коју су у на старту савладали у Немачкој (100:95), а затим ће у последњем колу, групно такмичење окончати гостовањем у Истанбулу екипи Галатасараја. Свакако у случају две победе, без обзира на остале резултате, Црвена звезда ће обезбедити пласман у четвртфинале. Истовремено, уколико УНИКС не добије оба наредна сусрета, наши кошаркаши ће у завршницу такмичења ући као првопласирана екипа.

Међутим, уколико би реалније сагледали целокупну ситуацију и пошли са тачке гледишта да наша екипа савлада Улм у Београду (што је услов свих услова) и забележи пораз на гостовању у Истанбулу и у том случају црвено-бели могу да се пласирају у наставак такмичења. Ипак, у том случају неопходно је и да се одређени резултати поклопе. Кључ Звездиног пласмана држи по мало неочекивано екипа Улма. Немци морају „пасти“ у београдском храму кошарке, а затим морају у последњем колу и савладати екипу из Татарстана у Немачкој. С`обзиром да је Улм славио и у Казању, сигурно да је реална опција новог тријумфа немачке екипе. Истовремено и екипа Галатасараја мора да у наредном колу савлада екипу Аца Петровића у Русији. Тада би турски представник са скором 4-2 био први у групи, Звезда и Улм би са 3-3 заузели другу и трећу позицију, али би црвено-бели због бољегмеђусобног скора са Немцима били боље пласирани, док би УНИКС са 2-4 неочекивано окончао такмичење.

Постоји и опција по којој би Црвена звезда била поражена од Улма у Београду, а опет обезбедила даљи пласман. Међутим, у том случају наши кошаркаши би морали у Истанбулу да славе са више од 17 поена разлике, а УНИКС би поново морао да изгуби оба сусрета. У том случају Улм са 4-2 и Црвена звезда са 3-3 ишли би у наредну фазу, док би се прескупе екипе Галатасараја и УНИКС-а опростиле од такмичења већ након друге фазе.

Комбинација је много, али ипак остаје да се надамо и верујемо у екипу и тренера Вукоичића да коначан исход може бити позитиван.

За крај, интересантно је поменути да од 16 екипа у овој фази такмичења, два кола пре краја, само две екипе су решиле свој статус. Наиме, у групи „К“ екипа Локомотиве из Кубана са скором 4-0 већ је обезбедила пласман у ТОП 8, док је шпански Кахасол са кором 0-4 већ сада окончао европско такмичење.

Повезане вести

9 comments

veliki pravi zvezdas јан 31, 2013 at 23:24

Hocemo da kosarksi Crvene Zvezde dobiju Ulm u Pioniru prvo pa onda na krilima te pobjede idu u Istabul isto po pobjedu jer jedino tako kosarkasi Crvene Zvezde mogu da nas sve obraduju ,naprijed kosaraksi Crvene Zvezde u nove pobjede 😀

Reply
I JA SAM ZVEZDAS јан 31, 2013 at 13:45

ЈА ХОЋУ ДА ПИТАМ ШТА СЕ ЈУЧЕ ДЕСИЛО И БИЛО ЈЕ ДОСТА МЕСТА У ХАЛИ А КАРТЕ СУ СВЕ РАСПРОДАТЕ?КАКО ТО ДА КАД СМО УЛАЗИЛИ СА ЛАЖНИМ КАРТАМА О ТОМЕ СЕ ПИСАЛО А САД КАД НИЈЕ БИЛО ЛАЖНИХ КАРАТА БИЛО ЈЕ ЈОШ МЕСТА ДА СЕ УЂЕ…ТИ КОЈИ СУ ПРЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ ПРИЧАЛИ ДА НИСУ МОГЛИ ДА УЂУ У ХАЛУ САД НИ НЕ ДОЂУ И ТАКО УСКРАТЕ НЕКОГ ДРУГОГ КО ЈЕ ХТЕО ДОЋИ.ОНИМ ШТО СЕ ОНОЛИКО ПРИЧАЛО ТО СУ ХТЕЛИ САМО ДА СЕ ОПРАВДАЈУ ЗАТО ШТО СУ ДОШЛИ 10 МИН ПРЕ ПОЧЕТКА…ИЗВИЊАВАМ СЕ ЗБОГ ВЕЛИКИХ СЛОВА ТЕК САМ САД СКОНТАО ДА ПИШЕМ ВЕЛИКИМ СЛОВИМА ПА ДА НЕ БРИШЕМ СВЕ…

Reply
Nikola јан 31, 2013 at 12:46

Sta se desava ako na kraju sve 4 ekipe imaju skor 3-3??? Ja koliko sam razumeo onda ce se gledati ukupna kos razlika ,tj 2 ekipe koje imaju najbolji presek primljenih i datih koseva jel?? tu smo u problemu(pogledaj tabelu -23 nam je razlika).Ako je tako,onda moramo razbucati ulm sa jedno 20 razlike.Jel sam u pravu ili ne? 🙂 hvala…

Reply
Vladimir јан 31, 2013 at 13:42

Уколико дође до круга све четири екипе и сви буду имали скор 3-3 пресудиће кош количник. Ипак, готово сам убеђен да до тога неће доћи. Иако многи сумњају у лагану победу над Улмом, мислим да ће се управо то догодити, али и да ће Галата да добије УНИКС, што ће Русима донети велике потресе па ће их и Улм добити у Немачкој. Тиме сигурно идемо ми и Галата даље, али не одбацујем могућност и врло интересантног меча у Истанбулу.

Reply
Nikola јан 31, 2013 at 14:39

Vlado i ja navijam da uniks izgubi obe utakmice,pa da sa jednom pobedom tj pobedom protiv ulma idemo dalje.Ali kao sto vidis,grupa nam je luda,da ludja biti ne moze.. 🙂 zato me i ne bi cudlio da se na kraju desi to da svi imaju 3:3.U svakom slucaju,posle svega,ne deluje toliko nerealno da se dobije i Galata tamo,ako bude trebalo…..posle sledeceg kola ce biti sve jasnije u to sam siguran.

Reply
Nikola јан 31, 2013 at 14:39

Vlado i ja navijam da uniks izgubi obe utakmice,pa da sa jednom pobedom tj pobedom protiv ulma idemo dalje.Ali kao sto vidis,grupa nam je luda,da ludja biti ne moze.. 🙂 zato me i ne bi cudlio da se na kraju desi to da svi imaju 3:3.U svakom slucaju,posle svega,ne deluje toliko nerealno da se dobije i Galata tamo,ako bude trebalo…..posle sledeceg kola ce biti sve jasnije u to sam siguran.

Reply
emirko svemirko јан 31, 2013 at 12:13

Dobijamo Ulm kod kuce, najverovatnije Galatasaraj dobija Uniks u gostima stvarno su kvalitetnija ekipa…, poslednje kolo ja msm da ce Ulm pobediti Uniks , a mi u slucaju poraza ponovo idemo dalje… 😆

Reply
sinisa јан 31, 2013 at 09:57

Ma hajde da pobjedimo obe utakmice tako je najsigurnije! 😉

Reply
Anka јан 31, 2013 at 09:54

Ma sta god tu pisalo, ja verujem da mi idemo u TOP8.
Bitno je momci da veruju u sebe i svoje kvalitete. I da se ide od utakmice do utakmice. Do kraja ce biti svega i svacega dovoljna mi je skrojena sudijska 4/4. KAKO GOD MI SMO KROJACI SVOJE SUDBINE.

Reply

Leave a Comment