Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Савићевић: „Тренинзи важни као и утакмице“

SavicevicВукан Савићевић је један од играча који би требало да оправда причу о Звездиној будућности из Звздине Омладинске школе. Млади везни играч није се приклонио „лошој моди“ у последње време кад Звездини клинци беже од Звездиног дреса, немају стрпљења и превелике жеље да постану стандардни првотимци.

Дечак са славним презименом чека своју шансу стрпљиво већ више од шест месеци и све је ближи озбиљнијој минутажи код Јанковића.

– Искрен да будем задовољан сам потпуно минутажом јесенас. Заиста нисам очекивао да више играм. Свестан сам да млад играч треба да буде потпуно спреман да би понео дрес пред пуном Мараканом. Сада ми је обавеза да радим још јаче и боље. Да се уиграм са екипом и да пробам да зарадим још више минута и више игре на пролеће – каже Вукан Савићевић.

Млади фудбалер је попут већине задовољио на првом мечу са турским Ејупспором.

– Ово је прва утакмица после два месеца, па је са те стране најважније било да тактички и тркачки будемо што бољи. Мислим да је шеф са те стране задовољан. Играли смо сви једнако и већ смо заборавили ту утакмицу јер следе нови тренинзи, који су и даље важнији од самих мечева и голова јер још смо у програму стицања моћи, како шеф каже. Биће још мечева а верујем и да ће број голова које постижемо бити већи.

Савићевићеве сузе летос, током припрема на Рогли и пораза од нижелигаша Кршког, и крварење ове зиме после напорног тренинга били су емотивни тренуци за Звездаше кад су припреме у питању. Ипак, млади фудбалер каже да је крв била случајност…

– Крв ми је текла и тог јутра кад сам устао јер ми је пукао капилар. Наравно, после напорног тренинга испало је да сам крварио због трчања, а није тако. Све је у најбољем реду, ради се жестоко али „крварење“ је више песнички, не баш буквално.

Старији саиграчи младог фудбалера зову Декса, тачније нови Декса. Вукан срамежљиво спусти главу али свакако сања да једног дана буде макар и близу Звездиној легенди по учинку у каријери.

– Драго ми је што се тако шале. Што тако причају. Волео бих да макар мало оправдам те шале. Недавно сам упознао Декија и уверио се да је у питању сјајан човек и велики играч. Било би лепо да шале саиграча прерасту у моју будућност.

 

Званични портал – ФК Црвена Звезда :: Све вести

Повезане вести

3 comments

CzvBoys јан 23, 2013 at 22:06

Napred Vukane.

Reply
Cika Gavrilo јан 23, 2013 at 20:48

savicevicu nadam se da nisi bio ti tu kad su pratilli jovanovica do sobe kad je lomio inventar hotela i da mu nisi drzao glavu kad je prigustilo

Reply
baba simana јан 23, 2013 at 20:54

ma jovanovic pio lav pivo i skupljao za kulsku autobus.. covek se zrtvovao za klub 😎

Reply

Leave a Comment